Dit waren de vijf opvallendste jeugdspelers van dit seizoen

BvdPloeg, 25-04-2020 om 19:45, 22832 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de rubriek "Kweekvijver" zoomt Ajax Showtime ook dit seizoen weer elke week in op het paradepaardje van Ajax: de jeugdopleiding.

Wie mij op 7 maart langs de lijn bij PSV O17 - Ajax O17 had verteld dat het mijn laatste jeugdwedstrijd van het seizoen zou zijn, had ik stomverbaasd aangekeken. Maar nu het coronavirus de wereld in zijn greep heeft, weten we inmiddels dat het jeugdseizoen er al begin maart op zat. De talenten van Ajax proberen thuis zo goed als mogelijk fit te blijven en dan is het wel lekker als je kan terugkijken op een ijzersterk driekwart seizoen. Deze vijf jeugdspelers kunnen wat mij betreft met een grote glimlach richting een nieuwe jaargang. 

5. Oualid Agougil (verdediger, Ajax O15)

Misschien geen speler die bij veel mensen bekend is, maar daarom des te opvallender dat Oualid Agougil (foto) bij Ajax O15 één van de sterkhouders van het elftal was. De frivole linkspoot kwam over van NAC Breda, maar was vanaf de start van het seizoen een vaste waarde bij Ajax O15. Als linker centrale verdediger vormde hij doorgaans een uitstekend duo met Alvaro Henry. O15 bleek vooral voor de winterstop een swingende voetbalmachine, maar dat begon allemaal bij de defensie.

Agougil had geen tijd nodig om te wennen. Hij is technisch bovengemiddeld onderlegd voor een verdediger en dus is hij in de opbouw ontzettend belangrijk. Hij blijft altijd rustig, durft vooruit te voetballen en dribbelt ook graag in á la Jan Vertonghen. Fysiek blijft hij als verdediger knap overeind, ondanks dat hij geen grote en brede kerel is. In dat opzicht is hij wel te vergelijken met Daley Blind, die positioneel zo slim is, dat hij niet vaak duels hoeft aan te gaan. 

Het is nog vroeg om al zo de loftrompet te steken over Agougil, die natuurlijk moet blijven bewijzen dat hij in potentie alles in huis heeft. Verrassend is het niet dat hij één van de vier spelers uit de O15 is die komend seizoen de O16 overslaat en meteen bij Ajax O17 aansluit. Met meer weerstand ben ik heel erg benieuwd hoe Agougil zich houdt. Hij wint het in ieder geval op punten van Gabriël Misehouy uit de O16, die hier ook op stek vijf had kunnen staan. 

4. Amourricho van Axel Dongen (aanvaller, Ajax O16/O17)

Dat Amourricho van Axel Dongen een lekker seizoen achter de rug heeft, is geen geheim meer. Hij kwam al vaker voorbij in deze rubriek en maakte als vijftienjarig broekie al zijn opwachting in de selectie van Ajax O19 in de Youth League. Dat alles was het resultaat van een indrukwekkende ontwikkeling, op mentaal en fysiek vlak. Hij is één van die spelers waarvoor je extra baalt dat de Future Cup in het Paasweekend geen doorgang vond.

Nog even kort dan: Van Axel Dongen begon het seizoen in Ajax O16, nadat hij voor de zomer net was teruggekeerd van een zware knieblessure. Hij trapte het gaspedaal meteen vol in en was op links een ware plaag voor iedere rechtsback. Met zijn acties, assists en goals nam hij O16 wekelijks bij de hand en dus kwam zijn stap naar de O17 niet als een verrassing. Dat hij ook daar meteen leverde met doelpunten en dreiging was dan wel weer heel knap.

Helaas voor Van Axel Dongen sputtert zijn lichaam nogal eens tegen. Dat is op zijn leeftijd niet gek, helemaal niet als je zoals hij bestaat uit één brok spier. Ajax deed dan ook voorzichtig met de buitenspeler, die zo na de winterstop nooit echt lekker in een ritme kwam. De meeste van zijn twaalf goals maakte hij dan ook voor de winterbreak. Zijn stap naar Ajax O18 is komend seizoen desondanks meer dan verdiend. 

