Ten Hag: 'Timber laten staan is zeker een optie'

ThijsZwagerman, 08-03-2020 om 09:05, 4875 views, |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is te spreken over het optreden van basisdebutant Jurriën Timber tegen sc Heerenveen. De achttienjarige verdediger kreeg de voorkeur boven Edson Álvarez en Perr Schuurs en speelde een goede wedstrijd.

'Timber deed het uitstekend', is Ten Hag in gesprek met FOX Sports lovend over de debutant. 'Hij was heel bewust en heel proactief. Dat is precies wat ik van hem verwacht had.' In de slotfase van de wedstrijd moest Timber wel vervangen worden nadat hij kramp kreeg. Ten Hag vond dat wel logisch.

'Natuurlijk moet hij nog een stapje maken, zodat hij in de toekomst geen kramp meer krijgt. Maar hij heeft een aantal weken wat minder gespeeld en speelt nu natuurlijk direct op een hoger niveau bijna de hele wedstrijd', verklaart Ten Hag de krampaanval bij Timber.

De Ajax-trainer is tevreden over de centrale verdediger en sluit niet uit dat Timber zijn basisplaats behoudt. 'Het is zeker een optie om hem te laten staan, want hij heeft mij zeer overtuigd. Toch zag je ook dat Edson Álvarez zijn zaakjes achterin uitstekend op orde had toen hij inviel', besluit Ten Hag.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Alvarez als rechter centrale verdediger en Timber als rechtsback is natuurlijk ook een optie. Bovendien legt hij dan Noa Lang aan banden a.s. zondag.
1 0
AjaxDaniel
Vond Timber prima spelen, Alvarez heb ik echter ook alle vertrouwen in. Ik zou met het oog op vastigheid, deze 11 in deze posities laten staan. Maar ik vind Dest laatste tijd echt door de mand vallen. Hoop dat hij zich kan herpakken en dat het een tijdelijke vormdip is. Anders zou ik Timber wel eens op rechtsback willen zien.
1 0
Kuningast
Dest eruit, Timber rechtsback en Alvarez centraal
1 -4
ajax4perez
Ben jij Ten Hag ofzo? Ook geen vastigheid in de selectie
1 0
Dastaan
Is het ook een optie om je beide backs in het vervolg niet zo hoog te laten staan? Maar dat ze beter doceren met helpen in de aanval. Met een omschakeling is het 1 grote gatenkaas in de ploeg. Ga daar eens naar kijken ten Hag.
2 0
insectenverdelg
Ik zou Timber ipv Dest zetten. Timber 3n Blind als centraal duo is in veel wedstrijden gewoon niet lang genoeg. Dat gaat je opbreken. Timber zorgt volgens mij voor veel meer stabiliteit en intelligentie op de back dan Dest of Nous. Heeft snelheid en een goede bal behandeling. Masr roep dit al een tijdje hier. Dat ik in hem de meeste toekomst van de 3 zie. Sterker nog Timber kan op die positie binnen 1 jaar in Oranje staan.
1 0
de-Ajacied
Alvarez deed het tegen Utrecht goed en gisteren ook op het eind. Met het oog op feyenoord is het slim om hem tegen Twente ook meer speeltijd te geven
5 -1
Web
Alvarez en Schuurs voldoen beide niet
Timber is in alle opzichten beter, snelheid en voetballend
Maar speel je tegen een lange spits, kun je overwegen om het anders te doen?
En als je dit als trainer goed uitlegt en motiveert hoeft het geen probleem te zijn
Daar moeten ze tegen kunnen als ze bij Ajax spelen, anders ben je niet geschikt

