Finidi: 'Denk regelmatig aan mooie Ajax-jaren'

ThijsZwagerman, 24-05-2020 om 14:10, 2979 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Finidi George denkt nog regelmatig terug aan de in 1995 met Ajax gewonnen Champions League-finale. De Nigeriaanse aanvaller beleefde naar eigen zeggen mooie jaren bij Ajax en wordt blij als hij aan de Amsterdamse club denkt.

‘Het is al 25 jaar geleden, maar ik denk regelmatig aan die mooie jaren bij Ajax. Zeker aan die finale’, refereert Finidi in gesprek met het Algemeen Dagblad aan de ten koste van AC Milan gewonnen Champions League-finale. ‘We waren de beste en de hele wereld keek mee. Ook iedereen in Nigeria. Alleen mijn vader maakte die avond helaas niet mee. Hij was al overleden. Hij keek van boven mee. Wanneer ik mijn ogen sluit, loop ik weer met Nwankwo (Kanu, red.) en die beker in het stadion. Dan voel ik me weer happy.’

Met Nwankwo Kanu trof Finidi in zijn Ajax-tijd een landgenoot aan. De twee trokken in Amsterdam ook buiten het veld geregeld met elkaar op. ‘Ik kwam graag in een Surinaamse supermarkt in de Bijlmer. Nwankwo, my little brother, woonde bij mij om de hoek en werd ook fan van Surinaams eten. Als Nwankwo kwam, moest ik hele grote porties maken. Hij at voor twee, haha.’

Ook 25 jaar na dato heeft Finidi, in tegenstelling tot met zijn meeste andere toenmalige Ajax-teamgenoten, nog contact met Kanu. ‘Ik spreek en zie Nwankwo nog regelmatig. Andere jongens van Ajax zelden. Ieder leeft nu zijn leven, maar door 1995 blijven we voor altijd connected.’ Finidi en Kanu vertrokken in 1996 naar respectievelijk Real Betis en Internazionale. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jariiii
Ik las laatst in een boek van Michael Cox dat Finidi onder Van Gaal vrij ongelukkig was omdat hij het gevoel had dat hij in een keurslijf moest spelen. Kan iemand zich dat zo herinneren? Ik niet eigenlijk. Weet wel dat hij altijd een van mijn favoriete spelers is geweest.
0 0
je
Mijn Droom kwam uit,dank je wel mannen van 1995.
0 0
Voetbalpraat
Off topic : is er al nieuws rondom Juan Castillo?
0 -2
trodat4030
Heb je die vraag al een paar keer zien stellen, maar je begrijpt zelf toch wel dat áls dat er is, dat dat binnen n uur op AS staat?

Antwoord is dus duidelijk: Nee..
2 0
Voetbalpraat
Oke bedankt !
0 -3
Jariiii
Sorry voor het onbedoelde minnetje.
0 0
ajaxxcied4life
Finidi George. Man man man... Wat een persoonlijkheden. Blind, Rijkaard noem maar op.
4 0