3. Youri Regeer (middenvelder, Ajax O19)

Dat het soms snel kan gaan bij Ajax bewees Youri Regeer nog maar eens in het afgelopen seizoen. De middenvelder sloot in de zomer van 2019 aan bij Ajax O19 en dat was al best een verrassing voor mij. Ik had verwacht dat hij zou starten bij de O17, ook omdat de concurrentie op het middenveld bij O19 vrij fors was. Maar Regeer denderde door de voorbereiding en veroverde al snel een basisplaats in de ploeg van John Heitinga. In een aanvallende rol, een rol zoals Donny van de Beek die lang in het eerste elftal bekleedde, was Regeer belangrijk met goals, loopacties, vuil werk en oog voor de combinatie.

Wat volgde waren enkele maanden die bol stonden van de hoogtepunten voor Regeer. Hij maakte een hattrick in de Youth League tegen Valencia, speelde vol vertrouwen op het middenrif van de O19 en mocht als beloning mee naar het WK O17 in Brazilië. Ook daar was hij binnen no-time basisspeler en kwam zijn veelzijdigheid nog maar eens aan het licht toen hij als libero ging spelen. Aan dat WK zal Regeer zelf wat minder vaak terugdenken, door de gemiste strafschop in de halve finale tegen Mexico. Oranje haalde de finale niet.

Regeer bleek over een stalen kop te beschikken, want waar veel jeugdspelers na het WK even met een dipje te maken kregen, ging de pas zestienjarige middenvelder door op de ingeslagen weg. Vlak voordat het coronavirus als een bom insloeg, maakte Regeer zijn debuut in Jong Ajax. Hij startte meteen in de basis, uit bij Helmond Sport. Ook tegen Telstar en FC Volendam was hij erbij vanaf het eerste fluitsignaal, alvorens corona een abrupt einde maakte aan een bijzonder succesvol jaar voor Regeer.

2. David Kalokoh (aanvaller, Ajax O15)

Als trotse topscorer van de Ajax-jeugd mag David Kalokoh natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken, al doen we deze buitenspeler te kort als we alleen afgaan op zijn twintig goals. Bovenal maakte de dribbelaar indruk met zijn acties, zijn technische hoogstandjes, zijn assists en vaak fantastisch mooie goals. Balletje onder de voet, balletje door de benen; het werd vaak gekoppeld aan het broodnodige rendement. 

En dat onderscheidt Kalokoh vooralsnog van veel andere buitenspelers van zijn leeftijd. Dribbelen kunnen veel jeugdspelers wel, en er zitten dan altijd wel wedstrijden tussen waarin deze talenten absoluut niet te houden zijn. Maar Kalokoh is anders. Hij is op zijn vijftienjarige leeftijd al opvallend constant. Geef hem een bal en er gebeurt altijd wel iets. En als hij een keer een wedstrijd onzichtbaar is, kan hij in één actie toch weer zijn stempel drukken op een wedstrijd.

Wat voor Agougil geldt, en ook voor Henry en Silvano Vos, geldt ook voor Kalokoh. In Ajax O17 krijgt hij komend seizoen in één klap een stuk meer weerstand. Kan Kalokoh meteen mee of wordt het knokken geblazen? Niet alleen Ajax zal er benieuwd naar zijn; alle jeugdvolgers, jeugdscouts en voetballiefhebbers zullen uitkijken naar deze dynamische vleugelflitser op een treedje hoger.

1. Olivier Aertssen (verdediger, Ajax O16/O17)

Er zal waarschijnlijk geen Abdelhak Nouri-trofee worden uitgereikt dit seizoen (of toch wel?), maar in mijn ogen is Olivier Aertssen de speler die deze award het meest verdient. De verdediger, die afgelopen zomer overkwam van Sparta, heeft zich net als Agougil ontzettend snel aangepast. En dat niet alleen, hij zette meteen de lijnen uit, in welk elftal hij ook speelde.

