Van Stee baalt van 'blèrende clubs' die willen stoppen

BartVeenstra, 04-04-2020 om 15:40, 5180 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Technisch directeur Henk van Stee van Sparta Rotterdam schaart zich achter de uitspraken van Louis van Gaal zaterdagochtend in het Algemeen Dagblad. De beleidsbepaler van de Rotterdamse club vindt dat de clubs in de Eredivisie nog even wat geduld moeten opbrengen.

'Louis heeft helemaal gelijk', zegt Van Stee in het Algemeen Dagblad. 'Ik kan het moeilijk verdragen, al die clubs die nu lopen te blèren dat de competitie maar onmiddellijk afgelopen moet zijn. Waarom in godsnaam allemaal die eigen belangetjes? We zitten als clubs allemaal in dezelfde ellende, trek dan ook met elkaar op! Waar is de solidariteit, vraag ik me af?'

Van Stee legt uit dat het lastig voorspellen is hoelang de coronacrisis nog zal aanhouden. 'Ik vind het volkomen logisch dat de bond nu daarom niet zegt: "We kappen ermee." Juist omdat de UEFA nadrukkelijk verzoekt de competities uit te spelen. Daar moeten de clubs maar begrip voor opbrengen. Is het nou echt te veel gevraagd om nog even te wachten met zijn allen?'

De vraag is wel: stel dat de Eredivisie niet uitgespeeld kan worden. Wat moet er dan gebeuren met de stand? 'De stand is voor 85 procent duidelijk, bovenin én onderin de Eredivisie. En voor de Eerste Divisie, waar Cambuur en De Graafschap er met kop en schouders bovenuit steken, geldt hetzelfde', aldus Van Stee, die vindt dat de huidige stand de eindstand moet worden. 'En daar de gebruikelijke promotie- en degradatieregeling op toepassen. Dat is het meest eerlijke.'

De beleidsbepaler van Sparta Rotterdam weet ook wel dat er dan ingewikkelde situaties kunnen ontstaan. Wat te denken van de nummers één (Ajax) en twee (AZ) van de Eredivisie. 'Dat is aan de KNVB. Er zitten in Zeist genoeg capabele mensen die daar een verstandig besluit over kunnen nemen. Wat voor mij vaststaat: de gehele competitie nietig verklaren mag nooit een optie zijn. Ik hoop van harte dat we dinsdag (wanneer de clubs weer met de KNVB in contact staan, red.) meer horen. We snakken naar duidelijkheid. Wellicht krijgen we van de bond te horen waarom ze daarin geen duidelijk kunnen of willen geven aan de clubs.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Hij mot zijn bek houden en Ff in het ziekenhuis gaan kijken!
0 0
Ajaxadept
Van der Stee noemt dat bleren, een ander met meer verstand noemt dat een verstandige benadering. Nog nimmer is er zo'n situatie zoals nu geweest die zowel maatschappij als sport beinvloed! Eerst deze verschrikkelijke ziekte zien uit te bannen, dan pas weer gaan praten over sport etc! Simpel pas gaan denken aan voetballen begin volgend seizoen, eerder is onverantwoord!
0 0
Redrum
Kijk even rustig naar de foto Henk van Stee en bedenk je dan dat deze 'volwassen' vent directeur is van een bepaald voetbal club. Het is gewoon om te janken, werkelijk waar. Dit is één van de hoofdredenen waarom het Nederlandse voetbal geen reet meer voorstelt. Als je serieus genomen wilt worden als club, dan moet je op zijn minst een directeur aanstellen die zonder hulpmiddelen 10 plus 20 uit kan rekenen.
2 -1
de-Ajacied
Het mooiste zou zijn als FOX sport door het stoppen geen geld meer zou overmaken en de eredivisie onder dat wurgcontract kan uitkomen. Ajax krijgt 2,5 miljoen per jaar en de nummer 20 vd Premierleague 105 miljoen

