Schreuder: 'Ik snap Overmars heel goed'

ThijsZwagerman, 05-04-2020 om 09:10, 3632 views, Omroep Gelderland |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Alfred Schreuder, voormalig assistent-trainer van Ajax, begrijpt goed dat Marc Overmars er namens Ajax voor pleit om dit Eredivisie-seizoen te beëindigen. Schreuder moet zelf als trainer van TSG 1899 Hoffenheim binnenkort waarschijnlijk wel weer aan de bak, maar wijst op een verschil tussen de Nederlandse en de Duitse competitie.

‘Er gaat minder geld in om (in de Eredivisie, red.). In Duitsland hangt er toch meer vanaf. Tot 1 juni blijft de sport in Nederland sowieso nog dicht. Dan heb je dus heel weinig tijd, met het oog op het nieuwe seizoen. Ik snap Marc Overmars daarom heel goed dat hij wil stoppen’, zegt Schreuder in gesprek met Omroep Gelderland.

Na anderhalf jaar assistent-trainer van Erik ten Hag te zijn geweest, begon Schreuder afgelopen zomer - ondanks een doorlopend contract bij Ajax - aan zijn klus als hoofdtrainer van TSG 1899 Hoffenheim. De oefenmeester kijkt echter met een goed gevoel terug op zijn Ajax-tijd. ‘Ajax was natuurlijk sensationeel. Iedereen was zo gedreven en wilde succesvol zijn. De Champions League was extra en we misten de finale op een minuut na.’

‘Wat ik van Ajax heb meegenomen toen ik hier hoofdtrainer werd?’, vervolgt Schreuder. ‘Ik denk dat je altijd moedig moet zijn. Dat je soms risicovolle beslissingen moet nemen. In de laatste twintig minuten zijn de ruimtes op het veld vaak groot in de Bundesliga. Daar kun je van profiteren als je aanvallend durft te wisselen’, aldus de hoofdtrainer van TSG 1899 Hoffenheim.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!