Boerrigter: 'Voerde toen niks uit, dus wilden ze me niet meer'

BartVeenstra, 22-05-2020 om 10:25, 7113 views, Brabants Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Derk Boerrigter was in 2011 bijna naar Club Brugge vertrokken, waardoor een transfer naar Ajax mogelijk nooit had plaatsgevonden. De Belgische topclub zag uiteindelijk af van de linksbuiten nadat de club hem aan het werk zag op een training van RKC Waalwijk.

Boerrigter wilde in die periode vertrekken bij RKC Waalwijk, maar de Brabantse club vroeg één miljoen euro voor de aanvaller. 'Een belachelijke prijs. Ik was echt woedend', zegt Boerrigter tegenover het Brabants Dagblad. 'Op een bepaald moment werd duidelijk dat Club op de tribune zat voor me. We werden uitgenodigd in Brugge en kregen een uitgebreide presentatie van de club. Ze kenden me. Adrie Koster was daar toen trainer en kwam nog naar Waalwijk om bij mij thuis te vertellen hoe hij me wilde gebruiken. Het klonk allemaal fantastisch, ik zag het helemaal zitten.'

Vanwege de situatie bij RKC Waalwijk raakte Boerrigter zijn motivatie kwijt. Plots hoorde hij ook niets meer van Club Brugge. 'Mijn zaakwaarnemer besloot te bellen en kreeg te horen dat de deal niet doorging. Wat bleek? Waren ze, zonder dat ik het wist, ook op de training komen kijken. Daar voerde ik natuurlijk niks uit, dus wilden ze me niet meer. Wat een eikels, in plaats van dat ze me nou gewoon gevraagd hadden naar de reden van mijn houding...', aldus Boerrigter, die in de zomer van 2011 alsnog een mooie transfer naar Ajax maakte. Later speelde hij ook nog voor Celtic. 
 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
insectenverdelg
Mss hadden ze al vernomen dat je als een klein kind aan t mokken was op de training ipv dat je als een prof bleef trainen. Zon speler wilde ze natuurlijk niet. Dat kon bij Club ook zomaar gebeuren. Maar van alleen horen / zeggen moet je het zelf ook nog even zien. En helaas voor Derk, toen ze kwamen, bleek alles waar te zijn 3n hebben ze hem wijselijk laten lopen.... mentaliteit is namelijk een heel belangrijk aspect in de topsport. Vraag Theo Jansen en Mounir el Hamdaoui maar is...
0 0
AlexIbarra
Als 'klassieke' linksbuiten is het geen ramp als je snel bent en een goede voorzet hebt, maar technisch en verstandelijk niet echt boven het maaiveld uitsteekt.

Maar met ook nog een slechte mentaliteit, wordt het wel lastig om (langdurig) de top te halen.
0 0
Ferd
Ja hoor, de clubs zijn eikels. De werkweigerende speler niet. Boerrigter is behalve een zwakke voetballer ook zwakbegaafd
0 0
Arie Vink
Ja verdorie, als ze even hadden gebeld dan had ik die ene keer wel m’n best gedaan!
1 0
4xEC1
Brugge de schuld geven waarom ze even niet gevraagd hadden waarom hij zo'n houding had. Beste beslissing die Brugge kon maken, wát een zelfoverschattende idioot was en is het nog steeds.
3 0
Redrum
Boos zijn omdat de club waar je speelt geld voor je wil hebben en dan als een klein verwend kind je best niet doen op de training. Dat alleen al is echt onvoorstelbaar sneu gedrag, maar als je dan vervolgens ook nog boos bent op de club die je wil kopen omdat die naar je training zijn komen kijken ben je echt van een zeldzaam triest niveau als persoon.
3 0
off
Ook al eens een interview gezien waarin hij vertelde hoe zielig was toen hij voor 1500 euro netto moest voetballen in Zwolle. Deze jongen heeft het zo zwaar gehad in zijn Carrière. Echt sneu om te lezen.
3 0
FWAjacied
Als je bij de eerste de beste tegenslag al aan een soort van werkweigering gaat doen, dan snap ik wel dat clubs wat huiverig worden om je te gaan halen.
4 0
Bky
Zelfreflectie van een paasei.
15 -4
Ar
Wil je de paaseieren niet beledigen
3 0