'UEFA stuurt aan op afmaken van competities'

BartVeenstra, 01-04-2020 om 15:28, 3468 views, AS, MARCA |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Spaanse media weten het zeker: de UEFA stuurt aan op het afmaken van dit seizoen. Zowel Marca als AS schrijven deze berichten op basis van de uitkomst van de UEFA-vergadering met de 55 aangesloten bonden.

De UEFA wil zodoende dat de nationale competities worden afgemaakt, ook als men in de zomer moet doorvoetballen. Dat houdt ook in dat de UEFA de aanvankelijke sluitingsdatum van 30 juni gaat verlengen. The Guardian schrijft dat de UEFA gaat voor de optie om de nationale competities, de Champions League en Europa League af te ronden in juli en augustus.

De Europese voetbalbond wil ook dat de Champions League en de Europa League worden afgemaakt. Men wil dat zo graag dat het zelfs kan gebeuren dat het volgende seizoen later begint. Een officieel statement van de UEFA is nog niet naar buiten gebracht.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Is alleen haalbaar als ze de transferwindow ook later zetten. Anders heb je natuurlijk competitie vervalsing, Ajax kan Stengs en Boadu halen en zo het kampioenschap kopen, om maar een voorbeeld te geven.. Ziyech die vertrekt is ook vervalsing, die had Ajax tot het eind van het seizoen vastgelegd.

Daarnaast kunnen ze veel willen, maar zij bepalen niks natuurlijk..
0 0
jaripettersson
Kunnen we niet zonder de vetzakken van de fifa uefa en knvb? Iemand die op z'n werk de roosters maakt kan toch ook jaarlijks wel een excelletje maken met wedstrijden. Foebele maar!
0 0
OdjePils
Haha jaaaa eens. Gewoon net als vroeger een wilde competitie. Fok de KNVB!
1 0
Spectre
Ze willen dit gewoon omdat de grote clubs hun inkomsten dan weer krijgen omdat die anders grote problemen krijgen.
0 0
DeMeervanweleer
Die sporen niet bij de UEFA. Je zult minimaal moeten trainen met elkaar om in wedstrijdvorm te komen, dat is dus tot zeker juni verboden maar waarschijnlijk daarna ook, onhaalbaar dus.
0 0
Caparzo
De UEFA kan alles willen, maar als het niet kan e/o mag van overheden gebeurt het niet. Als de CL nog maar wel links- of rechtsom tot een winnaar komt, anders nog vCL (want voor volgend seizoen geldt nog 11e plek ED, en gesteld dat wij de 1e ticket behalen).
0 0
SamW
Dat klopt niet wat je zegt. Als de CL niet wordt uitgespeeld, komt er ook geen winnaar die zich niet via de reguliere competitie geplaatst heeft. Die plek is dan dus altijd voor de 11e plek.
0 0
Caparzo
Euh, ik zeg toch "Als de (...) anders nog vCL"?
0 0
Rikkie66
Lijkt me niet reëel. Het lijkt erop dat veel landen de grote klap nog moeten krijgen. Juni is wel heel dichtbij. Is ook niet logisch als je het EK eruit gooit maar dan met clubs gaat voetballen. En in wie zn belang??? Het is een geldkwestie (ook wel begrijpelijk) Het zou me niets verbazen als we voorzichtig in september weer gaan voetballen..... Maar ik mis het wel :-(
1 0
blava
Eerst maar een normaal leven. Een voetbalstadion met 50,000 toeschouwers is bij uitstek een plaats om andere mensen te besmetten. Eerst scholen en werk, kijken wat het effect is op besmettingen en dan langzaam andere sectoren laten beginnen.
2 0
iammike
Er is maar 1 mogelijkheid tot afmaken competitie voor 30 juni lijkt me. Voor NL is dat elke 3 wedstrijden spelen.

Je zou bijvoorbeeld 3 juni de inhaalduels uit speelronde 22 kunnen spelen. 6 juni de bekerfinale. Of andersom kan ook.

En dan 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27 en 30 juni de overige speelrondes inhalen.

Dit kan uiteraard alleen als er weer gevoetbald kan worden na 1 juni, wat ook maar allerminst zeker is.. veiligheid en volksgezondheid gaan neem ik aan voor voetbal. De Europese competities kan je dan idd in juli/augustus afmaken..
0 0
mickey2602
Lijkt me ook bij uitstek de mogelijkheid om blessures te krijgen. Ga maar na,ook al zouden de clubs vanaf zeg begin mei gaan trainen en vanaf 1 juni herstarten met de competitie om dan vervolgens 3 wedstrijden in de week te doen. De grotere clubs in Nederland zijn wel gewend aan meerdere wedstrijden in 1 week maar de kleinere clubs niet. En wat dat trainen betreft is het ook nog maar de vraag of dat wel zou mogen vanaf begin mei.
0 0
iammike
En of dit met publiek of zonder is hangt natuurlijk ook af van de Corona situatie op dat moment.

Daarnaast moet het haast wel mogelijk zijn dat clubs kunnen gaan trainen na 28 april om weer ritme op te doen voor het competitieslot. Als dat nog laten wordt dan wordt het denk ik een onmogelijk verhaal.

Ook moeten spelers naar hun club kunnen gaan. Er zijn veel vliegverboden en het is dus maar de vraag of spelers bij hun club kunnen terugkeren optijd.
0 0
AFCA020!
Ik waardeer je optimisme, maar het uitvoetballen van de competitie is het slechts denkbare plan en ook het meest irrelevant in deze tijden. Gewoon nokken en hopen dat je vanaf september weer zo normaal mogelijk kan starten.

De club- en competitie coëfficiënten die behaalt zijn tot 1 maart mogen geteld worden, verder geen kampioenen of what so ever. Europese tickets verdelen over de huidige standen. Het is niet zo dat we net onderweg zijn. Heel Europa heeft ongeveer 75 procent afgewerkt, genoeg om een gerechtigde verdeling te maken op basis van de huidige standen. Verder in alle landen de super cup vervangen voor de bekerfinale.

Deze finales geven dan geen recht op Europees voetbal, maar ze zijn dan toch afgewerkt.

In landen waar er geen finales nog bekend zijn (denk aan FA Cup) kan je een mini toernooitje houden voorafgaand aan het seizoen of gewoon (beter nog) de nr 1 tegen nr 2 van de huidige Ranking) geef je Liverpool of een andere koploper toch nog een kans op een prijs).
0 0
Multi
Fijn om te zien dat de drang naar het geld nog steeds boven alles staat, inclusief gezondheid van mensen, bij de Eufa. Sommige dingen veranderen ook nooit. Corrupte geldwolven zijn het niet meer en niet minder.
2 0
Web
Ook de UEFA snapt er dus niets van
Gelukkig bepalen de voetbal bonden dit niet.
Geld, geld, geld dat is het enige wat ze voor ogen hebben
0 0
Redrum
Natuurlijk wil de Uefa dat. Die willen niet nog meer geld mislopen. De vraag is hoe ze dat willen gaan doen als er pas in juli of augustus gevoetbald kan worden en het EK toch echt in 2021 gespeeld zal moeten worden. Op een gegeven moment moet je je verlies pakken en de focus richten op volgend seizoen. Zoals de situatie er nu namelijk uitziet mogen we blij zijn als er volgend seizoen gewoon kan beginnen in augustus.
8 0
Sjaakvaak
Precies dit, gewoon stoppen en dat we in augustus hopen überhaupt weer normaal kunnen starten. Pech voor die grote clubs, moeten ze maar niet meer geld uitgeven dan ze hebben.
4 0
Huntelaar020
Idioten echt.
5 0