Het beste Ajax ooit: De uitslag

GinoHaverkamp, 06-04-2020 om 10:00, 7269 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Na negen verkiezingsrondes is het moment daar: het door jullie samengestelde beste Ajax-elftal aller tijden is rond. De stemmen zijn geteld en de uitslag is bij deze bekend. 

Kill your darlings, een uitdrukking die zeker wel bij deze verkiezingen past. Die tientallen toppers die Ajax voort heeft gebracht reduceren tot een elftal waarbij er ook nog eens op positie geselecteerd wordt. Het was zeker geen gemakkelijke opgave, maar jullie hebben toch een zeer aardig elftal op de proppen weten te brengen. Dit is het beste Ajax ooit.


Doelman: Edwin van der Sar (65%)

Meer dan honderd stemmen gingen naar Edwin van der Sar als beste Ajax-doelman aller tijden. De huidige algemeen directeur hield met onder meer André Onana en Piet Schrijvers een aantal toppers achter zich. Niet gek ook als je kijkt naar de staat van dienst van Van der Sar bij Ajax, met meerdere landstitels en een Champions League-eindzege achter zijn naam.

Rechtsback: Hatem Trabelsi (44%)

Niet prijzenpakker Wim Suurbier, maar de Tunesiër Hatem Trabelsi is volgens jullie de beste rechtsachter die in het wit-rood-wit heeft gespeeld. De inmiddels 43-jarige ex-voetballer speelde tussen 2001 en 2006 voor Ajax en maakte in die tijd veel indruk op de rechterflank. Met zowel zijn verdedigende kwaliteiten als aanvallende kwaliteiten was Trabelsi, die in 2003 zelfs genomineerd was voor de Gouden Bal, een belangrijke kracht bij de Amsterdammers.

Centrale verdediger: Barry Hulshoff (8%)

Tussen al die topverdedigers kon Cristian Chivu inderdaad niet ontbreken. Gelukkig waren jullie hem niet vergeten en stemden jullie op hem in de categorie 'Overig'. De Roemeen kreeg echter niet genoeg stemmen om de begin dit jaar overleden Barry Hulshoff achter zich te houden. Niet iedereen die op 'Overig' stemde koos namelijk voor Chivu, getuige de reacties onder het artikel. Gelukkig is Hulshoff, die begin jaren zeventig met Ajax drie keer de Europa Cup 1 won, een uitstekende verdediger die zijn plek in het beste Ajax aller tijden zeker verdient.

Centrale verdediger: Frank Rijkaard (54%)

Meer dan de helft van de stemmen bij de centrale verdedigers-verkiezing ging naar Frank Rijkaard. Volgens jullie is hij één van de beste verdedigers die Ajax ooit gehad heeft. Rijkaard had dan ook alles wat er van een verdediger verwacht werd en zelfs meer dan dat, getuige zijn aanvallende kwaliteiten. In totaal werd de voormalig Oranje-international vijf keer kampioen met Ajax en won hij ook nog eens een aantal keer de KNVB Beker. Zijn grootste prestatie als Ajacied was echter het winnen van de Champions League in 1995.

Linksback: Ruud Krol (42%)

Bij de poll voor de beste linksbacks was er met onder meer Ruud Krol, Frank de Boer en Nicolás Tagliafico voldoende keuze. De meesten van jullie gingen voor Krol, die zowel als centrumverdediger, zoals een aantal terecht opmerkten, en als linksback tot de absolute wereldtop behoorde. Zijn grootste successen bij Ajax kende de geboren Amsterdammers begin jaren zeventig echter als linksachter. Met Ajax won hij toen drie keer de Europa Cup 1 en zelfs een keer de wereldbeker.

Centrale middenvelder: Johan Neeskens (7%)

Hier had net zo goed Frenkie de Jong kunnen staan, maar aangezien Neeskens lange tijd voorliep op de huidig FC Barcelona-middenvelder, verdient hij een plek in het beste Ajax aller tijden. Tevens, kijkend naar prestaties, heeft die andere Johan het meest bereikt met Ajax. Zo won hij begin jaren zeventig drie keer achter elkaar de Europa Cup 1. In die zegereeks was Neeskens met zijn niet te stoppen loopvermogen en uitstekende techniek een belangrijke spil bij Ajax.

