'Niet verbaasd als Overmars selectie grotendeels intact houdt'

BartVeenstra, 28-03-2020 om 08:10, 6413 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Zaakwaarnemer Guido Albers sluit niet uit dat Ajax - net als in de zomer van vorig jaar - ook deze zomer haar selectie voor een groot deel bij elkaar kan houden. De manager van onder meer Donny van de Beek en Carel Eiting vertelt in De Telegraaf over het effect van de coronacrisis op de transfermarkt.

'De afgelopen periode heeft de hele Eredivisie veel geld gekost en niemand weet wanneer het ophoudt. Alleen Ajax zit in een luxepositie', verwacht Albers, die zijn voorspelling uitspreekt over de aanstaande transferperiode. 'Het was misschien niet de bedoeling, maar het zou me niet verbazen als Marc Overmars er weer in slaagt de selectie grotendeels intact te houden. Ajax heeft als enige club in Nederland veel geld op de bank en dat zorgt voor een enorme power.'

Ajax verkocht Hakim Ziyech al aan Chelsea, maar hij zou niet de enige zijn. De verwachting was dat ook André Onana, Daley Blind, Nicolás Tagliafico, Donny van de Beek, David Neres en wellicht nog meer spelers zouden vertrekken. 'Maar als de coronacrisis ervoor zorgt dat niet de prijzen worden betaald die Ajax wil, dan houdt de club ze gewoon aan hun contract. Ajax heeft namelijk een buffer op de bank en hoeft niet te verkopen', zegt Albers, die er nog wel aan toevoegt dat er mogelijk toezeggingen zijn gedaan om mee te werken aan transfers. Het opwaarderen en eventueel verlengen van de contracten behoort ook tot de mogelijkheden als het juiste bod deze zomer uitblijft, denkt Albers.

Premier League

De voetbalmakelaar verwacht deze zomer weinig spectaculaire transfers. Toch is het niet uitgesloten dat er alsnog aan spelers van Ajax getrokken zal worden. 'De Premier League-clubs bijvoorbeeld krijgen volgend seizoen weer enorme televisie-opbrengsten. Dus zal er echt nog wel een heel grote transfer plaatshebben. Alleen denk ik dat clubs in plaats van vijf spelers nu die éne voetballer kopen die ze écht graag willen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Flipper33
Denk dat er niet veel vertrekken maar dat er ook niks meer bij gaat komen.
0 0
DT10
Einde contract:

Van Bladeren
Tethani
Huntelaar

Einde huur:

Varela
Babel

Verkopen:

Van Leer
Veltman
Magallan
Marin
Labyad
Johnsen

Verhuren:

Botman
Ekkelenkamp
Lang
Bandé
0 -1
OuweDibbes
Dat die engelse clubs tv gelden krijgen is nog maar de vraag, als de competitie niet voor 1 juli is uitgespeeld hang er een claim van 802 euro boven het hoofd. En dit bedrag ongetwijfeld worden berekend met een aankomend volgend bedrag. En dan maar hopen dit contract te continueren aangezien de media ook een jasje heeft uitgedaan.
0 0
Cruijffthebest
Roberto Alvarado halen, is een prima vervanger voor Ziyech, zoek hem maar eens op!
Extra buitenspeler voor links is ook welkom ( Carrascal ? ) en een hele goede CV, Vertonghen is echt over the hill. Die moet je niet halen met al die ruimte in zijn rug wordt het een drama.
Stengs is overhyped en VEEEEEEEEEL te duur ook!
KLaassen eventueel voor Donny als die gaat is een optie, maar Promes kan daar ook spelen als je een hele goede linkerspits haalt ( zie eerder hierboven )
1 -1
DT10
Jij noemt Stengs overhyped, maar je beoordeeld Alvarado op basis van youtube compilaties.. Die compilaties zijn er ook van Stengs. Die heeft inmiddels toch vaak genoeg laten zien dat hij een zeer getalenteerde speler is, die in mijn mening ook prima in het Ajax systeem zou moeten passen.
0 -1
Ferd
Stengs is overgewaardeerd. Te traag voor de top
1 0
ram
Waarom zou je Stengs willen als je Antony al hebt en Neres er ook nog is?

