Swart schetst drie scenario's van de UEFA

JesseTH, 03-04-2020 om 20:35, 2987 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Jacco Swart, directeur van de European Leagues, schetst tegenover het Algemeen Dagblad drie scenario's die de UEFA en zijn eigen organisatie in overweging nemen. Er liggen nog twee plannen om de competities uit te spelen, terwijl het ook een optie blijft om alles stop te zetten.

Vanuit de UEFA is men nog altijd druk bezig met de voortzetting van de competities, want daar ligt hun voorkeur. Voordat er een definitieve keuze gemaakt kan worden, moeten er echter eerst consequenties afgewogen worden. Momenteel brengen twee werkgroepen die gevolgen in kaart, een voor de speelkalender en een voor de financiële gevolgen.

Als de competities nog hervat worden, dan lijkt dat in ieder geval in juni te moeten gebeuren. Bij het ene scenario gebeurt dat begin juni, bij de ander gaandeweg die maand. Mocht er begin juni weer gespeeld worden, dan moeten de nationale competities eind juli klaar zijn om halverwege augustus weer te beginnen met het nieuwe seizoen.

Beginnen de competities pas halverwege juni, dan geldt halverwege augustus juist als einddatum voor het huidige seizoen. Na het uitspelen van de nationale competities wordt er in die periode van twee maanden ook plaats gemaakt voor de internationale competities, om vervolgens halverwege september weer verder te gaan met de nieuwe nationale competities.

Het laatste scenario, tevens een zeer realistische, is het alsnog stopzetten van de voetbalcompetities. Dit scenario komt echter pas in beeld wanneer de andere écht onmogelijk blijken. 'Als het coronavirus om zich heen blijft grijpen en de maatregelen blijven voortduren, dan blijft geen ander scenario over dan het volledig annuleren van dit seizoen', vertelt Swart.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaciedRK
Kunnen we op unibet op scenarios inzetten?
0 0
greinsje
plaatsen CL en EL vergeven op basis van uefa coeffiecient. competitie still leggen.
0 0
Welja
1) Prijzengeld van EL en CL gelijkstellen en drastisch verlagen zodat er in de landelijke competities geen gezeik hoeft te zijn om wie waar staat.
2) Desnoods maar meer teams toelaten in de CL voor een jaar dwz geen voorrondes. Als nodig twee keer een poulefase voor meer wedstrijden.
3) Nu stoppen en clubs de gelegenheid geven te gaan inventariseren wat er nodig is aan inkomsten/financieen. Zonder duidelijkheid kunnen ze toch niet beginnen met realistisch plannen.
4) Mocht alles toch meevallen kun je alsnog eerder beginnen aan het volgende seizoen.
0 0