'Antony een concurrent, maar samenspelen is beter'

ThijsZwagerman, 10-05-2020 om 12:45, 7308 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

David Neres is blij met de uitbreiding van de Braziliaanse enclave bij Ajax. Naast Neres en Danilo Pereira heeft Ajax recent met Antony en Giovanni twee nieuwe Brazilianen gecontracteerd. Neres kijkt uit naar het samenspelen met zijn landgenoten.

‘Het is altijd fijn en leuk om landgenoten om je heen te hebben. Ik ben heel blij dat zij deze kant opkomen’, vertelt de aanvaller aan Ajax.nl. Neres kan dan ook niet wachten om met zijn landgenoten bij Ajax op het veld te staan. ‘Het voetbal zal makkelijker worden, omdat we elkaar al goed begrijpen. We hebben op dit moment al een enorm sterke voorhoede, maar ik denk dat we nog veel sterker worden. Ik denk dat we elkaar kunnen helpen en tot grote hoogtes kunnen stuwen.’

Ondanks dat Neres nu nog niet heeft samengespeeld met Giovanni en Antony, heeft de buitenspeler al wel contact gehad met zijn landgenoten. ‘Giovanni heeft hetzelfde management, dus hem heb ik een aantal keer gesproken. Ook met Antony is er contact geweest. Ik heb hem wat dingen verteld over de club. Ik kende hem al van São Paulo en ben er trots op dat hij ook daarvan vandaan komt. Het zegt wat over de goede opleiding van São Paulo. Ik ben blij dat hij komt en denk dat dit een goede stap is in zijn ontwikkeling. Ik weet zeker dat hij het heel goed gaat doen.’

Hoewel Neres en Antony allebei graag als rechtsbuiten spelen en dus eigenlijk elkaars concurrenten zijn, ziet Neres nog een andere optie. ‘Hij (Antony, red.) is een concurrent, maar ik denk dat het nog beter zal gaan als we samenspelen. Hij is ook een ander type speler. Hij komt meer in de bal, terwijl ik meer de diepte zoek. Ik denk dat we elkaar goed kunnen aanvoelen én versterken.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wzawzdb91
Heel veel zin in komend seizoen! Als iedereen blijft hebben we een hele mooie selectie. Natuurlijk kan je de Ligt-de Jong-Ziyech nooit een-op-een vervangen, maar de huidige groep heeft echt ontzettend veel potentie.

Hopen dat vdBeek-Tagliafico-Onana blijven ivm de corona crisis. Zo niet, dan moeten daar wel serieuze vervangers voor komen.
1 0
bentoJRF
Van Crombrugge
Timber - Alvarez- Blind- Castillo
Gravenberch Martinez
Antony - Tadic- Neres
Promes

Lijkt me een goede opstelling voor volgend seizoen
0 -5
Dennis129
Timber is absoluut nog geen betere back dan zowel Mazraoui als Dest. Veltman is nog steeds veel beter dan Alvarez en Castilla blonk in de Jupiler league nog niet eens uit. Echt een verdediging waar je in de eredivisie geen kampioen mee wordt en in de Champions league finaal afgeslacht wordt. Op de plek van Gravenberch hoop ik gewoon vd Beek nog te zien. Gravenberch moet dit jaar wel zijn minuten gaan maken maar is ook nog geen speler waar je op kan bouwen. Als je Tadic en Promes omruilt staat er een prima aanval.
6 0
DUDE92
Ik heb toch liever Ekkelenkamp op de plaats van Martinez, en Solomons ipv Alvarez. Veel liever talent dan van die Zuid-Amerikanen, die mislukken toch altijd bij AJAX.
0 -9
godezoonronnie
Zuid Amerikanen mislukken bij Ajax?? Er mislukken van elk continent toch wel spelers. Er zijn genoeg zuid Amerikanen die het wel gemaakt hebben hoor.
- Suarez
- Maxwell
- Nico
- Sánchez
- Neres
- martinez (tot nu toe redelijk)

Genoeg zuid Amerikanen die het bij AJAX WEL gemaakt hebben.
1 0
Ozymandias
Ik heb af en toe moeite met inschatten of iemand hier op AjaxShowtime iets serieus bedoelt (mensen schrijven hier de vreemste dingen) maar in het geval van DUDE92 lijkt het me nogal duidelijk dat het sarcasme was.
1 -1
AlexIbarra
Volgend jaar een gooi doen naar de Copa Libertadores met ons Latino-elftal:
Varela; Orejuela, Alvarez, Magallan, Tagliafico; Martinez, Gravenberch; Antony, Giovanni, Neres; Promes.

Hier en daar ff wat sjoemelen met een paspoort of contract maar op het eerste gezicht zouden ze niet misstaan op de Zuid-Amerikaanse buis. :)
0 -3
MosesD
Fantastisch als Neres zou bijven. Ik hoop echt dat ik 'm nog eens in een (volle) JCA mag zien spelen.....
3 -1
Ozymandias
Hopelijk rouleert Ten Hag het komende seizoen meer (omdat het programma van Ajax waarschijnlijk ongelofelijk vol zal zijn) en kunnen Promes, Neres en Antony allen gemiddeld twee van de drie wedstrijden in de basis beginnen (en de andere wedstrijd invallen). Per tegenstander kan Ten Hag dan bekijken welke twee buitenspelers het meest geschikt zijn voor die wedstrijd. Een luxe probleem is niet daadwerkelijk een probleem.
2 -2
Schwalbino
33 verschillende opstellingen is zeker niet genoeg.
1 -1
Ozymandias
Tadic: 3.672 minuten in 42 wedstrijden
Martínez: 3.529 minuten in 41 wedstrijden
Onana: 3.510 minuten in 39 wedstrijden
Tagliafico: 3.313 minuten in 38 wedstrijden
Vd Beek: 3.171 minuten in 37 wedstrijden

Terwijl Ajax nog negen wedstrijden op het programma had. De belangrijke spelers kregen eigenlijk alleen rust als dat afgedwongen werd door blessures of schorsingen. Ten Hag rouleerde erg weinig voor een hoofdtrainer van een club die meer dan 50 wedstrijden op het programma had staan.
1 -1
RusselWestbrook
Hier heb je niet zoveel aan. Je moet het maximaal aantal mogelijke gespeelde minuten afzetten tegen het werkelijk gespeelde aantal minuten. Nu kijk je eigenlijk alleen maar naar of ten Hag speler tijdens de wedstrijd wisselt en het antwoord daarop is bij alle spelers behalve Onana: ja.