Centrale middenvelder: Johan Cruijff (59%)

Hier bestond geen twijfel over. Natuurlijk is Johan Cruijff de beste Ajacied aller tijden. Zijn verkiezing was slechts een formaliteit, gezien het percentage stemmers dat hem de beste Ajax-middenvelder ooit vindt. Cruijff was overigens ook een uitstekende (valse) spits, maar hij krijgt desondanks een plekje op het sterke middenveld. Verdere uitleg is eigenlijk niet nodig. Zijn naam noemen is eigenlijk al genoeg om zijn plek in het elftal te verantwoorden.

Nummer tien: Jari Litmanen (19%)

Of het verstandig was om het hele middenveld  in één stemronde te bepalen, laten we in het midden. Het moge in ieder geval duidelijk wezen wezen dat het gros van de overige stemmen ging naar Jari Litmanen, die in de jaren negentig furore maakte als nummer tien bij Ajax. Met zijn scorend vermogen en absolute wil om tot het gaatje te gaan, werd de Fin al gauw geliefd bij de fans. Zijn plek in het elftal is wat ons betreft dan ook hartstikke terecht.

Rechtsbuiten: Sjaak Swart (51%)

Ondanks alleraardigste concurrenten ging iets meer dan de helft van alle stemmen bij de rechtsbuiten-poll naar Mister Ajax Sjaak Swart. In totaal speelde de ras-Ajacied 603 duels in het shirt van de Amsterdammers. Zijn debuut maakte hij al in 1956, zijn afscheid was in 1973. Vlak daarvoor mocht hij voor de derde achtereenvolgende keer de Europa Cup 1-trofee omhoog houden.

Spits: Marco van Basten (71%)

Kiezen tussen Marco van Basten en Dennis Bergkamp, terwijl er met Luis Suárez en Patrick Kluivert nog meer topspitsen genomineerd waren voor de enige spitspositie in het elftal. Inderdaad, we maakten het er voor jullie niet gemakkelijker op. Toch ging ruim zeventig procent van alle stemmen naar Van Basten, die bij Ajax bijna net zo vaak scoorde als dat hij wedstrijden speelde. Tussen 1981 en 1987 reeg de aanvaller de doelpunten aaneen, terwijl hij later bij AC Milan en het Nederlands elftal ook nog eens succes boekte op het wereldtoneel.

Linksbuiten: Piet Keizer (61%)

De flanken van het beste Ajax aller tijden worden bezet door twee Ajacieden uit het gouden team van begin jaren zeventig. Net als Swart was Piet Keizer zijn gehele carrière, die liep van 1961 tot en met 1974, actief bij de club uit Amsterdam. Met zijn schaarbewegingen en uitstekende voorzet met het linkerbeen was Keizer jarenlang één van de beste linksbuitens van Europa én volgens jullie de beste Ajax-linksvoor aller tijden.

Trainer: Rinus Michels (37%)

Ieder elftal heeft een trainer nodig. Zo ook het beste Ajax aller tijden. Jullie keuze viel op Rinus Michels, die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw grote successen boekte met de Amsterdammers. Hij introduceerde het totaalvoetbal waar Ajax, FC Barcelona en het Nederlands Elftal de wereld mee veroverden. Het leverde de Nederlandse recordkampioen in 1971 de allereerste grote Europese prijs op. Michels eindigde in de verkiezingen nipt boven Louis van Gaal (30 procent van de stemmen) en Johan Cruijff (21 procent van de stemmen).

Wisselspelers

Veel Ajacieden kwamen net tekort om deel te mogen uitmaken van het beste Ajax ooit. Bij veel verkiezingen werd het een strijd om enkele stemmen. Daarom hebben we een uitgebreide reservebank meegenomen waarbij we die spelers nog even in het zonnetje kunnen zetten. De percentages zijn de percentage stemmen die de spelers bij hun specifieke verkiezing hebben gekregen.

- André Onana (24%)
- Wim Suurbier (35%)
- Matthijs de Ligt (8%)
- Frank de Boer (17%)
- Maxwell (26%)
- Frenkie de Jong (7%)
- Hakim Ziyech (26%)
- Luis Suárez (9%)
- Dennis Bergkamp (7%)
- Marc Overmars (22%)

Bedankt voor het stemmen!

