ING van plan om noodleningen te verstrekken

FinnDekker, 31-03-2020 om 16:05, 2127 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Verschillende profclubs in Nederland kunnen opgelucht ademhalen. De ING, sponsor van de KNVB, gaat als bank namelijk noodleningen verstrekken. Wie dat als club wil ontvangen moet wel 'zekerheden' overleggen als onderpand, zo schrijft Voetbal International dinsdagmiddag. De precieze voorwaarden zijn nog niet bekend.

'Voorlopig is de lening van ING de eerste echt substantiële bijdrage die in zicht komt. De geluiden worden ook steeds sterker dat van de KNVB niet veel kan worden verwacht, omdat de bond het geld zelf hard nodig heeft nu. De KNVB zit zelf met een schadepost door twee afgelaste interlands en ook door de EK-revenuen kunnen voorlopig een streep', schrijft het medium.

'Veel clubs doen een beroep op de noodmaatregel van de overheid, maar dat zal niet voor grote verlichting gaan zorgen', vervolgt men. 'Om voor subsidie in aanmerking te komen moeten clubs eerst aantonen dat ze minstens twintig procent omzetverlies lijden door de coronacrisis.' Het is echter de vraag of de clubs dit hard kunnen maken.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mokumnorth
Nou geweldig, nu ook nog de gewone ondernemers?
0 0