Ik heb langs de lijn weleens met wat familie gesproken. 'Ik ben weleens bang als hij aan een dribbel begint. "Wat ga je nu doen", denk ik dan', zo klonk het. Maar het is juist het lef waarmee Aertssen speelt wat hem zo goed maakt. Hij is groot en sterk, maar hij zet met alle liefde de motor in versnelling vijf, om met grote passen het middenveld in te dribbelen. Dat ging één keer goed, twee keer goed, drie keer goed, totdat je besefte dat het geen geluk meer was. Aertssen heeft er oog voor.

Combineer die voetballende kwaliteiten met zijn sterke fysiek, zijn sterke duels in de lucht, oog voor positie en snelheid en je hebt een vrij complete verdediger. Wat voor alle jeugdspelers in dit rijtje geldt, geldt ook voor hem: kun je het steeds weer laten zien, of komt er een kink in de kabel? Vooralsnog is Aertssen sinds zijn komst bij Ajax niet te stoppen en ik durf wel te stellen dat ik zijn Vertonghen-achtige dribbels misschien wel het meest mis in deze voetballoze jeugdperiode. 

Lees meer artikelen uit Kweekvijver, al vijf seizoenen lang dé rubriek over de Ajax-jeugd!

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik vond de kritiek die Regeer hier op AjaxShowtime kreeg altijd enorm overdreven maar ik had niet verwacht dat hij zo'n grote stap in zijn ontwikkeling zou zetten. Ik hou enorm van voetballers met een hoog voetbal IQ en denk zelf dat een voetballer met een hoog voetbal IQ en een gemiddelde techniek bij Ajax een grotere kans heeft om te slagen dan een voetballer met een geweldige techniek maar een gemiddeld voetbal IQ. Jammer genoeg zijn voetballers die zowel een hoog voetbal IQ als een geweldige techniek hebben relatief zeldzaam maar elke keer dat Ajax zo'n speler in huis heeft groeit die uit tot een topspelers. Regeer heeft zeker geen geweldige techniek maar zijn functionele techniek is goed genoeg om zijn hoge voetbal IQ tot zijn recht te laten komen.

Hopelijk blijft hij zich de komende jaren net zo goed ontwikkelen als dit seizoen. Gezien het feit dat hij de meeste wedstrijden de jongste speler op het veld was (twee maanden jonger nog dan Ünüvar) en hij toch al een belangrijke rol in het spel had verwacht ik de komende jaren veel van hem. Natuurlijk is de weg naar het eerste nog erg lang en is de kans nog steeds veel groter dat hij niet zal slagen dan wel zal slagen maar hij is één van de talenten wiens ontwikkeling ik als liefhebber met plezier tegenmoed zie. Wat vooral interessant wordt is hoe zijn atletische vermogen zich zal ontwikkelen namate hij zich daar de komende jaren meer op zal gaan richten. Als hij bij Ajax wil slagen moet hij met name op dat vlak enorme stappen in zijn ontwikkelen zetten de komende jaren.
1 0
rickyboy1444
Ik geniet altijd heel erg van dit soort stukken! Wel heb ik een vraag. In de tekst wordt al gesproken over het doorschuiven van spelers naar O17 en O18. Hoe komen jullie nu al tot die informatie? En is daar al een overzicht van bekend? Of mag dat niet naar buiten gebracht worden?
3 0
wolterx
Ik ga er vanuit dat het nog niet naar buiten gebracht mag worden in volledigheid maar een paar van die spelers hebben het zelf aangekondigd op social media, de o17 is van wat ik kan beoordelen wel aardig rond. De o18 is lastig ivm optie tot dispensatie (en omdat ik niet weet wie van de 2002 groep misschien weg moeten).
2 0
delphiero
Benieuwd naar de O-17 van volgend seizoen. krijgen een jonge, maar erg talentvolle selectie. Kalokoh vind ik trouwens echt een parel: tweebenig, effectief, snel en beschikt over een fabelachtige techniek. Hoop dat Ajax hem vast kan leggen.
2 0
ajax_janneman
Wanneer gaan jullie WolterX eens benaderen om hier nog een collum over te schrijven?
4 0
trodat4030
Volgens mij kan je altijd een stuk insturen naar de redactie, er is wel eens wat geplaatst. Zeg niet dat ze alles plaatsen wat er ingestuurd wordt, maar je kan altijd een poging wagen. En Wolter moet dat maar net willen natuurlijk..
1 0
Van Reenen
Een machtig mooi artikel van Bart van der Ploeg. Dit zijn stukjes geschreven van en voor de toekomst van onze jeugdspelers. Stukjes waarbij je de jeugdvoetballers beter leert kennen en stukjes waarbij ik mij goed voel.
Bart bedankt.
5 0
VoorOnzePloeg
zullen we stoppen met jongens vanaf de jongste jeugd tot en met de 015 op ajaxshowtime te zetten? die jongens zijn nog te jong voor alle aandacht en druk, naar mijn mening
0 -1
mistermiyagi
Waarom zal je hier mee moeten stoppen..
Ik denk dat de jongens echt niet zitten mee te lezen op deze site/forum.
Het is niet bepaald een hoog voetbal/ajax kennis niveau waar we hier vertegenwoordigen.