En dan eigenlijk ook nog interlands meenemen. Iemand kan wel alle wedstrijden bij zijn club spelen, maar als ie elke interlandperiode thuis zit maakt het nog niet zoveel uit.

Tadic zit trouwens wel akelig dicht bij het maximaal haalbare aantal minuten als je alleen naar Ajax kijkt (3.780). En voor de duidelijkheid, voor alle spelers is het maximaal aantal gespeelde minuten 3.780, behalve winteraankopen.
3 0
Ozymandias
Het ging mij om het totaal aantal minuten (en wedstrijden) wat de spelers hebben gespeeld wat enorm hoog is. Iemand kan 100% van de speelminuten spelen maar als dat voor een club is met maar 34 wedstrijden op het programma is dat geen probleem. Het totaal aantal minuten (en wedstrijden) is in mijn ogen dus belangrijker om naar te kijken.
0 -2
RusselWestbrook
Dat mag van mij hoor, maar dan heb je geen mogelijkheid om de hoeveelheid rust te kwantificeren.
1 0
Ozymandias
Dat klopt maar je kan wel zien dat spelers te veel hebben gespeeld (en dus niet genoeg rust hebben gekregen).

Het voorbeeld van Tadic is natuurlijk buiten elke proportie. Zeker aangezien hij in het seizoen 2018/19 ook al enorm veel wedstrijden had gespeeld en in de zomer van 2019 relatief weinig rust heeft kunnen nemen. Ik vind het dan ook logisch dat Tadic (zeker in de tweede seizoenshelf) een uitgebluste indruk maakte.
0 0
Lazell
Eens. Stoorde me hier vorig jaar ontzettend aan toen Traore nog niet gebruikt werd voor Tadic. Tadic kan ik principe op alle 4 de olekken voorin dus dan kan iedereen als hrt echt moet elke 4e wedstrijd rusten. Hij klaagt wel altijd (terecht) over het volle programma, maar rouleert nauwelijks met zijn '16 basisspelers'.
3 0
KingJames23
Maar wie gaat er voor creativiteit vanuit het middenveld zorgen?
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat Ajax of 1) het risico durft te nemen om Lang en Jensen het vertrouwen geven om Ziyech als '10' op te volgen of 2) het risico durft te nemen om Traoré het vertrouwen te geven als spits en Tadic op '10' komt te spelen. Ten Hag kan per tegenstander bekijken welke optie beter geschikt is.
4 -2
Rood Gevaar
Traoré in de spits met Tadic op 10 zou voor mij absoluut de voorkeur hebben.
0 0
Stone020island
Wil jij dat ajax tegen degradatie gaat voetballen ofzo ? Jensen opvolger van ziyech hahahaha. 1 april is al geweest he dit jaar.
3 -2
Ozymandias
De vervanger van Ziyech zal sowieso niet van een vergelijkbaar niveau zijn en ik denk dat de kans dat Lang of Jensen bij Ajax als '10' zal slagen groter is dan dat een aankoop bij Ajax slaagt. Ajax moet het risico durven nemen om Lang (als beoogde basisspeler) en Jensen (als de voornaamste concurrent) het vertrouwen te geven om naar het gewenste niveau toe te groeien. Ajax kan geen wereldtoppers kopen maar alleen ontwikkelen. Dat heeft het verleden wel bewezen.
1 -2
JariHeijden
Tadic op tien zie ik graag. Dat is in mijn ogen de beste oplossing. Traoré in de spits, Promes linksbuiten, Neres rechtsbuiten.
1 -2
KingJames23
Kan tadic dit belopen? Ziyech maakte veel meters, maar ik weet niet of tadic dat ook kan.
2 0
Ozymandias
Tadic hoeft de positie van '10' natuurlijk niet op dezelfde manier in te vullen als Ziyech. Net zoals Ziyech het niet op dezelfde manier invulde als Vd Beek voor hem deed.
1 -1
GrandMasterFlex
Eens! Misschien blijkt Anthony ook wel een uitstekende creatieve 10 te zijn en dan kan hij mooi afwisselen met eigenlijk alle mannen voorin.
2 0
Wereld
maar er is nog wel een aankoop nodig denk ik
0 -1
Wereld
Promes kan op 10 tegen het rechterrijtje
0 -3
AlexIbarra
Naar mijn bescheiden mening heeft Promes op 10 niets anders te bieden dan beweeglijkheid, wat op zich een goed wapen is. Maar als je het alleen daarvan moet hebben, wordt het op een gegeven moment erg doorzichtig.

Ik vind het meer een leuke variant, voor als het middenveld moeilijk vrij komt of wanneer Promes zijn tegenstander er juist keer op keer uit kan lopen. (type Theo Janssen / Schöne / Pirlo).
2 0
GrandMasterFlex
Hij heeft een uitstekend schot en dat is toch ook een gevaarlijk wapen op 10
0 0