'Wereld kan er na paar keer winnen heel anders uitzien'

BartVeenstra, 28-02-2020 om 11:20, 3217 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek blijft optimistisch over het seizoen van Ajax. De Amsterdammers werden donderdagavond uitgeschakeld in de Europa League, terwijl de ploeg in de Eredivisie vier van de laatste acht wedstrijden verloor.

Aankomende zondag wacht de topper tegen AZ. De Alkmaarders hebben op dit moment drie punten minder dan Ajax. 'Zondag tegen AZ is superbelangrijk, dat weten we allemaal', zegt de middenvelder tegenover onder meer Ajax Life. Van de Beek is blij met de terugkeer van enkele belangrijke spelers. 'Het is fijn dat er in elke linie spelers terugkeren met Promes, Ziyech en Tagliafico. Wat dat betreft zat het de laatste maanden ook echt niet mee. Al die blessures, pff. Maar goed, daar kunnen we niks aan doen en hopelijk zijn de meeste jongens er snel weer bij.'

Wanneer Ajax zondag wint, groeit het gat met AZ naar zes punten. 'We gaan er vol op en moeten die pot gewoon winnen. We weten heel goed dat de wereld er na een paar keer winnen weer heel anders uit kan zien. Dat zagen we vorig seizoen ook toen we het even lastig hadden en veel kritiek kregen. We moeten koel blijven in ons hoofd en het is aan ons om het weer om te draaien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
Voorlopig heb je de laatste 8 eredivisie wedstrijden er 4 verloren. De helft dus! Dat is onthutsend zwak. Het is in feite een mislukt seizoen. Want de beste kans om het succes van vorig seizoen te evenaren was dit seizoen. Na dit seizoen ga je namelijk nog meer spelers kwijt raken en moet je vrijwel opnieuw beginnen. Deze jongens zijn het aan hun stand verplicht nu alles te winnen in Nederland. Maar dan moeten ze wel allemaal als team gaan spelen. Ben benieuwd of ze Hag en Overmars terug betalen voor hun vertrouwen.
1 0
Redrum
We hebben de hele CL met Veltman in het centrum gespeeld en je durft nog te spreken van het seizoen van vorig jaar te evenaren? Laten we even realistisch blijven. Dit elftal is gewoon veel minder dan dat van vorig jaar en dat is ook gebleken de afgelopen maanden. Als iedereen fit is dan is het een prima elftal, maar geen elftal dat kan evenaren wat we vorig jaar hebben gepresteerd. Verder ben ik het met je eens, de serie die we nu hebben neergezet is Ajax-onwaardig en het minste wat Ajax kan doen is de resterende wedstrijden allemaal winnen.
1 0
Boer Gijs
Evenaren dan wel benaderen. En daarbij moet het meezitten. Maar meestal kan een team een seizoen na toppunt nog wel keer wat goeds laten zien. Denk Ajax van 95 en 96, eerst CL winst. Daarna finale.
1 0
Redrum
Klopt, die kans heeft Ajax helaas zelf laten liggen door het falende aankoopbeleid. Een club met serieuze ambities had door moeten pakken, nu dachten ze zich er relatief simpel en goedkoop vanaf te kunnen maken.
1 0
Boer Gijs
Verklapt Donny hier nu dat Ziyech is gespaard tegen Getafe?
0 0
mickey2602
Alhoewel het tegenstrijdig is met wat de spelers en trainer altijd zeggen,dat ze voor het hoogst haalbare gaan,vind ik daar wel wat voor te zeggen.
Als je Ziyech gister wel had opgesteld,zoals bijv vorige week,had je kans gehad dat hij zondag weer niet kon spelen.
En hoe je het ook wendt of keert,met de selectie die we momenteel hebben was het vrij lastig om een 2-0 achterstand goed te maken.
Gister tijdens de wedstrijd dacht ik nog,als de 2-1 valt voor de rust geef ik ons nog een kans. Echter viel die niet.
Dan maar gaan voor de beker en het kampioensschap. En ik gun Ziyech wel dat hij afscheid neemt met in ieder geval 2 prijzen.
1 0
Boer Gijs
Ja eens, ik hoop dat Ziyech gewoon snel weer echt fit is.
1 0
cantharel
En terecht
0 0
Boer Gijs
Sure, ik hoop gewoon op een fitte Hakim
0 0
Web
Zo te zien speelt hij zondag wel
0 0
JariHeijden
Dat haal ik er niet uit.
0 0
Duif63
Ja Donny, na een storm ziet de wereld er ook heel anders uit. Wat wil je hiermee zeggen, dat het allemaal niet zo erg is ? Man, ik ben al sinds de nederlaag tegen Willem 2 doodziek van dit Ajax. De ene wanprestatie na de andere, en dan niet verder komen dan "dat de wereld er na een overwinning weer heel anders uit kan zien"
2 -1
Boer Gijs
Tegen Willem II is de vrije val ingezet. Ongepaste arrogantie en gebrek aan team spel zijn de voornaamste oorzaken. Op die manier krijg je blessures ipv dat je zo op kunt vangen.
0 0
Lagasj
Ziyech gaat zich sparen, wat heel logisch maar onnodig is want hij gaat het niet redden bij Chelsea. Andere spelers zeggen wel dat ze alleen met Ajax bezig zijn maar dat is niet zo.
Hun makelaar loopt als een gek te lobbyen en hun telefoontjes staan roodgloeiend.
Het hele verband is uit de ploeg en de discipline is weg.
De jonkies lopen daardoor te zwemmen en worden veel te snel voor de leeuwen gegooid en daardoor onnodig kapot gemaakt.
En dat alles omdat onze grote held Overmars puin heeft ingekocht en in zijn onmetelijke wijsheid Ziyech al tijdens het seizoen verkoopt.
Echt heel fijn en sociaal dat meedenken met de spelers. Hartelijk dank!
Ajax moet alle zeilen bijzetten om nog kampioen te worden met sterren als "roze bijbal" Babel, zwemvliezen dragende Alvarez angsthaas Marin en de kinderen van Jong.
Goed gedaan heren van de staf.
En we hebben het nu even niet over de geweldige medische staf en/of de scouting.
Kan niet wachten op de bestseller van Overmars: " van koning tot pauper" in 1 jaar tijd.
Dat heeft ie samen met Hag toch maar even mooi geflikt!
En de ledenraad/RVC ?
Euh.....Ahum....Tja.... Even wachten nog....
2 -3
Web
Wat een verhaal
1 0
JariHeijden
Ik kan me een titel van een boek over jou ook wel bedenken:
Nepsupporters: Van minkukel tot loser
2 -3
Ajacied33
Ik verwacht dat we sowieso weinig gaan verliezen vanaf nu. Jongens komen een beetje weer terug van hun blessures, AZ is de volgende slachtoffer. Een ploeg wat uit vorm is. Denk een vrij makkelijke overwinning zondag
3 -2
JariHeijden
Of het vrij makkelijk is, weet ik niet. Maar ik verwacht wel een overwinning. Ik denk dat we redelijk ruim kampioen gaan worden en dat we ook de beker winnen.

