FIFA bevestigt komst noodfonds voor voetbalorganisaties

GinoHaverkamp, 31-03-2020 om 18:05, 1898 views, New York Times |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De FIFA komt met een noodfonds om voetbalclubs en andere organisaties financieel te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Dat bevestigt de wereldvoetbalbond tegenover de New York Times. Hoeveel geld er in het fonds wordt gestoken, laat de FIFA in het midden.

Eerder liet bondsvoorzitter Gianni Infantino al weten dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden voor een eventueel noodfonds en dinsdag bevestigt de FIFA dat het plan doorgang vindt. Volgens de New York Times steekt de organisatie honderden miljoenen in het plan, maar dat wil de FIFA niet bevestigen.

Met bijna 2,5 miljard euro aan reserves heeft de FIFA in ieder geval voldoende middelen om het plan te financieren. De bond is zich daar van bewust, zo blijkt uit een verklaring. 'FIFA bevindt zich in een sterke financiële situatie en het is onze plicht om zij die in nood zijn te helpen. Daarom bevestigen we dat FIFA werkt aan de mogelijkheden om assistentie te verlenen aan de voetbalgemeenschap over de hele wereld, nu duidelijk is dat deze pandemie een enorme impact zal hebben op de voetbalwereld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RusselWestbrook
Een non-profit organisatie met 2,5 miljard aan reserves. Haha.
0 0