In thuis wedstrijden zou ik altijd voor Timber kiezen, omdat je dan zoveel op de helft van de tegenstander speelt
Zoals ik er nu tegen aan kijk, misschien Feyenoord uit niet ( als Jorgensen speelt)
Dat gaat Advocaat uitbuiten, alles lang op Jorgensen
2 -2
Ajax68
Die ten Hag kan wel zo verschrikkelijk overdrijven he, hij vond Timber gewéldig spelen, en het was dan ook zijn eerste opterden, dussssss.....
Maar 80 x breed en balletje 60 x terug wordt al heel snel vervelend, lijkt wel een protese van Frank de Boer des tijds.
Gatverdamme wat een saai en vervelend gedoe allemaal.
Schuif eens lekker in , geef een pasje in de diepte, en speel verder op "zeker ".
Jonge gast van 18 die de kans moet krijgen, vind ik ook, maar ten Hag horen lullen word ik nog veel zieker van, wat een klootzak is dát zeg, in vele opzichten ben ik helemaal KLAAR met dat ventje.
Haal Peter Bosz of Arne Slot die NORMAAL kunnen en willen communiceren.
1 -12
Ferd
Daar is onze ouwe jeneverzuiper weer met z'n onzin.

Ik wist trouwens niet dat Frank de Boer een protese had. Waar? Arm? Been? Een haartransplantatie is geen protese ouwe!
0 0
Spectre
Je snapt toch wel dat Ten Hag dit zegt om die jongen(s) vertrouwen te geven in deze fase.
0 0
Johan14Cruijff
Timber schuift juist wel in! Ps. Communiceren kun jij ook niet, dit ter info.
3 0
GvanderK
Valt niet mee dat we gewonnen hebben gister he?
2 0
Godenzoon24
Ja ben momenteel ook geen fan van Ten Hag zijn keuzes. Maar om hem dan gelijk een klootzak te vinden????? Hoop dat 68 niet voor leeftijd of geboortejaar staat want dan zou het nog triester worden.
2 -1
Bky
Jammer eigenlijk he dat we gister wonnen?
1 0
RuffRhythim
Ik weet zeker dat er hier meerderen zijn die precies hetzelfde denken...
0 0
Flipper33
Botman zou ik ook volgend seizoen een kans geven sterk lang
3 -3
TurboUrby
Lompe mandekker. Heb je weinig aan. Voetballen kan ie ook niet. Lekker verkopen voor een paar miljoen.
1 -1
OpaVerteld
Kan me herinneren dat ze dat van Jaap Stam ook ooit vonden......
0 0
RuffRhythim
En toch 3 goals tegen in 6 minuten tijd...
Ik vind hem weinig dynamiek hebben om eerlijk te zijn
0 0
Web
Kijk je wel eens?
Weet je wat en van een Ajax verdediger gevraagd word?
Totaal ongeschikt
0 -1
Bky
Lang en sterk, maar super lomp, matig aan de bal, ook niet de snelste. Waar wil je hem zien spelen dan? Naast Blind? Op de plek van Blind?
1 -1
Godenzoon24
Ten Hag en iemand laten staan is nooit een optie!
2 -1
Bky
Ja maar Alvarez is zo'n leuke jongen die 15 miljoen gekost heeft, dat ie werkelijk niets met de bal kan is niet erg die jongen moet je gewoon opstellen en vertrouwen geven zo slecht kan ie ook weer zijn want heeft immers 15 miljoen gekost.

ofzo.
3 -3
altijdwelwat
Waan van de dag regeert, ook gister had je de wedstrijd simpelweg kunnen verliezen. Tot de goal houdt enkel en alleen Onana ons in de race , want als je met 2-0 achter gaat rusten moet je gewoon je mond houden. Alle 3 de goals waren ietswat gelukkig en verbloemen daarmee veel.
6 -1
Bky
Ja en? Dus jij zou Timber niet laten staan want ????????
0 0
altijdwelwat
Dat zeg ik niet maar als je bij rust 2-0 achter staat was het verhaal een stuk minder positief . Ook bij de 3-1 gingen zowel Timber als Dest niet vrijuit, maar een kinderhand is snel gevuld. Om nou al je hoop te vestigen op Timber vind ik erg enthousiast , maar goed de andere 2 opties zijn ook niet waterdicht.
0 0
insectenverdelg
Dest luit aan en zorgt dat Timer niet meer in de vaan van t shit kan komen. Alleen wordt Dest uitgeapt. waarbij hij een beetje teveel ruimte weggeeft en daardoor t schot toelaat.
0 0
Godenzoon24
3-1 Is vooral Dest. Hij gaat over de kant die Dest hoort af te dekken. Die afspraak maak je bij de amateurs al in zo'n 2vs1 situatie.
2 0