Ajax deed pupil KAA Gent tevergeefse aanbieding

BartVeenstra, 06-04-2020 om 12:30, 3993 views, KAA Gent |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De vijftienjarige Malick Fofana heeft een contract getekend bij zijn huidige club KAA Gent. Dit ondanks een aanbieding van onder meer Ajax, zo meldt de Belgische topclub zelf via de officiële kanalen.

KAA Gent schrijft dat Fofana het afgelopen seizoen indruk maakte bij het O15-elftal van de club en het nationale elftal. 'Het jonge Belgisch talent had door zijn uitstekende prestaties aanbiedingen op zak van tal van topclubs onder wie Ajax, Club Brugge, KRC Genk en RSC Anderlecht. KAA Gent is dan ook trots te melden dat Fofana de komende drie jaar voor de Gentse jeugd uitkomt', schrijft de club.

De Belgen schrijven dat KAA Gent zich door het verlengde verblijf van Fofana niet alleen ambitieus toont op het vlak van de A-selectie, maar ook op het vlak van de jeugdopleiding. 'Het is de bedoeling onze talentvolle jeugdspelers te laten doorstromen naar de A-kern. De toekomst oogt rooskleurig. We wensen Malick alle succes toe bij onze club', besluit men.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bky
Hoe dan. Ajax mag zo'n jongen helemaal geen aanbieding doen.

Wat is dat trouwens voor zielig gedoe op hun site dat ze speciaal bij gaan zetten welke clubs hem ook wilde.
0 0
afcas
Hoezo zou dat niet mogen?
0 0
Hans Kraay Jr.
Omdat hij pas 15 is misschien?
0 0
Hollister
Zouden ze in Nederland ook moeten doen... Houdt je de aasgieren buiten Nederland buiten de deur.. probleem alleen is dat je ze nog steeds max 3 jarig contract mag voorleggen en dus op 17 jarige leeftijd diezelfde aasgieren weer op de stoep staan
0 0
Lazell
Belgie heeft dezelfde regels als in NL en de rest vd EU (Engeland gaat daar dus buiten vallen). Op 16 jarige leeftijd mag je pas je eerste contract krijgen dat doorloopt tot je 19e. De looptijd mag pas starten vanaf je 16e. Onderhandelen mag voor je 16e, weet even niet meer hoe het zit met tekenen voor je 16e.
0 0
trodat4030
Niet meer, in België hebben ze dat 2 jaar geleden gewijzigd naar 15 jaar.
0 0
Lazell
Slim. Wist niet dat je daar zomaar van mocht afwijken. Geldt dit alleen voor Belgische talenten of ook voor buitenlandse talenten die je 'uit hun omgeving wegrukt'.
0 0
Hollister
Geldt idd alleen voor buitengewoon exceptionele talenten.. een klein beetje protectionisme, maar zeer goede beslissing van Belgie
0 0
trodat4030
Ik weet niet meer dan wat ik heb gehaald uit het volgende artikel:

https://sportmagazine.knack.be/sport/voetbal-nationaal/profvoetballer-op-15-jarige-leeftijd-bescherming-van-de-investeringen-van-profclubs-in-jeugdopleiding/article-normal-1161837.html?cookie_check=1586177612
0 0
AjaxPassion
Goed dat de Belgen spelers op 15 jarige leeftijd al mogen vastleggen, dat geeft zo'n voordeel. Dat hadden ze in NL ook al 20 jaar geleden moeten doen.
0 0