En dat we van al die Feyenoord commentatoren af zijn
5 0
Cello
Je kan je als Sparta ook gewoon aansluiten bij de clubs die willen stoppen. Maar oh wacht...ook hij heeft eigen belangen, belangen die niet gebaat zijn bij stoppen. En willen stoppen is niet het juiste woord eigenlijk....want ook de clubs die nu voor stoppen zijn zouden het allerliefste gewoon willen voetballen, maar in tegenstelling tot clubs als Fnoord en Sparta zien zij wel de realiteit dat het zo lang gaat duren dat zelfs de hoop op voetbal in de komende maanden niet meer realistisch te noemen is.
De rest van de clubs die nu boos zijn komen vanzelf de komende tijd ook tot diezelfde conclusie. Zij zijn alleen wat minder snel van begrip wbt de corona crisis.
2 0
AFCA020!
Ik ben het gedeeltelijk eens met van Stee, niet het uitspelen, maar wel de huidige stand houden en daar consequenties aan verbinden.
0 0
talent020
Haha deze Corona kwestie is ook een mooie gelegenheid voor de Telegraaf en het AD om een robbertje uit te vechten, dit interview na Van Gaal ligt er iets te dik bovenop, AD is overduidelijk op de hand van Rotterdam zo blijkt maar weer
2 0
ajacied pp
Allemaal Ajax haters daar, zonde om hun namen te noemen, maar nu krijgt zelfs Van Gaal NSB trekjes, wat een smerige streek om je oude club zo te verraden, zag die smeerlap zelfs met een Ajax sjaal om zijn nek tijdens een Europese wedstrijd van ons!!!!
4 -2
Leprechaun
Haha, geheel toevallig komen al deze meninkjes uit het AD. Eerst een artikel waarin Van Gaal over Ajax heen pist. Om vervolgens een tweede artikel te plaatsen waarin een ander het plots met hem eens is. Topjournalistiek!

Hou toch op zeg...
2 -1
Frank1978
Ach ja, ze moeten dat flutkrantje toch vol zien te krijgen...
1 -1
Leprechaun
En straks staan al deze clubs met uitgestoken handen, smekend of Ajax ze kan helpen het hoofd boven water te houden. En je kunt er de klok op gelijk zetten dat alle kranten weer over elkaar heen vallen om te schrijven dat Ajax de Eredivisie maar moet redden.

Flikker toch lekker op met z’n allen.
6 0
JSF
Van Stee, Ajax cs geven jou de duidelijkheid die je verlangt. Niet de KNVB
3 -1
Vierendertigste
Wie?
OH, van 010
Dan begrijp ik het
2 -1
Mokum31
Nog zo’n corona liefhebber
Mensen hebben compleet geen beeld meer wat er aan de hand is..... ze roepen van wel.
De wereld staat in fik en we moeten in discussie of we nog moeten voetballen.

Iemand doet ze bek open” Ajax dus” en ineens is Ajax de pispaal. En alles goed halen leunen ze mee op de behaalde prestaties.

Hoop ook lekker dat er een paar failliet gaan.
3 -1
Oliveira
Zijn tekst nu 2x doorgenomen. Hij spreek zich tegen met "we snakken naar duidelijkheid" en "is het nou zo moeilijk om eventjes te wachten" , en dan ook nog het verwijt maken dat niet iedereen solidair is en gaat voor hun eigen belangen. Vind je het vreemd meneer van Stee? De leiders die kar moeten trekken weten niet waar ze mee bezig zijn, DUS kiezen clubs zelf om te bepalen waar ze staan. De KNVB en de UEFA hebben een enorm gebrek aan visie en leiderschap.
3 0
TontoKarnaggel
Heerlijk voorspelbaar weer om te zien hoe het AD zijn rotterdamse connecties mobiliseert om het feyenoord belang te verdedigen (en dus Ajax te bashen) Die zitten al een paar dagen vol op het orgel om maar te laten weten hoe kwalijk Ajax wel niet bezig is. Durf er ook wel een paar maandloontjes om te verwedden dat maandag willempie er ook weer zijn zure plasje over heen gaat doen....
7 -1
trodat4030
Wat een onzin. Ja hij zit bij Sparta en Sparta is Rotterdams, maar wel de minst Rotterdamse club van alle Rotterdamse clubs. Zijn eigen club heeft zelfs (op het gebied van de jeugd) een samenwerkingsverband met de grote rivaal van Feyenoord, Ajax.

Verder kan ik het van de bonden heel goed begrijpen dat zij nu nog(!) geen beslissingen willen nemen over honderden miljoenen, zo niet miljarden inkomsten voor honderden clubs (UEFA en FIFA) en in NL over tientallen miljoenen (KNVB). Wat men hier blijkbaar niet allemaal begrijpt is hoeveel clubs jaarlijks op het mes van de snede lopen. Nagenoeg elke euro die binnenkomt, gaat er ook weer uit. EV opbouwen zoals Ajax doet is uniek in de voetbalwereld. Spelers verkopen voor 70-80 milj, maar domweg geen spelers van diezelfde categorie terug kunnen kopen, simpelweg omdat die spelers nagenoeg altijd andere opties hebben in grotere competities en logischerwijs daarvoor kiezen. Dat we spelers van 25 milj kunnen halen is al vrij bijzonder als je kijkt naar alle transferbedragen van alle spelers in de eredivisie. Als de UEFA, FIFA of KNVB beslissingen neemt, kan er maar 1 zékere beslissing zijn: Afkappen vh seizoen. Daar gaan domweg een heleboel clubs aan onderdoor omdat ze dan inkomsten missen die ze domweg nodig hebben om niet over de kop te gaan. De KNVB is er voor álle clubs in NL, niet enkel voor Ajax. De UEFA en FIFA zijn er ook voor álle clubs, zij hebben domweg te maken met ongelooflijk veel situaties die geenszins te vergelijken zijn met die van Ajax. Want straks spelen we eredivisie tegen pakweg Katwijk of Koninklijke HFC, puur omdat er een hoop profclubs omvallen. Dat lijkt geen enkele Ajacied zich te beseffen of iets te kunnen schelen.

