Onana: 'Dat ik dit mag doen, beschouw ik als een eer'

JesseTH, 28-02-2020 om 21:35, 4096 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

André Onana was donderdagavond regelmatig bezig met het sussen van opstootjes tussen Ajacieden en spelers van Getafe, maar de doelman zelf vindt dat niet meer dan normaal. De Kameroener wil er voor zijn ploeg zijn, op voetbalgebied en daarbuiten.

'Het is mijn werk. Ik ben één van de leiders van de ploeg en doe wat ik moet doen', zo valt te lezen op de website van Ajax Life. 'Dat ik dit mag doen, beschouw ik als een eer. Wat anderen doen, moeten ze zelf weten. Maar deze wedstrijd had het team mij nodig en ik was er voor ze.'

'Er waren veel emoties, maar soms moet je je emoties opzij zetten om je focus te bewaren', gaat hij verder over de ongeregeldheden. 'Ik weet hoe moeilijk dat kan zijn, maar je moet het proberen. Je moet je emoties wegdrukken. En geloof me, ik kan erover meepraten!'

Uiteindelijk schakelde Getafe Ajax uit op een manier waarop weinig Nederlanders trots zouden zijn, maar Onana ziet dat anders. 'Als je wint, moet je trots zijn. Altijd! Ik snap dat het niet de Ajaxfilosofie is, maar het gaat om winnen. De historie onthoudt alleen maar wie er heeft gewonnen en niet hoe dat is gebeurd. Het gaat om winnen, niet om mooi spel. Getafe is door, wij liggen eruit.'

Denk jij dat Van de Beek scoort en Ajax wint van AZ? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Die zal ook niet zo makkelijk te vervangen zijn. Is echt gegroeid in de afgelopen seizoenen. Had iemand dat kunnen bevroeden? Dat hij atletisch was en goede reflexen had was meteen duidelijk maar dat hij het in zich had om een rustpunt te zijn lag niet meteen voor de hand.

Weer een voorbeeld van sleepnet scouting die werkt.
0 0
dumperPattiruhu
Onana is een topper en klaar voor een stap hoger.
0 0
Barra
Kan me ook genoeg wedstrijden herinneren waarbij Onana het halve veld over kwam rennen en bij opstootjes betrokken was en vervolgens geel kreeg. Wel goeie gozer natuurlijk, maar dat hele politiek correcte hoeft van mij niet als je te maken hebt met een ploeg als Getafe.
0 0
Labrador
Onana is zo'n ontzettende baas
1 0
Redrum
Ajax is niet alleen maar beroemd geworden omdat ze 4 keer de Europa Cup 1 gewonnen hebben. Het is vooral de manier waarop ze die gewonnen hebben, waardoor Ajax wereldwijd zo'n grote naam is. Getafe kan met dit spel de Europa League winnen, maar er is echt geen hond die er respect voor heeft. Winnen alleen is niet altijd genoeg om respect te oogsten.
0 0
AFCAMM
Als Ajax moet je altijd mooi willen spelen. Maar soms kan dat niet.. om met mooi voetbal een prijs te winnen moet je eerst in de finale komen. Dan mag er op weg daar naartoe best een keer een lelijke pot tussen zitten, als dat nodig is.
0 0
Knalpot
Toch moet je wel mee met het hedendaagse voetbal om succes te oogsten. En daarin is ajax al decennialang in disbalans. Echte topteams hebben een juiste mix van power, longen, creativiteit en voetballend vermogen. Vorig seizoen kwamen we dicht in de buurt van die ideale mix, op 2 a 3 plaatsen een betere speler en je had de CL gewonnen.
0 0
Dondy
Je vergeet geld
0 0