Blind: 'Ajax is verkouden, geen reden tot paniek'

BartVeenstra, 28-02-2020 om 14:35, 5255 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind wil van een crisis bij Ajax niets weten, zo vertelt hij in gesprek met FOX Sports. De verdediger baalt uiteraard van de uitschakeling in de Europa League, maar de Ajacied ziet ook dat er vooruitgang wordt geboekt.

Vrijdagochtend was Blind als één van de eersten op de club. De ervaren kracht geeft aan dat het na een Europese uitschakeling niet lekker slapen is, maar de knop moet nu weer om richting AZ. Het gevoel moet ondanks de uitschakeling positief zijn. 'Ik denk dat als je de wedstrijd van gisteren (donderdag, red.) vergelijkt met de uitwedstrijd dat we dit keer bij vlagen ons eigen spel hebben gespeeld. We kwamen tot mogelijkheden, maar niet tot grote kansen. Maar er was wel meer voetbal dan in de uitwedstrijd.'

Om in de termen van het coronavirus te blijven, krijgt Blind de vraag of Ajax 'ziek' is. Volgens hem is dat niet zo. 'Nee, Ajax is niet ziek. Ajax is verkouden, er is geen reden tot paniek. Het is zuur dat we uitgeschakeld zijn. De Europese campagne begon heel goed. Je mag het niet de schuld geven, maar de blessures spelen wel degelijk een rol. We zijn nu nog in de race voor twee prijzen en daar moet alles voor wijken.'