Deze rubriek vind ik ontzettend leuk om te lezen, wel heb ik het gevoel dat er even minder talent er aan zit te komen als een (Hansen, Taylor, Brobbey, Unuvar's)

Misschien komt het ook wel omdat ik minder jeugdwedstrijden kijk, future cup ect..
0 0
Van Reenen
Ja, er zijn mensen, en daartoe behoor jij vermoedelijk ook, die liever artikelen lezen van Kieft, Vermeulen, Hooischuur of die andere leeghoofden. Het is maar waar je interesse naar uitgaat en de interesse van mij ligt bij Ajax, te weten alle spelers.
0 0
BvdPloeg
Dat is precies wat we bij Ajax Showtime al een jaartje of zes doen, toch? O15, O16, O17 en O19 (vanaf komend seizoen O18)
3 0
Ozymandias
Klopt het dat jullie je ook van kritiek op talenten die nog niet hun debuut in het betaalde voetbal hebben gemaakt onthouden? Ik kan me dat soort kritiek momenteel niet herinneren en vind dat persoonlijk erg netjes. Het is meer dan logisch om kritiek te hebben op spelers die worden betaald om te voetballen maar ik vind het altijd pijnlijk om hier op AjaxShowtime leden te keer te zien gaan op talenten voor wie voetbal in feite nog een onbetaalde hobby is waarvan ze hopen dat het ooit hun beroep wordt. Ik zou graag zien dat de leden van AS zich aan een ongeschreven regel zouden houden dat talenten zonder contract alleen kritiek krijgen wat opbouwend is. Ik denk dat veel leden onderschatten dat veel talenten regelmatig op de fansites kijken hoe er over hun wordt geschreven. Een aanpassing in toon kan daarom al een enorm verschil maken:

