Timber over doorbraak: 'Ligt helemaal aan mezelf'

ThijsZwagerman, 26-04-2020 om 16:55, 3117 views, Instagram |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jurriën Timber hoopt op korte termijn definitief door te breken in de hoofdmacht van Ajax. De achttienjarige verdediger maakte in het laatste competitieduel van dit seizoen, uit bij sc Heerenveen, zijn debuut in Ajax 1 en logischerwijs smaakt dat naar meer.

Op het Instagram-account van Ajax krijgt Timber van een fan de vraag of hij denkt dat hij komend seizoen een basisspeler in het eerste elftal zal zijn. ‘Dat ligt helemaal aan mezelf’, antwoordt Timber. ‘Ik moet gewoon mijn best doen, maar ik weet natuurlijk dat er bij Ajax veel concurrentie is. Ik zal me daarom in de voorbereiding op het nieuwe seizoen direct moeten laten zien.’

De verdediger is in ieder geval vastberaden om de kansen die hij krijgt te pakken. ‘In de komende twee à drie seizoenen wil ik natuurlijk veel wedstrijden in Ajax 1 spelen. Ik wil veel minuten maken en veel prijzen pakken. Daarnaast wil ik veel genieten van de mooie momenten met de fans en met mijn familie.’

Eén van deze mooie momenten in Timbers nog prille carrière tot dusver, was zijn Eredivisie-debuut tegen sc Heerenveen. Desgevraagd blikt de verdediger terug op die ervaring. ‘De basisplek tegen sc Heerenveen kwam eigenlijk best wel onverwachts. Ik vond het ook van lef getuigen dat de trainer en de club mij in zo’n belangrijke wedstrijd lieten spelen. Het was een mooi moment en nu wil ik doorpakken’, besluit de jongeling.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Fijne speler om er bij te hebben, maar zou toch kijken of hij als back uit de voeten zou kunnen. Niet helemaal zijn aard, maar in het centrum wil je toch wat meer lengte hebben naast Blind. Tenzij Jan alsnog komt en Blind naar 6 gaat.
1 0
MNJ7
Onana
Dest Timber Blind Nico?
Gravenberch Martinez
Van de Beek
Neres Tadic Promes
1 0
Web
Gewoon een leuk team
De Braziliaanse talenten. Schuurs, Eiting, Traore, Mazraoui,Taylor, Hansen en Unuvar
Ik zie mogelijkheden zat in deze selectie
1 0
Schip
Zou Alvarez toch eens langer met Blind achterin willen zien. Brobbey is er ook wel klaar voor.
1 0
Web
Brobbey was ik vergeten, die hebben ze ook nog
0 0