Viscaal: 'Ajax was die handelswijze beu, logisch'

BartVeenstra, 22-05-2020 om 10:45, 6384 views, ELF Voetbal Magazine |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Eric Viscaal, voormalig spits van onder meer De Graafschap, baalt er nog altijd van dat zijn mogelijke transfer naar Ajax afketste. In 1994 wilde Ajax Viscaal - destijds speler van KAA Gent - namelijk aantrekken als opvolger van Stefan Petterson, maar uiteindelijk kwam het niet van een transfer.

In een interview met ELF Voetbal legt Viscaal uit waarom de transfer uiteindelijk niet tot stand kwam. 'Ik trainde twee weken mee. In een oefenwedstrijd tegen Noordwijk maakte ik alle vier de Ajax-goals. Louis van Gaal wilde me graag erbij houden. Mijn zaakwaarnemers maakten er toen een potje van. Zij bleven nieuwe eisen stellen, begreep ik achteraf. Ik wist van niets. Ajax was die handelswijze beu. Logisch. Het gevoel van een gemiste kans is nooit bij me verdwenen.'

In 1992 was Viscaal ook al dichtbij een transfer naar Newcastle United. 'Met het Nederlands elftal was ik in Turkije voor een WK-kwalificatie-interland. Dinsdag bleek Marco van Basten vanwege een enkelblessure niet te kunnen spelen. Bondscoach Dick Advocaat kwam naar me toe. Ik zou een dag later als linksbuiten starten', zegt Viscaal. 'Diezelfde avond belde mijn zaakwaarnemer. Ik vertelde dat ik 24 uur niets aan mijn hoofd wilde hebben. Ik wilde me volledig concentreren op de wedstrijd. Later hoorde ik dat hij me belde met de mededeling dat Newcastle United me wilde halen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Waar zijn die zaakwaarnemers eigenlijk precies goed voor? Behalve dan voor zichzelf natuurlijk, maar dat spreekt voor zich.
1 0
Marcao
Kortom: het lag telkens aan iemand anders...
0 -1
Boer Gijs
Was Raiola toen al zaakwaarnemer
0 0
Libero
De vraag is hoe vaak zoiets voorkomt, hoeveel transfers worden afgekapt door exorbitante of steeds nieuwe eisen waar de speler niets vanaf weet?
0 0
Bonno1978
Reactie zaakwaarnemer: ‘ik zag de Viscale voordelen destijds niet’...
2 0
OdjePils
Die vind ik leuk!
0 0
vdhaas
Lekkere zaakwaarnemer
2 0
Schip
Zelden een speler gezien die het kappen en draaien zo effectief gebruikte. Misschien Frans Thijssen, maar dan lager op het veld. Hele technische speler. Overigens had hij eerst een grote waffel met AA Gent, dat Ajax altijd deed alsof zij het voetbal uitgevonden hadden, om vervolgens toch maar graag naar Ajax te willen na kansloos te zijn weggepoetst.

Hele aantrekkelijke speler, maar wel net te licht voor de top denk ik.
2 0
MosesD
Herinner me nog goed het bericht op TT dat Ajax de oefenwedstrijd won en erbij stond Viscaal 4x. Het was toen ook niet algemeen bekend dat hij op stage was. Wel een leuke binnenkomer als spits. Had zeker nuttig kunnen zijn.
1 0