Bij dezen willen we jullie erg bedanken voor het stemmen. We vinden het erg leuk hoe jullie in de reacties massaal jullie favoriete spelers benoemden en erover discussieerden. Ook dank voor de feedback, die vooral ging over de manier van stemmen. Die nemen we zeker mee naar een eventueel volgende serie verkiezingen. Wij zijn daarnaast erg benieuwd naar jullie favoriete opstelling als je nergens rekening mee hoefde te houden. Deel je ideale elftal in de reacties onder het artikel.

Gino Haverkamp (e-mail: info@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaarHoordenZijEngelenZingen
Bijzonder dat er uiteindelijk geen enkele speler na 95 in is gekomen op Trabelsi na
0 0
Frank1978
Ja, leuk ploegje zo... ;-) Als je al die namen ziet, wat een geweldige club is Ajax dan toch.
0 0
MichelAngelo66
Toch wel leuk al die meningen. Kan je nagaan hoeveel grote spelers we hebben gehad. Keuzes zijn toch lastig. Ik betrap me erop dat je wat wisselt zo af en toe.

Voor mij de beste elf:
Schrijvers, Suurbier, Rijkaard, Krol, Neeskens, G. Muhren, Litmanen, Cruijff, Bergkamp, van Basten, Keizer.

Hoe ze gaan staan maakt me niet uit. Deze elf vinden er wel wat op :)

Wissels:
Van de Sar, Blind, F. De Boer, Hulshoff, Lerby, Van der Vaart, Swart, Rep, Olsen, Geels

En voor de nostalgie: Coach Jack Reynolds.
Maar liefst 25 jaar coach van Ajax geweest en acht landskampioenschappen. Mooie erelijst. De eerste helft van de vorige eeuw bepalend geweest voor de gevestigde naam die Ajax is geworden.
0 -1
Ar
Over beste elftallen gesproken.
Oranje raakte in ‘74 kort voor het toernooi z’n beide vaste centrale verdedigers kwijt.
Wat Michels vervolgens deed was gedurfd. Hij stelde middenvelder Haan op als CV schuin voor de andere CV.
Oranje raakte in ‘88 Spelbos en Silooy kwijt door blessures. Met name Spelbos was vaste waarde als laatste man met Koeman voor hem.
Wat Michels vervolgens deed was het systeem gedurfd omschikken.
Van Aerle werd een flankbestrijder, Rijkaard speelde soort van RCV, schuin in de rug van de flank en centrale libero Ronald Koeman, en Van Tiggelen was de enige echte verdediger annex mandekker.
Nadat bleek dat spelen met 2 buitens iets te link was, zette hij de boel om naar 3-5-2.
Waar Michels een kei in was is het samensmeden van sterk elftal, niet vanuit een voorbedacht systeem, maar vanuit de spelerskwaliteiten.
Het zijn altijd de spelers samen die het systeem bepalen.
Nooit andersom!!

In dit heilige 4-3-3 land hebben we Louis van Gaal bijna verketterd omdat ie iets vergelijkbaars deed in 2014, waarmee hij toch mooi de halve finale haalde. Wat nooit was gebeurd als ie star had vastgehouden aan dat heilige 4-3-3. Net zoals we nooit Europees Kampioen waren geworden in 1988 als Michels star had vastgehouden aan het 4-3-3.
Je moet je elftal vormen naar de kwaliteiten van de spelers.
1 -1
de-Ajacied
Dit gekozen team bezat echt de allerbesten.
Het is wel ongelofelijk hoeveel wereldtoppers niet in dit gekozen team staan.
0 0
Ar
Van der Sar;
Krol, Rijkaard, De Boer;
Neeskens, Litmanen, Van der Vaart;
Bergkamp, Van Basten en Cruijff.

Nog 1 plekje in te vullen.

