FIFA-bestuurder: 'Ik steun de Belgische beslissing'

NielsOpdam, 03-04-2020 om 18:55, 4501 views, Het Laatste Nieuws |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Belgische Michel D'Hooghe, bestuurder bij de FIFA, is in gesprek met Het Laatste Nieuws kritisch op de UEFA. D'Hooghe vindt het onverantwoord dat de Europese voetbalbond het huidige seizoen, ondanks de coronacrisis, wil uitspelen. 

 

'Ik heb in mijn lange loopbaan geleerd dat er een weegschaal bestaat tussen gezondheid en de economie', opent D'Hooghe. 'Meestal haalt de economie het, maar als er nu één ogenblik is waarop de gezondheid alle prioriteit moet krijgen, dan is het nu wel. Dan moet je begrijpen dat we in de eerstvolgende maanden niet mogen verwachten dat we voetbalmatchen zullen kunnen organiseren."

Volgens de oud-voorzitter van Club Brugge neemt de UEFA onverantwoorde risico's als de competities binnenkort weer worden hervat. 'Mochten ze het voetbal toch toelaten, dan voorspel ik dat we heel snel weer een corona-uitbraak zullen hebben bij één van de ploegen. En dan moet een team opnieuw in quarantaine. Is men dan daarmee gediend? Ik steun volmondig de beslissing van de Pro League, in het belang van de gezondheid van al onze atleten.'  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Michels
Wat zitten we weer lekker allemaal op één lijn... Goed van hem om dit uit te spreken. Laat die Ceferin lekker en krampie krijgen!
1 0
Rikkie66
Geen Belgen moppen meer!
1 0
Ar
Het is slechts een kwestie van tijd. De domino’s zullen een voor een vallen.
1 0
AjaciedRK
En dan zie je net op nos journaal jacco swart(wie?) Als trekpop van de uefa namens nederland praten...
5 0