'Zou het niet erg vinden om nooit meer tegen Getafe te spelen'

BartVeenstra, 04-04-2020 om 11:25, 3714 views, Helden |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek zou het niet erg vinden om nooit meer tegen Getafe CF te spelen. De middenvelder gaat in een interview met Helden Magazine in op de stelling: ik ben het voetbal weleens spuugzat.

'Voetbal is niet altijd even leuk, zeker na een slechte wedstrijd', zegt Van de Beek, die nog altijd baalt van de Europese uitschakeling. 'Ik zou het bijvoorbeeld niet erg vinden om nooit meer in mijn carrière tegen Getafe te hoeven spelen, de club die ons dit jaar heeft uitgeschakeld in de Europa League. Een irritante tegenstander. Maar ja, uiteindelijk gingen zij wel door in Europa en wij niet.'

Over het algemeen geniet Van de Beek enorm van zijn voetbalcarrière. 'De Europese avonden blijven het mooist. Als ik het veld op loop in een uitverkocht stadion, denk ik aan vroeger. Ik zat iedere week in het stadion met mijn vader en opa. We waren grote Ajax-fans. Nu sta ik zelf op het veld en zie ik mijn familie op de tribune zitten. Dat went nooit.'

De middenvelder beseft ook dat hij offers moet brengen als profvoetballer. 'Die zijn groot', zegt hij. Maar klagen doet Van de Beek niet. 'Ik zou nooit anders willen, hoor, mijn droom is uitgekomen. Maar er zit een keerzijde aan. Als ik naar mijn broertje Rody kijk, ben ik weleens jaloers. Hij voetbalt met al zijn vrienden in een team, lekker ontspannen, en na de wedstrijd drinken ze gezellig een biertje met elkaar. Ik sta vaak bij hem langs de lijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sluk
Ik zou het ook niet erg vinden om Getaffe nooit meer te zien spelen. Mijn goed, wat werd ik stront chagrijnig van die 2 wedstrijden. En echt niet omdat je die verliest. Maar als een ploeg het voor elkaar krijgt om 2 wedstrijden compleet te verneuken, dan hoor je niet thuis op dit podium.
0 0
OpaVerteld
Word een beetje treurig als een jonge speler als DvdB dit over Getaffe zegt.
Juist dit soort wedstrijden zijn het beste leertraject voor een jonge speler.
Zeker bij Ajax waar de jeugd 95% van de wedstrijden makkelijk wint, zouden de nederlagen aangegrepen moeten worden om van te leren.
Ik verdacht Donny er van gedrogeerd te zijn tijdens de wedstrijd tegen Getaffe door zijn overspannen en ondoordachte reacties t.o.v. tegenstander en arbitrage.
Tuurlijk was hij dat niet, maar wel volledig in de war doordat hij en z'n ploeg er geen raad mee wisten. Een soort ongeloof, volledig uit de comfort zone.
Zelfs Peter Bosz heb ik durven beweren dat hij de EL finale tegen MU nooit meer heeft terug gezien. Daarmee diskwalificeer je jezelf als professional, niet meer serieus te nemen.
In het bedrijfsleven is het heel gebruikelijk om protocollen te hebben bij nederlagen.
Root cause analysis - lessons learned - corective actions.
Durf toe te geven: Ik heb gefaald, dit is wat er mis ging, dit is wat we hadden moeten doen en dit zijn de maatregelen waarmee we dit in de toekomst kunnen voorkomen.
Dat is professioneel gedrag!
Nederlagen zijn vele malen belangrijker voor je ontwikkeling dan overwinningen!!
0 0
Hans Kraay Jr.
Dit is dan toch ook een leermoment?

Als je voor het eerst je vinger verbrand aan de oven dan weet je toch ook meteen dit wil ik nooit meer meemaken. Ga je toch niet vervolgens nog tien keer je vinger tegen het grill element van de oven drukken om er sterker door te worden?

Wat Getafe doet heeft niks met voetbal te maken en het Ajax van vorig jaar had dit team ook kapot gespeeld. Snap Donny dan ook wel dat je nooit meer tegen zo’n kut team met non voetbal wil spelen. Ik hoef ze iig nooit meer te zien spelen.
0 -1
Sluk
Leermoment mn hol! Hoe Getaffe tekeer gaat past niet op een voetbalveld en zeker niet als je als voetballerij fairplay pretendeert. Ik hoop dat die club financieel kapot gaat door de huidige crisis en dat we ze nooit meer terug zien.
0 -1
insectenverdelg
Lekker naar Real gaan dus...
1 0
JariJari
Inderdaad. De kans dat Real tegen ze speelt is een stuk groter dan dat Ajax dat doet ;)
0 0
Radie125
soms stiekem invallen als ze een mannetje te kort hebben ze controleren toch nooit de spelers kaarten. en daarna meedoen aan de 3e helft
0 0
Stone020island
Dat is alleen op het echte bierteam niveau. Broertje van Vd Beek speelt wel tenminste nog bij het eerste van de plaatselijke voetbalclub daar.
0 0
036AFCA97
Iedereen is zijn werk wel eens zat. En tuurlijk lever je 10-15 jaar lang offers, alleen Donny kan als die 35 is lekker gaan chillen. Vakantie waar die wil, dikke villa kopen. Heerlijk man.
1 0
MNJ7
Ja wij kunnen tot onze dood ons kapot blijven werken voor een paar centen haha
0 0