Als een speler als Stengs al zou komen, dan zou dat toch wel voor de basis moeten zijn, lijkt mij... Nu hebben we al een luxeprobleem als Neres blijft want dan speelt Antony zeer waarschijnlijk minder. En dan ook nog Stengs erbij...? Dat zou waanzin zijn.
2 0
chrisjuhhh
Onana
Dest , Timber, Vertonghen , Martinez
Tadic , vd Beek , Blind
Neres , Promes , Anthony

Kan best hoor , maar moet wel vd Beek , Neres en Onana blijven .
0 0
DeMeervanweleer
Stengs speelt vaak vanaf de 10, dus dat zou wel kunnen, maar hoewel echt getalenteerd denk ik, niet dat hij de echte top aankan. Hij oogt een beetje teveel als een mooi-weer voetballer.
2 0
ajaxfanmarcel
Stengs gaat az nooit 20 miljoen voor krijgen. Daarnaast meeste clubs in nl komen in nood door de corona crisis. En zijn veel genoodzaakt om spelers te verkopen om overeind te blijven. Daar is psv, AZ en feyenoord 1 van. Als ajax een speler bij az moet halen is het wij dal en misschien wel koopmeiners. Ik zou voor op middenveld meer voor pröpper gaan en ihattaren. Aanval zie ik meer idrissi als links buiten maar ook als backup. Als je echt een centrum spits wil niet voor boadu gaan. Dan kan je beter malen halen. Maar je moet 1 hebben die gelijk er staat een type isak.
0 -1
Rdk1983
Stengs en Boadu en Vertonghen halen. Als Donny gaat Klaassen en een echt goed talent erbij. Goede spits ook niet onnodig, KJH zou wel eens af kunnen zwaaien
1 -5
Joseph
Selectie bij elkaar houden en PSV redden door Ihattaren over te nemen. Dan denk ik dat je een geweldige selectie hebt voor komend seizoen! Voor de zekerheid zou ik dan ook Vertonghen halen, die kan daarna aan de slag op de Toekomst.
0 0
aissati
Jongens wat mis ik het
0 0
DT10
Promes ——— Tadic ——— Neres
—- Martinez — Donny — Blind —-
Nico - Vertonghen - Alvarez - Nous
——————- Onana ——————

Lang ———- Traoré ———- Antony
Gravenberch - Eiting - Ekkelenkamp
Castillo - Botman - Schuurs — Dest
—————— Scherpen —————-
0 0
Mbaku
Lekker creatief middenveld.. wanneer zinkt het nou eens bij iedereen dat Martinez toch echt maximaal een linksback is in een goed draaiend Ajax..
0 -1
AltijdGelijk
Blind boven Gravenberch is geen verstand van voetbal!

Ik snap niet waarom iedereen hier zo een fan is van Blind, gewoon een doodnormale speler bij wie de Eredivisie zijn top is...
0 -8
Robertloa
En jij zegt: “Geen verstand van voetbal.” :)
2 0
Meerkoet
Met name de grote competities zullen een dikke knauw krijgen.
Wat op zich niet eens een slechte zaak is.
Sponsors zullen door de economische situatie stukken minder geld in sport pompen.
Geld natuurlijk voor alle sporten wereldwijd.
0 0
jaripettersson
Geachte Ajax Schoolkrant. VerbaasT, really?
1 0
JariHeijden
De verwachting is nooit geweest dat Daley zou vertrekken. Dat deel klopt niet in het stuk.
2 0
ajaxxcied4life
Ik las het en dacht exact hetgeen jij nu schrijft.
2 0