Voorbeeld 1: "Talent ... is technisch dramatisch."
Voorbeeld 2: "Talent ... moet zich technisch nog goed ontwikkelen als hij bij Ajax wil slagen."
0 0
BvdPloeg
Klopt tot op bepaalde hoogte. Kritiek leveren op talenten zonder contract heeft geen zin en is niet fair. Dat zijn op papier namelijk gewoon amateurs die een droom najagen. De Ajaxjeugd heeft wekelijks wel iets moois te melden, dus dat pik ik er het liefst uit. Maar kritiek is er ook zeker als ik dat nodig vind omtrend beleid, tactische keuzes enz... Kritiek op een jeugdspeler zal ik zelden doen, of ze moeten iets heel doms gedaan hebben ;-)
0 0
Ozymandias
Natuurlijk, kritiek op de beleidsbepalers en jeugdtrainers staat daar los van.
0 0
Hollister
Wat een dom gelul.. ik vind het juist leuk om die ontwikkeling van al die jeugdspelers te volgen.. vanaf de onder 13 is het zeer interessant temeer omdat ook sommige spelers bv laatbloeiers zijn.. Vroeger werden dit soort jongens vroegtijdig afgetest, maar nu weet men dat kalenderleeftijd en biologische leeftijd 2 verschillende dingen zijn. Door dat gegeven zijn heel veel grote talenten verloren gegaan.
2 -1
wolterx
De o17 komend seizoen kan wel eens heel leuk uit gaan zien, flink wat spelers uit 2005 die doorschuiven en met Misehouy en Rijkhoff kunnen daar nog 2 spelen. Aangevuld met de spelers uit 2004 die bij o17 ingedeeld worden kan dat echt een leuk team worden.
4 0
Hollister
Valt me op dat in Belgie Genk het een beetje overneemt van Anderlecht... grote talenten vertrekken ook naar Genk, zelfs wat spelers waar ook Ajax achter aan zat.. wij hebben toch ook die scout van Anderlecht nu bij Ajax in dienst? Jammer dat wij de laatste jaren nog niet in staat zijn gebleken de nieuwe Jan Vertongen of Toby Aldweireld daar op te halen.. ook Scandinavie lijkt een beetje passe... zal dat bewust beleid zijn van Ajax.. meer jongens uit de Nederlandse competitie?
1 -1
wolterx
Hebben 2 Belgische scouts nu, zijn laatste tijd wel aan spelers gelinkt maar in België tekenen ze nu met 15 al contracten. Dat maakt het stuk lastiger.
4 0
Hollister
Klopt, zou Nederland ook moeten introduceren.. dit is ingevoerd als een vorm van protectionisme richting VK, geldt geloof ik ook alleen bij exceptionele talenten. Hopelijk dat de Brexit per 1 jan as dit ook weer een stuk bemoei;lijkt, maar zal mij ook niets weer verbazen dan men dat weer wat mazen in de wet vindt daar in Engeland...
Ik vond het ook al zo vreemd dat wij gelinkt waren aan die 14 jarige speler van Anderlecht, terwijl wij pas op de 16e een contract mogen voorschotelen
0 -1
trodat4030
Die speler wordt over n paar weken (begin juni) 15 en daarom moet je er nu al bij zijn om hem te paaien voor hij straks ergens tekent (hetgeen toch gebeurd is). Verder had Ajax hem eventueel 1 jaar bij Sparta kunnen stallen (ligt eraan waar die jongen woont, maar Antwerpen-Rotterdam is 99 km en men mag tot 100 km vd club scouten) dus iedereen die ten noorden van Antwerpen woont is een optie voor hen. Dan kan Ajax hem het jaar erop oppikken bij Sparta, de deal is dat Ajax elke zomer (maximaal) 3 spelers van Sparta mag aantrekken. Op die manier had je mogelijk die jongen al binnen kunnen halen, via een constructie.

