FIFPro werkt aan oplossing voor aflopende contracten

JesseTH, 31-03-2020 om 21:55, 1498 views, FourFourTwo ; FIFPro |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De FIFPro is samen met andere instanties druk bezig met het oplossen van de issue omtrent de aflopende contracten na juni. Het is mogelijk dat er na juni nog wordt gevoetbald om de competities tot een einde te brengen en dat zou - mocht er niets gebeuren - betekenen dat clubs spelers moeten missen.

Een voorbeeld daarvan is uiteraard Hakim Ziyech. De Ajacied vertrekt na het huidige seizoen bij Ajax en tekende een contract bij Chelsea dat op 1 juli 2020 ingaat. Mocht de Eredivisie nog uitgespeeld worden, dan zou het in dat geval betekenen dat Ajax de creatieveling niet meer in kan zetten. De FIFPro is nu op zoek naar een harmonieuze oplossing voor alle partijen.

Jonas Baer-Hoffmann, secretaris-generaal van de FIFPro, benadrukt dat het in de belangen van alle clubs en competities is om tot een oplossing te komen. Hij is van mening dat de contracten verlengd moeten worden totdat de competities afgelopen zijn. Hij beseft echter ook dat het makkelijker gezegd dan gedaan is, omdat de clubs uiteindelijk het recht van spreken hebben.

'We zijn van mening dat er collectieve oplossingen moeten komen', aldus Hoffmann, geciteerd door FourFourTwo. 'Als die er niet internationaal komen, dan zouden we het op z'n minst op binnenlands niveau zeer aanmoedigen om een oplossing te vinden waarbij de contracten op een geharmoniseerde manier worden verlengd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RuffRhythim
Als je de contracten niet kan verlengen tot einde seizoen, dan moet je het seizoen ook niet willen afmaken.
0 0
talent020
Gewoon dit seizoen beëindigen, dan heb je dit gezeik ook niet! Klaar,
0 0