De Waal en Warmerdam: 'Eén blik is genoeg'

StijnDoornhof, 24-03-2020 om 10:40, 3434 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Max de Waal en Donny Warmerdam hebben een goede connectie binnen én buiten het veld. De twee vrienden gaan in gesprek met Ajax.nl in op hun vriendschap en hun droom om in Ajax 1 te spelen. 

De Waal speelt sinds de D2 bij Ajax. Warmerdam kwam een jaar eerder. Sindsdien speelden ze altijd samen en bouwden ze al snel een goede band op. De Waal: 'Ik zit nu zeven jaar bij de jeugdopleiding van Ajax. In die al die tijd ga je om met jongens bij wie het goed voelt. Dat had ik gelijk bij Donny.' 

De talenten kunnen buiten het veld dus goed met elkaar opschieten, maar ook binnen het veld is hun connectie voelbaar. 'Je ziet het ook tijdens het positiespel. Wij houden allebei van tiki-taka voetbal. Als we elkaar zien, hebben we aan één blik genoeg. De combinaties, lekker doorspelen. In een wedstrijd heb je dat gevoel ook weleens. Dat heb ik niet met heel veel spelers. Met Max wel', aldus Warmerdam. 

Zoals bij veel talenten is debuteren in Ajax 1 het doel van De Waal en Warmerdam. Iets wat leeftijdsgenoten als Sontje Hansen, Ryan Gravenberch, Naci Ünüvar en Jurriën Timber dit seizoen al lukte. De Waal debuteerde dit seizoen al wel in het betaald voetbal voor Jong Ajax. De Waal: 'Ik ontwikkel mezelf goed. Het gaat allemaal volgens plan. Uiteindelijk wil ik later in Ajax 1 komen. Daar ga ik voor.' Dit geldt ook voor Warmerdam. 'Mijn droom is Ajax 1. Ik ga er alles aan doen. Als het via een andere weg moet dan direct naar Ajax 1, dan is dat zo. Dat ik dan bijvoorbeeld verhuurd wordt, om later toch in het eerste terug te keren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Vrees dat beiden te kort komen voor Ajax 1
0 0
echteajacied
Warmerdam maakt geen overweldigende indruk op me. En fysiek is ie ook onderontwikkeld.
1 0
Champy
Warmerdam is eerder dan De Waal begonnen in de opleiding en is dus niet een jaar later begonnen.
0 0
SpursAjax
Nare uitstraling heeft die De Waal over zich heen... Donny wel een leuke voetballer maar komt uiteindelijk net net tekort ben ik bang.
0 -1