Desondanks kan ik me óók voorstellen dat clubs duidelijkheid willen. Is het seizoen voorbij, dan kunnen ze aan de slag, hun financiele verliezen in kaart brengen, nieuw geld genereren, spelers verkopen, nieuwe spelers halen enz enz. Dat ligt nu op zn gat, puur omdat er ongelooflijk veel onzekerheid heerst in de voetbalwereld. De belangen van clubs zijn overal anders.
2 -1
Web
Een antwoord. Ze leven allemaal op een te grote voet. Van grote club tot kleine club
Overal van die non voetballers uit buitenland halen, terwijl er bij de amateurs vaak veel
Betere lopen
De sport in het algemeen moet eens opgeschud worden. Het geld wat daar bij hoort is totaal uit de klauwen gelopen
In Nederland kun je nooit 36 betaalde clubs hebben
En dan het ik het helemaal nog niet over
die massa gekte in het buitenland
0 0
TontoKarnaggel
Ja, klopt allemaal maar daar heb ik het niet over. Gaat mij vooral om hoe het AD blind achter feyenoord en zijn belangen aanloopt en alles aanpakt om het Ajax standpunt onderuit te halen. Gisteren gaven zowel Az als Psv als Ajax aan te willen stoppen zonder dat ze daar echt op in gingen. Nu henk van stee (who??) daar tegenin gaat krijgt hij alle tijd en ruimte voor zijn betoog. Net zoals van Gaal en binnenkort van Hanegem die ruimte krijgen. Jij denkt dat daar geen gedachte achter zit?
1 -1
trodat4030
Mijn eerste alinea was vooral gericht op jouw reactie, de rest was meer een poging algemeen begrip voor andere situaties te creëren. Dat mis ik met de dag meer, empathie voor clubs die domweg niet in de unieke situatie als Ajax zitten. Mensen lijken de consequenties daarvan maar moeilijk in te zien.

Maar goed, het AD heeft gewoon een kant gekozen en die kiezen, logischerwijs, voornamelijk standpunten die hun lezers bekoren. Zo werkt media tegenwoordig (helaas).
0 -1
TontoKarnaggel
Snap je punt maar ik zelf heb dus nul komma nul empathie met de andere clubs. De helft heeft sowieso amper of geen bestaansrecht en 80 % gunt ons het licht in de ogen niet. Zal niet snel vergeten hoe bv willem 2 van ons verloor maar toch juichend een ereronde ging lopen omdat ze er in waren geslaagd ons van de titel te houden. Of feyenoord die onder luid gejuich van de eigen aanhang expres van twente verloor om ons zo te kunnen naaien. Echt...hoe meer clubs er hierdoor omvallen hoe beter.
1 0
Web
De consequenties zijn al jaren beken
Er is geen ruimte in dit kleine land voor 36 betaalde clubs.
Daar gaat het verkeerd
En wat te denken van de grote clubs in de wereld, zo ongelooflijk overdreven veel betalen voor voetballers, en voor salarissen
Totaal uit de hand gelopen
Vind je het gek dat ze nog geen crisis van 3 maand kunnen overleven.
De voetbal wereld word eindelijk wakker, let maar op
Er gaat heel veel veranderen
Met deze virus mag je nooit en tenimmer enig risico nemen
De medici staan zelfs met de handen in het haar, en weten het even niet meer
Kappen met de voetbal, en maar hopen dat je straks in september weer kan voetballen?
En kan dit wel? moet je er helemaal niet van opkijken dat dit nog niet kan met massa mensen, zou er maar rekening mee houden
0 0
Redrum
Haha ja Willem is al drie dagen aan het schuimbekken. Die komt morgen gegarandeerd met een vernietigende column over het zeer egoistische Ajax.
4 0
Frank1978
Over Ajax gaat het sowieso als Willem een stukje moet schrijven, dus je zou zomaar eens gelijk kunnen krijgen.
0 0
BRAMHOUTEN
Ha ha dat denk ik ook.
0 0
Joseph
Luisteren naar de UEFA is luisteren naar geld, niks meer, niks minder.. Logisch dus dat clubs zich daar tegen afzetten, het gaat hun immers ook om de gezondheid van de spelers (ook hun inkomsten natuurlijk), daar heeft de UEFA geen boodschap aan.