Blind mist soms automatismen bij Ajax

Zondag wacht voor Ajax het treffen met AZ. Blind ziet dat de Alkmaarders individuele kwaliteiten hebben. 'En een heel hecht elftal. Ze spelen vaak in dezelfde samenstelling en zijn op elkaar ingespeeld. Wij hebben daarentegen veel moeten wisselen. Dan mis je soms toch de automatismen. Maar daarnaast hebben ook wij een hele sterke selectie met veel individuele kwaliteiten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeMeervanweleer
Ik vind alle negatieve reacties nogal overdreven. Het is eigenlijk volkomen logisch allemaal. Ajax heeft aan aantal seizoenen mogen pieken op de golven van een succesvol aankoopbeleid, de doorbraak van een aantal toptalenten en de aanwezigheid van de juiste balans tussen talent en gearriveerde spelers. De neergang is onvermijdelijk. Spelers worden weggekocht, er ontstaan door overbelasting blessures en de rijping van nieuwe toptalenten loopt niet gelijk met de behoefte aan prestaties. Clubs als Barcelona, Madrid, Juventus, Bayern en Liverpool lopen hier ook tegen aan, maar hebben financieel zoveel mogelijkheden dat de dips in de prestatiecurve kleiner zijn, omdat ze kunnen worden opgevangen door bijna of net zo goede spelers. De piek komt wel weer, laten we genieten van wat geweest is, uitkijken naar wat er nog komt en het verwachtingspatroon een beetje bijstellen.
4 -1
Redrum
Klopt helemaal. De clubs die je noemt hebben wisselspelers op de bank zitten waar ze 30 miljoen of meer voor betaald hebben. Wij brengen Ryan Babel. Dat is nou precies het grote verschil tussen Ajax en de top van Europa. Niet dat de top van Europa daar overigens complimenten voor verdient, want het geld dat ze hier voor gebruiken is ze letterlijk aan komen waaien. Meestal vanuit een Oostenwind.
0 0
Ajacied33
Helemaal mee eens. En voor dit seizoen komt het echt wel weer goed hoor. Kampioen wordt je sowieso en de beker moeten we ook als een serieuze prijs zien, ook om die kneuzen uit Rotje geen prijs te gunnen
2 -1
Ajaxtrouw
Altijd weer die verdomde arrogantie. Dit is ons probleem! Feit is dat wij uit vorm zijn en P en F in een flow zitten. Wij pakken niet zomaar prijzen.
1 0
PierreHeno
Zolang het maar geen coronaverkoudheid is Daley.
0 0
Mocrodammerr
Ajax is doodziek
2 -1
Duif63
Ja, ik vind ook dat Blind zich er wel makkelijk vanaf maakt met een beetje verkouden.
Uitgeschakeld in de groepsfase van de CL, in de 1e ko ronde van de EL, hopeloze resultaten in de competitie en al maanden bedroevend slecht voetbal.
Dan moet je concluderen dat Ajax inderdaad doodziek is.
1 -2
Vak M
Missen automatismen? Dat komt omdat Ten Hag de as niet respecteert en gisteren bv Blind op links zette. Belachelijke actie. En Tadic hoort in de spits, ook deel van de as. Bij blessures zet je iemand uit de jeugd op de plek van de geblesseerde. Zo hebben we het altijd gedaan en zo breekt de jeugd door in een verder goed ingespeeld elftal. Deze crisis door de blessures was niet nodig geweest.
3 -4
AFCAsphere
Ik weet niet of je het door had, maar Tadic liep het grootste gedeelte van de wedstrijd in de spits. De man is alleen al maanden compleet uit vorm.
0 0
Duif63
Klopt, zo ging het in het verleden altijd. Pakte vaak geweldig uit. Zo brak Frank de Boer door na de blessure van Danny Hesp, paar jaar geleden nog Onana omdat Tim Krul niet fit bleek. Zo moeilijk is het allemaal niet, maar Ten Hag maakt hogere wiskunde van het voetbal van Ajax. Gevolg is, dat zelfs de eigen spelers het niet meer snappen.
1 0
carlo30
missen automatismen omdat er zoveel spelers geblesseerd zijn en blind op links is omdat anders getafe blind vastzet, dan kan ajax helemaal niet opbouwen zoals in de uitwedstrijd. daarnaast zag je in de wedstrijd duidelijk positiewisselingen waarin blind ook als cv speelde.
0 0
ajaxdordtt
Waarom draaide hij het in de rust dan toch om? Daar gaat het fout, aanpassen aan de tegenstander. Heeft ons uit ook de kop gekost.
0 0
Knalpot
Omdat het op dat moment ook kon, Getafe ging achteruit hangen, hadden de goal al gemaakt en vertrouwden er volledig op dat ajax geen 3x meer ging scoren. De 2e helft hebben ze ook nauwelijks nog druk op onze achterste linie gezet. Wellicht misschien ook door vermoeidheid zou kunnen.
0 0
Redrum
Martinez wordt nota bene gehaald als linksback. Blind zijn beste positie is links centraal. Ten Hag besluit doodleuk om Blind linksback te zetten en Martinez centraal. Dan laat je als coach gewoon heel duidelijk zien dat je er geen ene mallemoer van begrijpt. Tactisch een prima coach, op alle andere aspecten een complete nitwit. Ik kan er helaas niets anders van maken.
2 -1
Libero
Ik zou ook met Blind op lcv begonnen zijn, maar er werd van tevoren gesproken over dat Blind als cv de man was om vast te zetten en ze zo de opbouw van achteruit konden ontregelen. Door hem LA te zetten zou dat voorkomen worden of in ieder geval hun voorhoede scheef getrokken worden. Viel wat voor te zeggen, maar het pakte door die vroege goal en snurkie Martinez' rol daarbij slecht uit.
2 -1
ajaxdordtt
Was ook wel een enorme lucky goal. Hij krijgt die bal op zijn hak zonder het te weten, waardoor hij perfect ligt. Anders was de bal 3 meter achter hem gevallen.
2 -1
PierreHeno
Die ballen op paal en lat en afgekeurde goal waren dan toch wel weer geluk voor Ajax.
1 0
Knalpot
Als je moet winnen Henootje dan ontkom je niet aan dat soort kansen, gebrek aan kwaliteit is ook dat ze dat soort kansen niet maken. Als die 1-0 niet had gevallen hadden we het zeker gered, het zat dus vooral tegen in het begin.
0 0
Ajaxtrouw
Je spreekt jezelf tegen: als zij scoren zit het ons tegen, als ze niet scoren is het gebrek aan kwaliteit.
0 0
Libero
Ja zat ook een geluksfactor bij, maar denk wel dat Martinez daarvoor eerder had gereageerd er niets aan de hand was geweest.
0 0
AFCAsphere
Het punt is dat Mata erom bekend staan dat hij dit soort lelijke frommel doelpunten maakt, dat zei Marco ook tijdens de uitzending. En sowieso, Martinez staat niet op te letten, dat is een enorme fout. Je staat al op een 2-0 achterstand en dan laat je hem zo makkelijk voor je komen. Waar is de felheid die je nodig had om aan deze wedstrijd te beginnen? Even later in de eerste helft laat hij Deyverson ook vogeltje vrij staan, waarna hij op de paal schiet.

