VI: Wissels Ten Hag leveren meeste rendement op

BartVeenstra, 27-03-2020 om 13:20, 5688 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De wissels van Ajax-trainer Erik ten Hag leveren in de Eredivisie het meeste rendement op. Dat schrijft Voetbal International vrijdagmiddag op basis van een onderzoek naar alle wissels van alle trainers in de competitie.

'De lijst wordt aangevoerd door Erik ten Hag, wiens ingrepen vanaf de bank leidden tot tien goals en vier assists, voldoende om Van den Brom nipt voor te blijven', schrijft Voetbal International. Bij John van den Brom - de trainer van FC Utrecht - vielen er acht goals en vijf assists door invallers.

Over het wisselbeleid van Ten Hag is geregeld kritiek geweest, maar deze cijfers van Voetbal International zouden het tegendeel kunnen bewijzen. Overigens wordt niet vermeld hoe belangrijk de doelpunten en assists van de invallers bij Ajax waren. Ging het bijvoorbeeld om een treffer in een ruime zege of zorgden de doelpunten en assists voor de ommekeer in een wedstrijd?

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
t gaat er natuurlijk om of die wissels leidden tot t keren vd wedstrijd. dus bij achterstand of gelijke stand naar winst of bij gelijke stand naar winst. dus weinig zinvolle info.
0 0
Ajax34
Kun je nagaan hoe slecht de rest van de trainers zijn, als dit waar is.
1 0
Rdk1983
Ja of hoe slecht de supporters. Man man, zelfs als het statistisch bewezen wordt, weet men t beter en is EtH slecht.
0 -2
ST
Hoe kan dit nou? Paar maanden geleden stond hier nog een artikel die het tegenovergestelde stelde.
0 0
MH1988
Graag wat meer diepgang op deze cijfers? Wat is het percentage op het aantal goals dat Ajax maakt? Want we scoren mega veel in de Eredivisie.. Wat was de stand toen ze erin kwamen en hoeveel minuten speelden de wissels? Dan kunnen we iets met deze info. Dat Ajax het meeste scoort wisten we al.
0 -1
trodat4030
Diepgang? Van VI? Jij denkt dat dit nog steeds dezelfde VI is als van pakweg 10 jr geleden toen ze nog een serieus medium waren met goede journalisten? Ik heb VI al in geen jaren meer gekocht, want de inhoud werd domweg slechter en slechter.

Dit is ook geen onderzoek, dit is puur een artikel geschreven rondom 1 statistiek (die op zichzelf inderdaad geen hol zegt).
1 0
ajaxdordtt
3-0 Huntelaar tegen RKC 90' min was zijn enige doeltreffende wissel sinds 1 december 2019. Toen maakte Huntelaar de 3 en 5 -2 tegen Twente. 23 november maakte Huntelaar de 4-0 tegen Heracles. Daarvoor maakte Neres begin oktober de 0-2 tegen ADO in de 86e minuut. Eind september de 2-0 van Huntelaar in de 80e minuut tegen Groningen. 17 augustus maakte Huntelaar de 0-3 tegen VVV en in deze wedstrijd maakte Neres (in de 40e minuut ingevallen voor de geblesseerde Promes) de 4-0. Op 10 augustus maakte Huntelaar in de 80 en 88e minuut de 4 en 5-0 tegen Emmen.
0 -1
Redrum
Iedereen hier wist al lang dat Erik Ten Hag de absolute koning van de wissels was. Hoe vaak heeft Ajax wel niet achter gestaan en dat Erik toen de wedstrijd deed kantelen met geniale wissels? Letterlijk nooit. Echt nog nooit. Never happened.
1 -1
Jan Doedel
Cijfers liegen niet maar sorry hoe slecht is de rest dan wel niet?
0 0
Redrum
Cijfers liegen niet, maar cijfers geven wel een vertekend beeld.
1 0
Dastaan
Zijn wisselbeleid is dit seizoen gewoon mega slecht. Zijn dit niet de cijfers van vorig jaar toen schreuder assistent trainer was? Want dit seizoen is het totaal niet te zien.
0 0
AjaciedRK
Nu niet meer, gouden wissel Siem is weg.
0 0
ajaxdordtt
Niet zo gek als je altijd met de verkeerde opstelling begint.
1 -8
Web
Dit valt je even tegen he
0 0
ajaxdordtt
3-0 Huntelaar tegen RKC 90' min was zijn enige doeltreffende wissel sinds 1 december 2019. Toen maakte Huntelaar de 3 en 5 -2 tegen Twente. 23 november maakte Huntelaar de 4-0 tegen Heracles. Daarvoor maakte Neres begin oktober de 0-2 tegen ADO in de 86e minuut. Eind september de 2-0 van Huntelaar in de 80e minuut tegen Groningen. 17 augustus maakte Huntelaar de 0-3 tegen VVV en in deze wedstrijd maakte Neres (in de 40e minuut ingevallen voor de geblesseerde Promes) de 4-0. Op 10 augustus maakte Huntelaar in de 80 en 88e minuut de 4 en 5-0 tegen Emmen.

