'Met de druk er vol op durft hij het ook'

FinnDekker, 10-03-2020 om 15:40, 8264 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Aan de hand van een aantal cijfers is het debuut van Jurriën Timber uitgelicht op de officiële site van Ajax. De centrale verdediger maakte in het uitduel met sc Heerenveen voor het eerst minuten in de hoofdmacht, en met succes. Zowel zijn individuele optreden als het resultaat was positief. 

'Timber passte dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie gemiddeld 37,7 keer per wedstrijd vooruit. Tegen Heerenveen koos hij 37 keer voor een bal naar voren. Een keurige 81 procent van die passes naar voren kwam aan. Die passzuiverheid lag een tikkie hoger dan die van Blind (78 procent), maar wel wat lager dan zijn gemiddelde in de Keuken Kampioen Divisie', schrijft men. 

Ook het naar voren dribbelen, iets waar Timber in Jong Ajax vaak in uitblinkt, ging de debutant goed af. 'Tegen sc Heerenveen, met de druk er vol op, blijkt hij dat ook gewoon te durven. Sterker nog; waar hij in de Keuken Kampioen Divisie gemiddeld 6,4 keer per wedstrijd een dribbel in zet, doet hij dat tegen sc Heerenveen liefst twaalf keer.'

Verdedigend gezien ging het ook naar behoren. 'Uit de cijfers blijkt dat hij wat dat betreft zijn mannetje redelijk heeft gestaan, maar dat er ruimte voor verbetering is. Hij won 67 procent van zijn directe verdedigende grondduels. Dat percentage lag bij Blind op tachtig procent. Tien van Timbers ingrepen zorgden voor direct balbezit van Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Wat een verademing is het om naar Timber te kijken in vergelijking met dat gestuntel van Schuurs en in mindere mate van Alvarez.
0 0
Sterspeler
Ook hij krijgt een keer een terugval
0 0
036AFCA97
Off topic:


https://www.vtbl.nl/nieuws/artikel/5049677/alle-wedstrijden-met-brabantse-clubs-afgelast
0 0
markk
Goed nieuws lijkt mij, Ajax speelt gewoon tegen Twente terwijl AZ en PSV niet hoeven te spelen. Als Ajax wint kan het de druk op de tegenstanders verhogen.
0 0
JanBiesbos
Psv had al wedstrijd meer gespeeld of Ajax eigenlijk minder....maar wanneer worden ze ingehaald? En als dat niet meer kan word Ajax dan uitgeroepen als kampioen?
0 0
MisterAFCA
Az moet naar Venlo. Is niet echt Brabant pik...
0 -1
Sterspeler
Het hoort beiden bij België.
0 0
Rockpotje
Waarom hoeft AZ niet dan?
0 0
Ajacied33
VVV is noord Limburg
0 0
markk
Venlo ligt niet ver van Brabant af en daar zijn vandaag allemaal nieuwe Coronagevallen ontdekt dus daar wordt 100% geen wedstrijd gespeeld, althans niet met publiek maar waarschijnlijk helemaal niet.
0 0
mickey2602
In dat andere topic hierover wordt de wedstrijd van AZ niet genoemd. Ook staat dit op teletekst en ook zonder de wedstrijd van AZ.
0 0
RuffRhythim
Goede cijfers voor een debutant.
Maar inderdaad...we hebben het over een wedstrijd en deze jongen komt net kijken.
Hier valt nog geen eindconclusie aan te verbinden natuurlijk, maar laat het hem maar een paar potjes proberen en dan zien we verder...
1 0
PierreHeno
Prima cijfers natuurlijk. Ik blijf het echter toch vreemd vinden dat deze 18 jarige, nog fysiek in de groei zijnde 1m79 lange verdediger op dit moment het beste is wat we binnen de Ajax 1 selectie voor de RCV positie in huis hebben . Zo hoort het natuurlijk niet als je wilt aanhaken bij de Europese top ook al is het maar EL top. Dat Schuurs en Alvarez inmiddels al 2e plan zijn zegt alles over de scouting. En Pierie kun je maar beter meteen aan Heerenveen verhuren wanneer Botman na de voorbereiding op het nieuwe seizoen mogelijk bij de selectie zal aansluiten.
2 0
Maxwell_5
Wat een onzin zeg. Die jongen heeft Veltman, Alvarez én Schuurs voor zich. Zij moeten zich schamen dat er een keuze wordt gemaakt voor een jeugdspeler. Daar waar wij als fans trots mogen zijn dat er weer een jeugdspeler een kans heeft gekregen en zich mogelijk verder door kan ontwikkelen. Althans dit is voor mij een van de redenen waarom ik van Ajax houd. Jonge honden met bravoure aan het werk zien. Welke jeugdspeler heeft er ooit direct EL of CL niveau aangetikt bij zijn debuut? Hij gaat ongetwijfeld zijn fouten maken of mindere wedstrijden spelen, boeiûh! Dit is Ajax en daar worden de beste talenten soms voor de leeuwen gegooid.
0 0
MK77
Nou ja Veltman is geblesseerd, die hoeft zich niet echt te schamen
0 0
ajaxxcied4life
Een zwaluw maakt nog geen zomer, dus afwachten hoe deze knul zich gaat ontwikkelen maar op zich smaakte zijn debuut wel naar iets meer.
1 0
ram
Ik vond hem geweldig spelen. Lekker laten staan dus! Dan moeten Alvarez en Schuurs maar even pas op de plaatst maken. Resultaat boven alles. En wie weet ontwikkelt hij zich wel zó goed dat je Schuurs kun verhuren en Alvarez kunt verkopen...
0 -1
JanBiesbos
Kan schuurs rechts op plek van dest?
0 0
GvanAchteren
Lijkt mij niet, maar Timber wel
0 0