Ik wil Lisandro niet de schuld geven van de uitschakeling, dat zou onzinnig zijn, maar gisteren speelde hij met afstand zijn slechtste wedstrijd tot nu toe.
1 0
ajaxdordtt
Ik zeg ook niet dat hij goed speelde he, en dat moment had veel beter verdedigd moeten worden.
0 0
ajaxdordtt
Ja, dat snapt toch niemand? En in de rust moest hij weer herstellen wat iedereen vooraf al wist.
1 -2
Redrum
Hij 'herstelt' door de meest gevaarlijke speler eraf te halen. Erik presteert het elke keer om compleet de verkeerde keuzes te maken.
1 0
ajaxdordtt
Ja ik doelde ook op Blind en Martinez.
0 0
Redrum
Oh dat had ik ff gemist in alle commotie, maar dat zegt toch wel heel veel. Dan ben je gewoon totaal ongeschikt als coach. Simpele keuzes niet kunnen maken, dan houdt het voor mij toch op. Ik wens Erik volgend jaar het beste, maar liever niet meer bij Ajax.
0 0
Labrador
Blind: Ajax verkouden. Telegraaf; Ten Hag geeft elftal Corona
4 0
Redrum
Crisis bij Ajax is tegenwoordig uitgeschakeld worden in Europa en de riante voorsprong in de competitie zien slinken tot slechts 3 puntjes. Ook dit toont weer aan hoe groot het verschil is met de rest van Nederland. Crisis in Eindhoven is als ze vlak na de winterstop uitgeschakeld zijn voor de titel. Crisis bij Feyenoord is als ze uitgeschakeld worden voor de beker. Crisis in Alkmaar is als de kaas op is.
3 0
ajaxdordtt
Crisis bij Ajax is al je al 3 maanden geen fatsoenlijke wedstrijd hebt gespeeld.
3 -2
Redrum
Zeker, maar laten we dat ook enigszins in perspectief plaatsen. Ajax heeft al drie maanden lang geen fitte buitenspelers meer en ook onze achterhoede ligt al een tijdje overhoop. Voor een Nederlandse club is dat gewoon teveel. Als Ajax deze serie resultaten had neergezet met zijn beste 11 spelers had het een ander verhaal geweest. Neemt niet weg dat ik het ook zwaar armoedig vind wat Ajax laat zien de afgelopen maanden hoor, begrijp me niet verkeerd.
6 0
ajaxdordtt
Tuurlijk, je mist gewoon heel veel kwaliteit zonder Neres, Promes, Ziyech en Nico. Maar ook met de beschikbare spelers had je van een Heracles moeten winnen. En had je geen 2-0 mogen verliezen van Getafe.
1 0
Libero
*Lasse
1 0
Libero
Vorig jaar werd er op volle sterkte ook met 1-0 van Heracles verloren, mét de Ligt en Frenkie en Kasse als invaller.
Altijd maar dat vingertje wijzen. Het lukt nagenoeg geen enkele ploeg ooit om alles te winnen in een seizoen.
Een Europese uitwedstrijd van een top 3 Spaanse ploeg kan je ook verliezen en je weet best hoe het er daar aan toeging.
Hou je toch niet zo van de domme om een punt te maken, misstaat je enorm.
1 -1
ajaxdordtt
Haha, een top 3 team van Spanje. Willem 2 is ook geen top 3 van Nederland. Getafe wordt daar gewoon 6e ofzo. En een wedstrijd verliezen an sich is geen probleem, kan een x gebeuren. Nu is het echter omgedraaid en is het opvallender wanneer we een x winnen.
1 -1
Libero
Het gaat toch echt om de vorm van de dag en Getafe was op dat moment 3e en niet per ongeluk. Laat ze wat breder genomen momenteel een top 5 ploeg zijn in Spanje; dan is het nog steeds geen schande dat je daar verliest - behalve de schande dat zij zo'n smerig spelletje mochten spelen.
Net zoals WII niet per ongeluk 3e kwam te staan; dat ze dat niveau niet een heel jaar volhouden staat er los van.
1 0
ajaxdordtt
Dat is waar. Maar je verliest door knulligheden en emotie. Neem die 1-0 daar. Hoe verzin je het zo een vrije trap te verdedigen met onze wankele defensie?
1 0
Libero
Tja, dat krijg je toch echt als je niet op volle sterkte bent en je op meerdere posities de automatismen mist.
Krijg je zo'n ploeg tegenover je die meester is in het ontregelen van de tegenstander... niet zo vreemd allemaal.
0 0
ajaxdordtt
Nee, dat heeft er geen fuck mee te maken. Was een tactisch foefje. Als je die bal gewoon op de 16 verdedigt is er niks aan de hand.
0 0
Redrum
Absoluut waar, ook met het materiaal dat overblijft had er veel beter gepresteerd moeten worden. Vooral de wijze waarop de goals worden weggegeven is erg kwalijk.
1 0