L. de Jong: 'Ajax-spelers voelden zich vooraf al verloren'

ThijsZwagerman, 05-04-2020 om 13:05, 7507 views, PSV TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Luuk de Jong kijkt met een goed gevoel terug op de kampioenswedstrijd van PSV in 2018. De Eindhovenaren werden kampioen door een 3-0 zege op Ajax en volgens De Jong hadden de Ajacieden er voorafgaand aan het duel al weinig vertrouwen in.

‘Ik kan me nog herinneren dat we zo veel zelfvertrouwen hadden voor die wedstrijd. Het kon bijna niet meer fout gaan’, zegt De Jong tegen PSV TV. De spits speelt momenteel voor Sevilla, maar was in het seizoen 2017/2018 aanvoerder van de kampioensploeg van PSV.

De Jong vertelt vervolgens dat het zelfvertrouwen van de PSV-ers en de ambiance in het Philips Stadion doorslaggevend waren tijdens de kampioenwedstrijd. ‘Als je dat uitstraalt, ook naar Ajax toe. Achteraf heb ik wat jongens van Ajax gesproken en die zeiden: “Deze wedstrijd was van tevoren al verloren voor ons.” Er was zo'n geweldige sfeer in het stadion en we straalden zo'n kracht uit als team. Dat gevoel was natuurlijk fantastisch.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sluk
Het enige wat Ajax nog kon doen was het kampioenschap van psv uitstellen, ik kan me voorstellen dat je daar als Ajax speler niet heel erg gemotiveerd van raakt. Al werkte ze nu wel een beetje mee aan een psv feestje.
0 0
Bensco
Dipshit... wees er trots op. Ajax had dat jaar net de situatie met Nouri gehad. Niemand nam het ze kwalijk dat we dat jaar niet wonnen.
1 0
stefanwillem
Blablablabla. Europa league finale, halve finale CL, kampioen en beker de afgelopen 3 jaar. Maar goed hoor jankbal dat jullie toen kampioen werden.
2 0
Dexy
Komkommertijd weer aangebroken?
1 0
Frank1978
Dusan Tadic over Ajax-Psv van vorig seizoen: "Luuk de Jong was voor het duel al aan het huilen."
4 0
JariJari
Dat doet Luuk elke wedstrijd toch?
4 0
DrD3k
Dank aan AS dat jullie duidelijk L. de Jong gebruiken ipv alleen de Jong, en wij maar moeten gokken welke het is.
2 0
Juichtoon
Stond in een app aan Luuk op 1 april. Die Luuk.
0 0
AjaxDaniel
Kunnen alleen sfeer maken wanneer het een kampioenswedstrijd is. Voor de rest is het een dood stadion. Ach ja, een jaar later kregen we onze revanche want de aftocht van Luukie tegen AZ was prachtig.
3 0
Ron403
Dit lijkt mij meer iets voor de rubriek Voetbalnieuws, of eigenlijk gewoon nergens...
3 0
Bky
Blah blah blah blah.
3 0