Timber: 'Dan ga je gewoon mee in het spel'

ArthurV, 09-03-2020 om 19:00, 2512 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jurriën Timber is erg blij met het feit dat hij onderdeel is van de eerste selectie van Ajax. Waar de verdediger al een tijdje mee trainde met het team van Erik ten Hag, maakte hij tegen sc Heerenveen zijn officiële debuut.

'In het begin was het wel spannend', blikt Timber terug op zijn eerste oefensessies. 'Dat is logisch denk ik, maar als je aan het voetballen bent dan merk je dat je er lekker in zit. Dan ga je gewoon mee in het spel.' De jongeling merkt dat het niveauverschil tussen het eerste en de beloften groot is. 'Je speelt bij Jong Ajax met hele jonge jongens. In Ajax 1 zitten ook jonge jongens, maar ook veel vedetten.'

'Dat verschil zie je in bijvoorbeeld coaching', vervolgt Timber. 'Of het went? Ik moet zeggen: hoe vaker je meedoet, hoe makkelijker je meegaat in het spel. Maar het blijft natuurlijk mooi om met het eerste mee te doen, vooral nu ik eigenlijk nog steeds in Jong Ajax zit.'

Dit seizoen heeft Timber grote stappen gemaakt, zo benadrukt hij in gesprek met Ajax TV. 'Daarvoor werd ik ook beloond door af en toe op de bank te zitten bij het eerste en door vaak mee te mogen trainen. Ik denk dat ik wel een goed seizoen draai. Ik ben veel met trainers en beelden bezig om elke wedstrijd beter te worden. We hebben ook een andere trainer (Mitchell van der Gaag, red.) waarvan je andere dingen leert. Ik denk dat ik de ontwikkeling van vorig jaar in Ajax O19 gewoon heb doorgezet.'

Lille OSC

Timber keek zijn ogen uit toen hij november 2019 met Ajax mee mocht naar de uitwedstrijd tegen Lille OSC. 'Dan gaat het wel om het echie, dat is wel mooi om mee te maken. Heel anders dan een Eredivisiewedstrijd of bekerwedstrijd.' Het talent merkte met name dat de druk om te presteren een stuk hoger lag. 'Je maakt alles van dichtbij mee, vanaf het hotel tot in de bus tot in de kleedkamer. Dat is wel een mooie ervaring.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Die actie van Timber waarbij hij die beuk uitdeelt en geel pakt; prima. Hij is snel, atletisch en als het op "contact" aankomt weet hij hoe hij een tegenstander uit de actie kan halen.

Beeld je nu Schuurs in. Die heeft niet de snelheid en hij is ontzettend onhandig in alles wat met leunen, schouder-duwen, blokken, tillen, vasthouden enz. te maken heeft. En dat is nu net wat je als verdediger echt moet kunnen. Ik roep dit al vanaf het begin dat hij bij Ajax kwam en vergeleek hem steeds met Sanchez om aan te geven wat hij mist.

Nu lees je dat hij zelf vindt dat hij meedogenlozer moet worden in het veld. Minder aardig moet zijn, ook al is dat zijn aard buiten het veld. Ik vrees dat hij het niet door heeft. Hij mist gewoon de balans in zijn lichaam. Dat heeft Timber wel en dat zie je meteen. Schuurs verkopen.
5 0
insectenverdelg
Probleem is dat blind en timber centraal gewoon niet elk duel kan. Timber als back daarentegen zeker wel. Gaat je spel op vooruit tov Dest.
1 0
MisterAFCA
Ben het met je eens dat hij lekker speelde en ook een prima beukie uitdeelde. Maar een zwaluw maakt geen zomer. Ik vond hem ook heel stabiel en zeker ogen maar wat snel komt hoeft niet altijd goed te zijn.

Zo zouden we Schuurs ook niet nu al af moeten schrijven. We moeten niet vergeten dat het niveau van Ajax wat hoger is op het moment en dat sommige spelers langer nodig hebben om aan te haken. Het is ook gewoon nog steeds een jong pikkie.
Ben het wel met je eens dat hij te slap de duels ingaat, zich vaak te makkelijk weg laat zetten en soms wel hele domme dingen doet. Hij geeft wel aan dat hij ermee bezig is dus misschien dat hij het nog wel opgaat pakken. Als hij meedogenlozer wordt en wat meer rust in zijn kop krijgt kunnen we echt nog wel een hoop plezier aan hem beleven.

We zijn echter wel Ajax dus hij moet het aankomend seizoen echt gaan laten zien anders idd afscheid nemen.
0 0
Ajax1969
Schuurs moet je verhuren, net als Pierie. Schuurs is niet ten Hag -proof. Hij wordt onzeker van het beleid van ten Hag. Schuurs speelt nu slechter dan het begin van het seizoen. Pierie hoort na een jaar jong Ajax ook weer in de eredivisie te spelen. Anders geef je hem op.
Dus Schuurs en Pierie verhuren. Botman, Alvarez en Timber mogen het verder uitvechten. Waarbij ik aanneem dat Blind en Martinez blijven.
0 0