Maar goed, dat gaat dus niet door..
2 0
Hollister
Klopt, wat dat betreft zit PSV qua ligging iets gunstiger dan wij .. Sparta idd ook een goed alternatief, had ik nog niet zo bekeken
0 -1
trodat4030
Zeker, PSV heeft ook vrij veel Belgen in de opleiding. Al jaren, decennia.. Bakkali (ken je m nog?) kwam ook op die manier. Woonde wel vrij ver van Eindhoven, maar door een route uit te stippelen over binnenwegen van Belgie, konden ze nét aan aantonen dat hij binnen die 100 km van Eindhoven woonde en mochten ze hem aantrekken.
1 0
trodat4030
Punt waar je nu tegenaan loopt is dat ze in Belgie sinds 2018 vanaf 15 jaar een contract mogen tekenen en de grootste talenten dus al vastliggen voor ze in aanmerking komen om naar Amsterdam te komen. Uit Scandinavie heeft Ajax onlangs nog een speler opgepikt, Hlysson, een IJslandse jongen die geboren is en woonde in Denemarken, daarvoor kwam Jensen voor 3,5 milj over.. Dus je moet héél erg zeker zijn van de kwaliteiten voor je een knaap van 16 gaat kopen voor dergelijke bedragen.
0 0
Hollister
Haha, ik heb een fan zie ik... altijd leuk..
0 0
Hollister
Klopt idd... toch lijkt het er een beetje op dat Ajax iets voorzichtiger is met het aantrekken van buitenlandse talenten... en men iets meer is gaan richten op de Nederlandse talenten... bijna bij iedere leeftijdscategorie van de KNVB leveren wij bijna 70% spelers
0 -1
DrFootball
Is er al bekend wie de afvallers en de nieuwkomers in de jeugd zijn?
0 0
wolterx
Voor grootste deel wel. Gaan er stuk of 20 tussen de o13 en o19 de opleiding verlaten, komen er sowieso al 12 bij in diezelfde leeftijdsgroepen bij komend seizoen, 8 van die 12 komen van andere BVO's. Denk dat er nog gaan volgen.
3 0
trodat4030
Ik denk dat men ook iets moet inkrimpen omdat o19 nu o18 wordt. Misschien een speler of 5 ofzo, vooral rond o16/o17..
0 0
wolterx
De o16 van komend seizoen is op eerste ook de groep die meeste spelers ziet doorschuiven, vertrekken er 2 bij de club en komt er 1 vanuit een amateurvereniging bij momenteel naar mijn weten. O14 van komend seizoen ook iets kleiner als de o13 was dit seizoen maar dat is logisch. Ben vooral benieuwd wat ze gaan doen met de o18, bij o13 tem o17 heb ik wel een beeld van de selectie. De o18 door nieuwe opzet is nog afwachten (ook geen idee wat betreft dispensatie, afvallers uit 2002 etc) op dit punt.
0 0
ajax4altijdamsterdam
Kalokoh en Vos sluiten aan bij o17. Twee huidige o17 spelers starten volgend seizoen ook bij o17. Verder weinig verrassingen nog . Wat wel zeker is dat het een drukke boel gaat worden bij zowel o17 en o18.
0 0
rickyboy1444
Welke twee spelers zijn dat van O17? Brandes en Prince aning?
0 0
wolterx
Niet alleen Vos en Kalokoh, het centrale duo van de o15 maakt ook direct de stap naar de o17. Op rcv is plekje vrij gekomen bij de 2004 groep omdat de rcv van die groep ook weer doorgeschoven is. Zoals het nu ervoor staat lijkt Hato mij meest logische keuze om aan te sluiten bij de o16. De o17 gaat druk worden inderdaad, gaan er slechts 2 of 3 doorgeschoven worden uit 2004 vanaf het begin, andere dan dit seizoen in het begin het het geval was inderdaad.
1 0
rickyboy1444
Begrijp ik uit dit verhaal goed dat Aertssen naar O18 gaat? Die gaat wel hard dan!
0 0
ajax4altijdamsterdam
Welke RCV is doorgeschoven ? Als het goed is gaan milanovice en viereck het centrale duo vormen bij de o17.
0 0
wolterx
Henry schuiven ze door. Net als Agougil. Milovanovic en Viereck zijn enorm veel geblesseerd geweest laatste 2 jaar, hebben dit seizoen samen net 15 wedstrijden gespeeld door blessures.
0 0
ajax4altijdamsterdam
Ga er van uit dat Milovanovic volgend seizoen weer in de basis staat. In mijn ogen een top talent . Heeft wat pech gehad maar is gelukkig weer volledig hersteld .
0 0
wolterx
Ja, vind Milovanovic ook top, Henry-Milovanovic is wat mij betreft een heel goed centraal duo voor de o17. Hopelijk kan Viereck een jaar fit blijven want ook hij heeft een interessante skillset.
0 0
Hollister
Ajax doet bewust niet mee aan de onder 21 en de onder 23. Is het gat tussen de onder 18 en Jong Ajax nu niet iets te groot?
Zal Ajax nu met de onder 19 trouwens wel mogen meedoen met de YL?
Az werd kampioen, Ajax 1 niet... benieuwd hoe dat beoordeeld wordt door de UEFA
0 -1
trodat4030
O en o23 is Jong Ajax, daar doen ze dus wel aan mee ;-)
0 0
trodat4030
Dat gat is inderdaad vrij groot, mede de reden dat Ajax helemaal niet blij is met o18 ipv o19. Maar gelukkig zijn er 5 dispensatiespelers toegestaan in o18 (oftewel er mogen max 5 spelers van o19 (qua leeftijd, het elftal bestaat natuurlijk niet) op het wedstrijdformulier staan).

