Timber: 'Ik houd ervan om de bal te krijgen'

JesseTH, 08-03-2020 om 16:40, 4622 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jurriën Timber is blij dat hij zich op een positieve manier heeft kunnen laten zien tijdens zijn debuut in Ajax 1. De jongeling oogde soeverein aan de bal en dat typeert hem, zo vertelt hij voor de camera van Ajax TV.

'Zo’n speler ben ik. Ik houd ervan om de bal te krijgen. Er lag ook best wel wat ruimte voor mij. In de eerste helft had ik dat beter kunnen benutten, maar ik denk dat ik dat in de tweede helft wel goed heb gedaan', aldus de debutant.

De rechtspoot zag Ajax het aanvankelijk nog redelijk lastig hebben in Heerenveen, maar na rust was daar geen sprake meer van. 'In de eerste helft hadden we wel de controle, maar we waren een paar keer slordig, waardoor zij gevaarlijk werden in de omschakeling. In de tweede helft hadden we echt de totale controle. Het ging snel en ik had geen gevoel meer dat we het nog weg zouden geven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Ik zag hem al graag eerder debuteren, maar dan als rechtsback. Ik hou zelf niet van backs die als een hersenloze duracel konijn maar op blijven stomen om blinde voorzetten te geven of ballen in te leveren. Timber houdt in de regel zijn kop bij zijn acties. Er zit een idee achter en hij raakt niet snel van de kook. Geen buitencategorie talent, maar wel een prima speler om mee te kunnen bouwen.

En toch zou ik Schuurs en Alvarez niet te snel afschrijven. Ze hebben een coach die weinig communiceert en moeite heeft om jonge spelers vertrouwen te geven.
4 0