Ik zou denk ik zo spelen zondag, als Ziyech fit is:

-----------------Tadic
---Promes - VdBeek - Ziyech
-------Eiting-------Martinez
Nico - Blind - Schuurs - Dest
-------------Onana

En misschien zou ik Martinez wel rust geven. Martinez is niet in zijn beste doen en heeft zo ongeveer alles gespeeld. Een weekje rust is misschien niet zo erg. Dan zou ik Ziyech op tien zetten en Danilo rechtsbuiten. VdVeek dan een linie naar achteren.

Mocht Ziyech niet fit zijn, dan zou ik Danilo rechtsbuiten zetten. Babel is ook niet bepaald in vorm, dus effekes banken lijkt mij niet zo gek.
2 0
Minsc
Zolang we met Eiting spelen zal het niks worden.
0 0
Web
Enig nadeel twee linksen
Eitng en Martinez

Zelf denk ik ( hoop ) dat Martinez weer gaat voldoen als het team weer vorm krijgt, dan komt hij weer in zijn sterkte te spelen
0 0
Marcdaan1971
Helemaal juiste opstelling. Bel jij Erik of doe ik het?
0 0
JariHeijden
Ik laat de eer aan jou! :-)
0 0
MichelBoerebach
Ik denk niet vrij gemakkelijk. Maar winnen zullen ze wel.
1 0
Web
Ik heb er wel vertrouwen in, ik vond Promes energiek en best goed invallen
Ziyech en Taliafigo er weer bij
Babel op rechts is nog minder dan op links.
Dit kan echt niet,
Ik denk dat Ziyech daar gaat spelen

Ben bang dat de clubs die nog enigszins zouden twijfelen over Onana , erg overtuigd zijn van zijn capaciteiten en het leiding geven aan het team
Diep onder de indruk van Onana
10 keer meer een leider dan Tadic
1 0
cantharel
Onana is een held.
0 0
mickey2602
Even qua spelbeeld van gister,dus niet gelet op de poppetjes die erin staan. Dan vond ik dat we beter speelden als dat we de laatste tijd hebben gedaan. Zoals ETM ook al zei in zijn stukje op Facebook heb ik zelfs Babel een paar geslaagde dribbels zien uitvoeren.
Als we dat spelbeeld doortrekken,inclusief spelers die terugkomen(Ziyech,Nico en Promes)dan verslaan we AZ zondag gewoon. En halen we ook de titel wel binnen.
1 -1
JariHeijden
Bij de goal deed Babel het ook goed. Dat overstapje was goed gedaan, hij hield een verdediger bezig en wist dat Danilo op de goede plaats stond. Goed gedaan. Maar gemiddeld genomen was het niet goed wat Babel liet zien. Hij is gewoon compleet uit vorm.
1 0
MisterAFCA
Babel is niet uit vorm. Hij kan er gewoon niet zoveel van. Is altijd zo geweest.
0 0
Web
Eerst helft op links soms best goed
Op rechts word het niet wat
mag hopen dat Promes op links blijft
0 0
JariHeijden
Eens, Web. Ik verwacht ook wel dat Promes op links blijft. Tenzij het in een bepaalde tactische constructie handiger is dat hij even op tien komt te staan. Maar Promes gaat niet naar rechts omdat Babel op links moet spelen. Promes heeft voorrang, want hij is veel beter. Dat weet Erik ook.
0 0
Labrador
Promes viel redelijk in. Ik zou als ten Hag zijnde tegen AZ kiezen voor Promes Tadic en Ziyech of Promes Tadic Danillo en Ziyech op 10
1 0
Web
Dat zijn de mogelijkheden, ik denk er net zo over
0 0
Sterspeler
Nu nog winnen..
0 0
Labrador
Goed verhaal Donny. Kom op! Op maar Zondag( als het nog door gaat)
0 0