Ik ben inderdaad om, we hebben een meester tacticus aan het roer die met geniale wissels bijkans verloren wedstrijden omzet in winstpartijen.
0 -1
Web
Laat ik beginnen, als je met de beste 11 start bij Ajax, zijn de wissels over het algemeen allemaal minder, want Ajax heeft hooguit 13 basis spelers, dit seizoen
Dat is anders in de top van Europa, daar kun je vaak wel tactisch wisselen, gewonnen een feit wat ik hier zeg

Het jaar dat Ajax de halve finale haalde heeft Ten Hag vaak met de beste 11 gespeeld, had je maar een echte goede wissel, het ging toen vooral in het begin tussen Donny en Neres, voor even wicht

Thuis tegen Tottenham heeft hij Dolberg te lang laten staan, nooit heb ik een speler gezien die er werkelijk helemaal niets aan deed, een 1 was nog te hoog voor hem die wedstrijd
En als je het niet wil geloven, ga je die pot maar eens terug kijken

Tactisch heeft Ten Hag gespeeld uit bij Benfica, omdat het niet liep
Ajax maar eigelijk alle clubs inclusief Oranje hebben het moeilijk tegen Portugese ploegen, ook thuis tegen Kiev heeft Ten Hag tactische bij stellingen gedaan om niet in het mes te lopen.

Dit seizoen heeft het even geduurd tot dat hij de juiste formatie had,
Toen speelde Ajax heel goed voetbal op een gegeven moment ( ben je alweer vergeten denk ik? ) later toen er veel blessures kwamen werd het warrig, was hij het vaak kwijt met de opstelling, te veel wisselen
0 0
ajaxdordtt
Goed samenhangend verhaal. Lekker relevant ook.
0 0
Web
Als je niet kunt verdiepen in tactiek, kan ik het heel goed begrijpen, dat het jou boven de pet gaat
Moet ik ook rekening mee houden, dat je tactisch HEEL beperkt bent.
0 0
JOHANisGOD
Jajajaja, dit is gewoon kutnieuws voor jou hè.
6 -1
JBM
Hahahah
0 0
ajaxdordtt
Nah, niet echt nieuws. Huntelaar die de 4 en 5-0 maakt tegen RKC boeien niet zoveel. Wissels tegen Heracles en Utrecht als je achterstaat wel.
2 -4
Web
Wat erg voor je
0 0
JOHANisGOD
Nee nee, je wordt gewoon nu om je oren geslagen.

Kutnieuws voor je.
3 0
ajaxdordtt
Topcoach, wat jij wilt lieverd.
1 -1
Web
Als je de Halve finale haalt met Ajax, met soms weergaloos voetbal, de titel en de beker pakt, ben je echt wel een topcoach hoor

Maar volgens jou kwam dat alleen door Frenkie, die volgens zowat alle betweters hier op de verkeerde plaatst stond, wat een inzicht hier

Weet je wie het belangrijkste was van de spelers in de CL
Tadic met heel veel voorsprong op Frenkie en Onana
0 0
talent020
Ten Hag heeft met Huntelaar een goede troef in handen, maar voor de rest verbazen deze cijfers mij wel, van Ten Hag zijn wisselbeleid ben ik nooit echt onder de indruk
1 -1
markk
Dat is een goed teken, dan speel je dus altijd met je beste elftal. Het betekend ook dat Ajax met alle blessures gewoon weinig diepte heeft in de selectie.
0 -1
ErikDeBosz
Ja, dat komt door de wissels van Huntelaar. Zo lust ik er ook nog wel een paar. In alle belangrijke potjes waren zijn wissels krankzinnig slecht.
4 -5
Suarez16_
Die goals van Huntelaar kunnen nog wel eens goud waard zijn hahahahaha.
1 -1
Ferd
Dat houdt dus in dat hij vaak met de verkeerde basis begint
3 -5
Terranova
NIet zo gek, hier tellen ook wissels mee in wedstrijden die Ajax al met flink wat goals voor staat. Dan is het niet zo gek dat de wissels scoren
2 0
trodat4030
TH: 10 goals en 4 assists over 68 doelpunten is 20 procent.
VdB: 8 goals en 5 assists over 50 doelpunten is 26 procent.

Zo zie je maar.....
3 -2
EuforischeRealist
Jep als je minder scoort is het makkelijker een (groter) verschil te maken...
2 0
MH1988
En als je meer scoort is t makkelijker een hoger aantal te halen..
0 0
ajaxinho
Verbaast mij wel moet ik eerlijk zeggen.
Voor mijn gevoel wisselt hij weinig en laat.
3 0
MNJ7
The Hunter is goed voor bijna heel de productie dus valt ook wel mee net zijn wissels
2 0
Wereld
Behalve KJH tegen Groningen (uit) vorig jaar
0 0
Wereld
Idd, vrij veel van deze doelpunten komen op naam van KJH bij een grote voorsprong.. dus dit zegt vrij weinig.

Ik kan mij zo snel eigenlijk geen invalbeurten herinneren die doorslaggevend waren.
1 -1
Lazell
Dit had niemand verwacht denk ik, inclusief mijzelf.
2 0