Sommige spelers hebben nog nooit zo lang niet op het veld gestaan. Je kan dus niet zomaar de competitie weer beginnen als de overheid zegt dat er weer gespeeld kan worden. Dan hebben ze nog minstens een maand nodig om weer wedstrijdfit te worden. Dan speel je dus wedstrijden zonder publiek, want voordat er weer 50.000 man bij elkaar mogen zitten, zitten we waarschijnlijk pas in augustus. En stel dat je dus dit seizoen af speelt, hoe ga je dat dan doen met het nieuwe seizoen?! Ook uitstellen? Dat betekend dan geen winterstop, meer wedstrijden in de week en een EK met oververmoeide spelers.
2 0
Web
Helemaal eens
Ik moet zelfs nog zien dat je in september alweer met zoveel mensen bij elkaar mag zijn?
Laten wij het hopen, maar zal er niet van opkijken als dit nog niet kan/mag
0 0
PJK54
Misschien heeft juist Ajax een voortrekkersrol is tenslotte de enige club met naam binnen Europa (eigenlijk de Wereld) en wat en wie is Sparta dan? Natuurlijk willen die doorspelen elke wedstrijd brengt weer wat op om die club draaiend te houden.

Oké volgende "beleidsbepaler" die weer wat komt roepen mag zijn klep open trekken
3 -1
dianaajax
weer een rotterdammer die wat vind-gaap
2 -1
alvin01
Goh.
0 0
TontoKarnaggel
Ok, weet ik nu ook de mening van henk van steen (?)
Nu nog benieuwd hoe Pino uit sesamstraat in deze discussie staat...
0 -1
Gonzo
Wat loopt dit minkukel nou te blèren?
1 -1
Web
Het zal wel aan mij liggen?
Maar ik snap hier helemaal niks van
De wereld staat in de brand, op een manier die zo ongekend is, de medici staat zit met de handen in het haar, en weten eigenlijk nog steeds niet hoe het afloopt?
Massa mensen zullen voorlopig niet meer bij elkaar kunnen komen
Alle sporten zeggen. Nu even niet
En de voetbal wil door gaan
Zelfs vd Stee van Sparta, zou ook die het al niet door hebben. Moeten deze mensen een club leiden
6 -1
Babayaka
Wel dat is simpel, de hele voetbalwereld geeft geld uit wat er niet is, en dat wordt na een maandje niet voetballen erg duidelijjk. Ze proberen te redden wat er te redden valt. Ik begin bijna te denken dat voetbal een witwas praktijk is voor criminelen activiteiten.zoveel milharden worden er rond gepompt maar een break van 1of 2 maanden kunnen ze niet aan.
1 0
Web
Ik heb het even verwijdert
Ik ben het namelijk helemaal met je eens
Fout gemaakt
Was voor iemand anders bedoeld
Sorry
0 0
Redrum
Hoe is het toch mogelijk dat zulke simpele kneuzen hoge functies hebben bij profclubs? Is er dan echt geen greintje intelligentie vereist om directeur te worden bij een betaald voetbalclub?
4 -1
Web
Waarschijnlijk niet
Ik snap er werkelijk niets van
Met stomheid verslagen door de vreselijke naïeve mensen die in de voetbal lopen
Allemaal een gigantisch bord voor de kop
1 -1
Aeter
Iedereen heeft zijn eigen belang. Ook meneer van Stee. Kunnen we niet allemaal ophouden met de moraalridder uit te hangen en gewoon de situatie accepteren en het feit dat de competitie voortzetten niet verantwoord is.
0 0
Web
Er is maar een belang
En dat is de gezondheid van de mensen, even telt de sport niet.
1 0
Bjorn
Hij denkt dat er capabele mensen in Zeist zitten en zegt tegelijkertijd dat ook hij snakt naar duidelijkheid.

Domme gans.
2 -1
Redrum
Dan ben je gewoon echt een ongelofelijk simpele ziel ja. Wat een grenzeloze domheid laat deze kokosmakroon hier zien.
2 0
Naoro
"We snakken naar duidelijkheid"

"Is het nou echt te veel gevraagd om nog even te wachten"


tjsa.
6 0