Van der Sar;
Krol, Rijkaard, De Boer;
Litmanen;
Neeskens, Van der Vaart;
Bergkamp;
Swart (??), Van Basten, Cruijff.
0 -1
OntlastendeMiddenvelder
Ik mis het café. Dit is echt zo'n uitslag om je met een biertje teveel op veel te druk om te maken.
1 0
Ar
Het nadeel van dit soort verkiezingen is het systeem welke je als uitgangspunt neemt en hoe je de keuzes voorlegt.
Ga je uit van 4 man achterin met opkomende backs (zoals we nu spelen en in de tijd van Maxwell en Trabelsi), of van 3-1-3-3 zoals Ajax speelde onder Cruijff en Van Gaal, en zoals ook bijvoorbeeld Oranje’74 speelde onder de legendarische Michels. Dit laatste is meer de originele huislijn, maar dit is gaandeweg de jaren negentig zowel nationaal als bij Ajax veranderd. Nationaal doordat de libero’s als Blind en Koeman stopten en doordat we met Stam en De Boer twee geweldige centrale verdedigers hadden waardoor middenvelders en aanvallers zoals Bosvelt, Zenden en Van Bronckhorst op de back positie konden, en bij Ajax met de komst van Trabelsi en Maxwell. Maar neem de generatie Van der Vaart, Heitinga, Sneijder, De Jong, die speelden tot en met de A1 nog echt 3-1-3-3. Kan me een jeugdwedstrijd tegen Feyenoord herinneren waarin Van der Vaart (toen al gedebuteerd voor het eerste) zelfs op 4 speelde.

Ga je uit van een 4 mans achterhoede met twee sterke CV’s en dus zonder libero’s als Blind/Koeman/Haan, dan is Trabelsi inderdaad zeer geschikt als rechtsback, maar zou zelfs George daar kunnen spelen. Dan kom je centraal uit op Rijkaard en De Boer. Onbegrijpelijk dat in dit elftal hierboven Hulshoff staat terwijl De Boer een hoger percentage stemmen heeft gekregen en toch ook jaren centraal gespeeld heeft.

In een 3-1-3-3 systeem wordt het anders.
Krol, Rijkaard, De Boer;
las ik hieronder een paar keer. Ik denk dat dat klopt. Krol kon ook rechts, en met die drie mannen achterin heb je geen vierde meer nodig. En heb je een plek extra voor de geweldige middenvelders en aanvallers die we hebben.

Dan de keuze’s die we kregen.
Ik vind Swart een geweldige vent hoor, maar eigenlijk begon het succes bij Ajax pas toen hij stopte, en Keizer was een geweldige linksbuiten maar feitelijk zat ie in de jaren zeventig vaker op de bank en speelde Cruijff vanaf links. Maar Cruijff is als middenvelder neergezet en Bergkamp als spits. Dat klopt niet.

Bergkamp, Van Basten, Cruijff;
ik denk dat er weinigen het oneens zijn dat dat toch echt de meest magische aanvallers waren die we ooit hebben gehad.

Linie achterin is dan:
Krol, Rijkaard, De Boer, of Suurbier, Rijkaard, Krol.
De linie voorin:
Bergkamp, Van Basten, Cruijff.

Uitgaande van die 3-1-3-3 huisstijl, en me de woorden van Louis van Gaal herinnerende zou Litmanen dan voor de achterste linie komen, want daar kon ie ook prima spelen.
Neeskens als centrale middenvelder, liefste met de optie van positie verschuiving naar Bergkamp achter de spits en Neeskens dan rechtshalf. Dan kan je dus Sjakie rechtsbuiten zetten, of kiezen voor een echte flankbestrijder zoals George of Overmars, of de onderschatte Aron Winter.
Blijft de linkshalf over, en dan gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar of Sneijder of Van der Vaart, en kies ik voor de laatste omdat hij vaker linkshalf heeft gestaan dan Wesley.

Van der Sar;
Krol, Rijkaard, De Boer;
Litmanen;
Neeskens, Bergkamp, Van der Vaart;
Swart, Van Basten, Cruijff
0 -1
Gonzalez75
Grappig, geen Jesper Olsen, geen Zlatan bij overigen.
0 -1
Middenweg401
Zlatan was niet heel spectaculair bij Ajax, maar mag zeker genoemd worden.
Geen Olsen vind ik bizar.
0 -1
mistermiyagi
Zlatan heeft 2x goed gespeeld.
Lyon en vs Nac.

Zlatan was ontzettenx goed tijdens de training in de wedstrijd speelde hij niks klaar.
Mido verdiende het om te spelen..

