Advies FIFA: 'Contract loopt door tot nieuwe einddatum seizoen'

BartVeenstra, 06-04-2020 om 07:40, 2362 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Een speciale werkgroep van de FIFA doet een aanbeveling om de contracten die op 30 juni van dit kalenderjaar aflopen door te laten lopen tot de nieuwe einddatum van het lopende seizoen. Dat meldt onder meer de NOS maandagochtend.

Voor Hakim Ziyech zou dat bijvoorbeeld betekenen dat hij nog wat langer onder contract bij Ajax zou kunnen staan. De kans is aanwezig dat er in de maanden juli en augustus nog gevoetbald wordt. De UEFA wil, met steun van de FIFA, dat de nationale competities zoveel mogelijk worden voltooid, mits dat op medisch gebied verantwoord is. Op uiterlijk 3 augustus moeten die nationale competities dan afgerond zijn.

Omdat de competities mogelijk langer duren, moeten ook de transferregels tijdelijk worden aangepast. 'Bij overlapping van seizoenen zal er voorrang gegeven worden aan de huidige club van een speler', valt te lezen in een rapport van de commissie. 'Daardoor kan die club het seizoen afmaken met de vertrouwde spelersgroep, om zo de integriteit van de nationale competities te beschermen.'

'Flink wat complicaties'

Of het er echt van gaat komen, is nog maar de vraag. Juristen voorspellen namelijk flink wat complicaties als de tijdelijke transferregels moeten worden bekrachtigd. De speler moet akkoord gaan met gewijzigde contractvoorwaarden en clubs moeten salarissen langer door betalen. In gesprek met Ajax Showtime liet voetbaladvocaat Christian Visser weten dat 'in de basis niemand Chelsea of Ziyech kan dwingen hem te laten spelen voor Ajax'.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Volgens mij is het niet te doen....
Zoveel contracten die veranderd moeten worden (contracten bij nieuwe clubs, spelers einde contract die ineens 2 maanden langer door mogen), allemaal individueel omdat vrijwel geen één contract hetzelfde is, en opnieuw getekend moeten worden. Dat is een enorm papierwerk dat gewoonweg niet te regelen valt.
0 0
Babayaka
Ik voorzie een nieuw bosman arrest, en een definitief einde van transfer bedragen.
0 0
AjaciedRK
En wie betaalt dat verschil in salaris? Wat gebeurt er bij blessures?
1 0
Murtagh
Juridisch kan dan gewoon niet achterlijk maffia bedrijf
2 -1
MankeNelis
Adviezen en aanbevelingen, nog meer gebakken lucht.
0 0
Sluk
Het lijkt me dat alle partijen hiermee in moeten stemmen, crisis of niet. Contract is contract en daar staat vast een harde datum in en niet. "Het contract eindigt aan het eind van het seizoen, wat door een eventuele wereldwijde crisis of ramp uit kan lopen, waardoor de laatste dag van het dienstverband opschuift."
1 0
Babayaka
Als dat er wel in zou staan dan is de wereld helemaal niet meer te vertrouwen.
Als die al te vertropuwen is.

Kan wel zomaar zijn dat in toekomstige contract dit wel moet komen te staan.
Als er nog gevoetbalt wordt tegen die tijd.
0 0
Bky
Hebben ze hiervoor een speciale werkgroep opgericht joh?
1 0
DT10
Ja p, die bestaat uit Van Gaal, Van Hooijdonk, Kieft en Derksen..
1 0
Sluk
Ze moeten het geld ergens aan uitgeven...
1 0
Babayaka
Inderdaad, scheidsrechters omkopen hoeft even niet.
1 0