Over YL: Ajax mag niet meedoen op basis van de stand van o19. AZ o19 werd ook geen kampioen, volgens mij zijn alle amateurcompetities toch beschouwd als niet gespeeld? Ook geen kampioenen uitgeroepen, geen promotie en degradatie? Jeugdvoetbal, ook bij BVO's, valt onder amateurvoetbal, dus dan is AZ o19 geen kampioen. Verder maakt het niet zoveel uit of Ajax 1 kampioen is voor de YL, het gaat er domweg om dat ze uiteindelijk de poulefase halen, dán wordt o19 ook in de groepsfase YL ingedeeld. De CL poules worden namelijk gewoon 1 op 1 overgenomen in de YL. Voor Ajax 1 is het nog onduidelijk of ze wel of niet de groepsfase behalen op basis van de 1e plaats van 19/20, de kans bestaat dat er een playoff doorgekomen moet worden. Dus o19 (want YL is o19, niet o18) zit in het ongewisse tot duidelijk is waar Ajax 1 staat mbt CL in 20/21.

Hoop dat je t nog kan volgen haha, veel tekst ;-)
0 0
Hollister
nee hoor, volg je prima.. er was toch ook nog altijd het domestic path waarbij Ajax zich kon plaatsen voor de YL, maar daarvoor moest je geloof ik kampioen worden bij de onder 19 en Ajax geen kampioen .. anyway we gaan maar eerst afwachten of Ajax 1 in de groepsfase beland....
had ze trouwens best een goede kans gegeven dit jaar om ver te komen is Nyon.. maar helaas komen we daar ook niet achter
0 0
trodat4030
Ja klopt, daar heeft AZ o19 nu recht op op basis van die nr 1 die ze toegewezen hebben gekregen (heb pas zojuist dat artikel gezien).
0 0
Vak117
Ik ben wel benieuwd hoe de jeugdteams er uit gaan zien volgend jaar. Heb jij de teams al gezien of weet jij wanneer die bekend worden gemaakt?
0 0
wolterx
Geen idee wanneer ze officieel bekend gaan worden, selecties zijn nog niet rond lijkt me. Zeker omdat je niet weet of iedereen blijft, bekendmaking zal wel na de overschrijfdatum zijn. Zowel inkomend als uitgaand zou me niet verbazen als nog wat gaat gebeuren.
0 0
fanforeffer
ik hou niet zo van het ophemelen/benoemen van jongeren . Vaak kunnen ze er niet tegen en worden ze door hun omgeving zo als geniaal neer gezet. Hoeveel van deze jongeren halen het eerste 95% haalt de basis niet ! En vaak.krijgt de Ajax trainer/begeleiding de schuld want het ligt nooit aan hun zelf. .Dat is het laatste waar ze aan denken
0 0
Hollister
De juiste talenten hebben de juiste mensen om hun heen en staan met beide benen op de grond... geloof er niet zo in.. als ze wel gaan zweven dan zullen ze ook nooit echt doorbreken... het een heeft met het ander te maken... bovendien zorgt Ajax daar wel voor... dat is ook een stuk opleiding.. dat bedoel ik laatst met mentale training.. jongens met beide voeten op de grond houden, leren omgaan met teleurstellingen, enz enz
0 -1