Ik ben een groot fan van Zlatan in zijn manier van doen.
Heeft bewezen een geweldige spits te zijn zijn Ajax periode was erg ongelukkig.
0 0
Gonzalez75
Grappig, geen Jesper Olsen, geen Zlatan bij
0 -1
Joseph
Zelfs de reserves zouden met 2 vingers in de neus de Champions League winnen..
0 0
Robbie en de Kock
Met zijn tienen..
0 0
Middenweg401
Mooi team inderdaad.
0 0
Ar
Totale nonsens dit.
We mochten maar 1 middenvelder kiezen en maar 1 centrale verdediger.
Cruijff werd neergezet als middenvelder terwijl ie daar bij Ajax feitelijk nooit gespeeld heeft, terwijl Bergkamp jarenlang centrale middenvelder speelde en niet eens in het lijstje stond.
Gooi dit maar lekker de prullenbak in.
3 0
scstan94
Ik had persoonlijk gekozen voor twee elftallen.
- 1 team van 1960-1990
- 1 team van 1990 - 2020

Beide nemen 30 jaar historie in beslag en hierdoor zijn spelers ook meer te vergelijken en tijden in een beter perspectief te plaatsen.

Schrijvers
Suurbier - Koeman - Hulshoff - Krol
Neeskens - Rijkaard
Cruyff
Olsen - Van Basten - Keizer
Coach Michels
Subs: Lerby, Vasovic, Swart, Rep, Blankenburg, De Groot, Haan, Geels, Tahamata

vd Sar
Trabelsi - Chivu - De ligt - Maxwell
Frenkie - Davids
Litmanen
Bergkamp - Suarez - Vd Vaart
Coach: van Gaal
Subs: Sneijder, De boertjes, Overmars, Finidi, Zlatan, Ziyech, Schone, Huntelaar, Kluivert, Blind, Reiziger
3 -2
GeleenAjax
Vwb je eerste team: ik vind Koeman daar niet in thuishoren, omdat het voor mijn gevoel meer een Feijenoorder of PSV'er is.

Vwb je tweede team: de De Boertjes hebben meer bijgedragen aan de historie van Ajax dan Maxwel en Frenkie.
0 -1
ajaxdordtt
Aan dit team kun je goed zien hoe vergrijsd de AS bezoeker is.
2 -8
Middenweg401
Of hoeveel historisch besef men gelukkig nog heeft.
14 -1
ajaxdordtt
Vroeger was alles beter!!!
2 -3
Babayaka
Was het ook, qua voetbal zeker.
0 -6
ajaxdordtt
Heerlijk, die lederen bal met een veter er in, keepers die terugspeelballetjes op mochten pakken, geen buitenspel en spelers met bierbuikjes en een rokershoest. Dat was pas topsport.
2 -1
Middenweg401
Daar valt op dit moment weinig tegen in te brengen.
0 -1
ajaxdordtt
Haha moet ik je gelijk in geven.
1 0
Jariiii
Dat laatste ja. Geen kortzichtigheid.
0 -1
Middenweg401
Ik gooi 'm er gewoon nog een keer in aangezien dit het eind artikel is.
Mijn favoriete spelers (ofwel de spelers waar ik door de jaren heen het meest van heb genoten):

Olsen - Van Basten - Bergkamp
Davids - Cruijff - Vanenburg
F. de Boer - Koeman - Rijkaard - Krol
vd Sar

