'De FIFA is geen partij in het contract'

FinnDekker, 31-03-2020 om 07:15, 2819 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het idee van de FIFA om aflopende contracten van spelers en trainers te verlengen tot het einde van de competities, kan volgens arbeidsrechtadvocaat Gerrit Pieter Poiesz helemaal niet. In De Telegraaf wordt dinsdag duidelijk dat eventuele verplichte verlengingen na 30 juni veel problemen kunnen opleveren. 

De eerste en voornaamste reden is dat sommige spelers al een contract hebben getekend bij een andere club, zoals bij Hakim Ziyech het geval is. 'En daar heeft Chelsea een afkoopsom voor betaald omdat het contract van Ziyech bij Ajax nog doorliep. En dus zegt Chelsea: vanaf 1 juli ben je bij ons in dienst. De FIFA is geen partij in het contract, ze betalen het salaris niet en ze zijn niet aansprakelijk mocht er iets gebeuren. Het gaat om een werkgever-werknemer verhouding.'

Maar de FIFA is niet helemaal onbevoegd. 'Ze zouden bijvoorbeeld kunnen bepalen dat Ziyech in dit geval niet speelgerechtigd is. Want er móét iets gebeuren om de competities af te ronden. Maar dan moeten de reglementen daar wel in voorzien én moet de FIFA de bevoegdheid hebben om op grond van deze bijzondere omstandigheden eenzijdig te bepalen dat Ziyech niet voor Chelsea mag uitkomen', aldus Poiesz.

De advocaat komt tot slot met een andere oplossing. 'Ziyech zou voor een paar maanden kunnen worden uitgeleend, met toestemming van Chelsea, Ajax en Ziyech. Maar dat is met zoveel partijen een heidens karwei.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OpaVerteld
Heeft iemand al eens met de gedachte hebben gespeeld dat Chelsea er gegeven de omstandigheden misschien wel eens helemaal niet rouwig om zou zijn om de transfer ongedaan te maken dan wel 1 seizoen uit stellen...?
Kijk naar Barcelona, Juventus en Atletico en andere "grote" clubs die nog zullen volgen.
De bodem van de kas komt in zicht.
0 0