UEFA mikt nog altijd op uitspelen van alle competities

BartVeenstra, 28-03-2020 om 14:35, 4171 views, La Repubblica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij de UEFA heeft men op dit moment geen idee wanneer het voetbalseizoen - dat is stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus - kan worden hervat. In gesprek met La Repubblica vertelt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin dat men bij de Europese voetbalbond een plan A, B en C heeft.

'Niemand weet wanneer de pandemie zal eindigen. We hebben een plan A, B of C', aldus de Sloveen. 'We staan in contact met de liga’s, de clubs en we hebben een werkgroep. Net als alle andere sectoren moeten we afwachten', zegt Ceferin, die zelf denkt aan half mei, juni of zelfs eind juni als mogelijkheden om de competities te hervatten. 'En als dat niet lukt, is het seizoen waarschijnlijk verloren.'

Ceferin heeft het verder over nog een voorstel, waarbij het huidige seizoen wordt afgerond wanneer normaal het nieuwe seizoen zou beginnen. Het nieuwe seizoen zou in dat geval later beginnen. In Nederland ligt de Eredivisie sowieso tot en met 6 april stil. Mogelijk worden er dinsdag - wanneer de clubs uit de Eredivisie en de KNVB overleg hebben middels een conference call - beslissingen genomen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Uefa mag dat wensen. Gebeurt niet. De horeca, sport en de scholen zijn pas twee weken dicht. Lijkt wel twee maanden. Afgelopen nacht zijn er tussen twee en drie geen doden gevallen. Toch mooi zo'n zomertijd? Kan ik 2020 niet resetten? Ik heb een virus.
0 0
talent020
Het gaat uiteraard om de poen.... ieder verstandig mens ziet in dat je een streep door dit seizoen kan en óók wel moet zetten. Rucht je liever op volgend seizoen UEFA.
1 0
Boer Gijs
Echt niet te geloven. Dit seizoen is klaar. Regel hoe je dat netjes afhandelt. En dan hopen dat iedereen over een tijdje weer gezond is en er veilig in een nieuw sezoen naar voetbal gekeken kan worden
0 0
JariJari
Kunnen we geen WK voor club teams doen op een plek waar Corona uitgeraasd is van de zomer? De plannen daarvoor eerder zouden miljarden opleveren. Iedereen blij: voetbal voor de plebis en geld voor de bobo's.
0 0
OuweDibbes
Laat die clubs maar lekker omvallen Finse held.
1 0
JariJari
Wij zouden uiteraard meedoen en ons graantje meepikken ;)
1 0
OuweDibbes
Uefa maakt zich alleen maar druk omdat grote clubs gaan omvallen. Nu moeten deze clubs allerlei boetes betalen voor hen mediarechten. Geld wat ze immers al hebben uitgegeven.

Het leed van alle bevolking is vele male belangrijker en laat de competitie maar afgelopen zijn.
3 0
JariJari
Als het straks in China klaar is met Corona kunnen we misschien alle Europese competities voor groot geld daar uitspelen?

In Europa is het niet mogelijk en moet je gewoon nu zeggen dat 2019/2020 klaar is (mijn voorkeur).
0 0
Middenweg401
Huh? Waarom zou je in China veilig zijn?
Je denkt dat er 700 miljoen Chinezen het virus hebben gehad of zo?
0 0
Ajax1969
China ziet ons Europeanen al aankomen. Er worden nog nauwelijks visa toegekend en de mensen die wel komen moeten 2 weken in quarantaine.
0 0
OuweDibbes
Als ze vleermuis met appelmoes kunnen eten vinden ze het wel prima.
0 0
OdjePils
Hahaha
0 0
JariJari
Ze willen Ronaldo en Messi niet zien?
0 0
ErikDeBosz
Kijk ik snap best dat er geld mee is gemoeid. Maar als je denkt dat je de competities op korte termijn kan uitspelen dan moet je echt een bezoekje brengen aan de dokter.
1 0
Bjorn
Ik snap dat ze alle opties open houden en het liefst gaan we allemaal weer voetballen, maar voetbal in lege stadions, een kampioensfeest dat geen doorgang zal vinden... is dat wat we willen?

Veiligheid en verstand: einde seizoen.
2 0
AFCA020!
Exact, maar dat kan je deze vuilak niet wijs maken. Die denkt maar aan 1 ding en dat is zijn portemonnee, mede als die van vermogende invloedrijke personen om hem heen
1 0
MankeNelis
Deze Uefa nozem praat alsof het alleen om voetbal draait. Zolang het openbare leven plat ligt in de wereld gebeurd er niets, ook niet in het voetbal.

In het najaar keert het virus waarschijnlijk terug. Als er geen vaccin is krijg je hetzelfde probleem. Ik neig meer naar de uitspraak van de Duitse autoriteit dat er in 2020 helemaal niet meer gevoetbald wordt met publiek.
3 0
mgtow
Moeder Natuur luistert uiteraard direct naar de uefa en zal het virus wil even stoppen hoor.
3 0