#jajtel: Kasanwirjo is meer dan een back-up

FinnDekker, 29-02-2020 om 21:50, 6786 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over het zure gelijkspel tegen Telstar.

Kasanwirjo is meer dan een back-up

Voor het eerst sinds de toetreding van Jong Ajax tot de Eerste Divisie stond er vrijdag geen uniek elftal aan de start. Mitchell van der Gaag koos voor dezelfde elf als tegen Helmond Sport van vorige week. Dat betekende dat Neraysho Kasanwirjo weer in de basis stond. De achttienjarige hield zich knap staande in het centrum. Vooral aan de bal deed de rechtspoot nuttige dingen. Tegen de lange doelpuntenmaker Reda Kharchouch had Kasanwirjo het wel lastig in de fysieke duels, maar ook daar gaf hij zich niet makkelijk gewonnen. Kortom, een goed optreden voor de 'back-up' van Jurriën Timber, die donderdag bij het eerste zat voor het duel met Getafe. 

Pierie gaat wederom in de fout 

Links in het centrum stond zoals gewoonlijk Kik Pierie. De aanvoerder speelde een prima eerste helft, waarna het kort na rust fout ging bij de linkspoot in de opbouw. Alweer. Sinds zijn komst in de zomer is het bijna elk duel raak: een fout van hem waar een goal uit komt. Vaak ook door een verkeerde keuzes aan de bal, zo ook tegen de ploeg uit Velsen-Zuid. Het is tegenstrijdig met zijn alom geroemde kwaliteiten als voetballende verdediger in zijn tijd in Heerenveen. In Amsterdam komt dat tot dusver niet bovendrijven. De Keuken Kampioen Divisie is een harde leerschool gebleken. En de les is helaas nog lang niet afgelopen. 

Ünüvar moet zijn gogme doseren

Wie in het vieze weer op De Toekomst was afgekomen werd in de watten gelegd door Naci Ünüvar. De toeschouwers en zijn medespelers werden wederom getrakteerd op de inmiddels karakteristieke buitenkant voet-passjes. Hieruit viel uiteindelijk ook de openingsgoal, waarbij Jong Ajax wel het nodige geluk had. Belangrijk wel is dat dit soort prachtige voetbewegingen worden gebruikt wanneer deze functioneel zijn. In de tweede helft ging het namelijk ook een paar keer fout, net als wat hakjes, hetgeen toch een klein smetje is op zijn spel van vrijdagavond. Had Ünüvar in de blessuretijd de winnende gemaakt voor open doel, dan was het hem uiteraard vergeven, maar dat lukte helaas niet.

Regeer kan de volgende stap al aan

Hij mag officieel nog in de Onder 17 spelen, maar Youri Regeer stond de afgelopen twee duels in de basis bij de beloften. Het tekent de ontwikkeling van de middenvelder, die weer laat zien een nieuwe stap aan te kunnen. Fysiek gezien zat de zestienjarige er wel doorheen. Waar het door het goede spel van Jong Ajax - waar de geboren Haarlemmer zijn aandeel in had - in de eerste helft nog makkelijk voetballen was, werd het in de tweede helft door het betere spel van de bezoekers zwaar voor jongens als Regeer. Net als voor veel anderen geldt daarom ook voor de rechtspoot dat het nu zaak is om conditioneel de stap te zetten naar het seniorenvoetbal. Want voetballend gezien zit het wel snor.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Indrukwekkend wat Regeer laat zien. Er zitten veel jongens in de schaduw van Unuvar die ook heel erg goed zijn. Ik hoop dat Ajax ze binnen boord kunnen houden.
0 0
Tjpknge
Wat zou Regeer over een paar jaar aan Ajax kunnen toevoegen en in welke rol zou hij dan komen te staan?
0 0