Maar Tahamata, Litmanen, Vd Vaart, Frenkie, Lerby en grootheden van voor mijn tijd Keizer, Neeskens en Swart horen er natuurlijk ook bij.
0 -2
GeleenAjax
Vananburg boven Litmanen?!!
0 -1
Middenweg401
Dat heb je goed gezien. Boven het team staat mijn motivatie. Vaantje was typisch een speler om bij op te veren als hij aan de bal kwam.
Neemt niet weg dat ik Jari enorm waardeer.
0 0
Babayaka
Krol rb ????
0 0
Middenweg401
Nood breekt wet. Ik vind Trabelsi etc. leuke spelers, maar niet echt legendarisch.
Op links waren er meer smaken. Vandaar. Frank mocht ook meedoen met zijn staat van dienst. En anders had Maxwell ook niet mistaan (als is het deels ook vanwege zijn verdere carrière).
0 0
Jariiii
Wát een team.
En mensen die erover klagen dat Bergkamp er niet in staat: ja, dat is zuur, maar het toont toch alleen maar aan hoe groot Ajax is en hoeveel fantastische spelers er in voor de club hebben gespeeld? Op geen van deze basisspelers valt iets af te dingen.
0 0
Middenweg401
Bergkamp; wisselspeler, 7%..
Hier is iets heel erg mis gegaan. Na Cruijff en Van Basten het grootste talent dat we hebben gehad. Een ongelooflijk mooie stylist met een prachtige lijst aan doelpunten, zeker ook voor Ajax. Een legende in Engeland.
Hoe kan dit nou?
0 0
Joseph
Bergkamp had natuurlijk op de plek van Litmanen moeten staan, daar mag geen enkele twijfel over zijn. Ik ben bang dat hier zijn recentere verleden is gaan meespelen..
0 0
Web
Helemaal mee eens
0 0
Jariiii
Bergkamp vormt met Cruijff (na zijn terugkeer), Van Basten, Litmanen en Olsen (persoonlijke voorkeur) mijn top 5. Nou vooruit, met Rijkaar de top 6. Toch kan ik er prima mee leven dat hij er niet bij staat. Op de andere spelers valt (óók) niets af te dingen. Ja, je zou anders kunnen 'spelen' en Neeskens kunnen offeren, maar dan zou je díé weer te kort doen.
1 0
Middenweg401
Ik snap het luxeprobleem wel hoor, en zeker naar positie is het lastig, maar Johan, Marco en Dennis zijn toch wel zekerheidjes dacht ik waar je creatief een team omheen formeert. Uiteraard is de opzet het probleem hier.
Niet ondankbaar bedoeld want een mooie initiatief! Was leuk. :)
1 0
Jariiii
Ik opperde het al eerder, je had een aparte categorie schaduwspitsen moeten invoegen. Maar ja, dan had je best kans gehad dat Bergkamp was verslagen door Litmanen...
0 0
Rockpotje
Van der Sar

Krol - Rijkaard - De Boer

Swart - Neeskens - Seedorf - Keizer

Cruijff
Van Basten - Bergkamp

De opstelling is niet des Ajax, maar dit is naar mijn mening tactisch de meest logische variant met alle spelers die niet kunnen ontbreken. De Boer en Rijkaard hebben vaak genoeg met drie man achterin gespeeld en Krol heeft hier ook de kwaliteiten voor. Net als in de jaren negentig verdedigen de buitenspelers de flanken, ik heb dit gemoderniseerd in een 3-4-3. Aangezien zowel Swart als Keizer het veld breed hield en vaak buiten om ging zouden ze in het moderne voetbal beter passen in een dergelijke rol dan als echte buitenspelers. Neeskens kan eventueel nog uitzakken naar rechtsback met Cruijff op het middenveld en Bergkamp op 10 om weer een 4-3-3 te creëren, terwijl Rijkaard dan juist weer het middenveld in kan dribbelen.
0 -1
PetervanAmsterdam
Van der Sar
Suurbier-Rijkaard-Frank de Boer-Krol
Neeskens-Cruijff-Frenkie de Jong
Bergkamp-Van Basten-Keizer
0 0
PetervanAmsterdam
Het beste Ajax ooit... En dan zonder Dennis Bergkamp... Dat is verbijsterend en buitengewoon ongeloofwaardig.
0 0
gebruikersnaam
Inderdaad, 2e en 3e geworden in de verkiezing van de Gouden Bal in de tijd dat hij bij ons speelde en dan niet eens in de basiself. Schande
0 0
Danos
Ik mis toch Zlatan en Wesley maar ja we hebben ook zoveel goede spelers gehad.
0 -2
Web
Wissel speler Dennis Bergkamp
Dan geef ik het op
Dennis is de speler die naar Messi maar voor Ronaldo, de mooiste goals ooit heeft gemaakt
Een stilist en geniale speler
Iemand die nooit tevreden was. Elke Bal aanname, passing en kans was het nu op de training of wedstrijd moest 100 procent zijn
Klassen beter dan Sjaak Swart. Die zal wel de gun factor hebben, sterker nog ik vond zelfs Rep beter. In iedergeval mooier
0 0
Lazell
Vraag me sowieso af of mensen hoe veel van die 51% en 61% van de stemmers Swart en Keizer hebben zien spelen. Dat was bijna 50 jaar geleden.
0 -1
Web
Ik heb ze wel zien spelen
Ik vond Swart met alle respect niet bijzonder
0 0
Jariiii
Dus? Mooi, dat historisch besef.
0 0