Nederland tussen hoop en vrees op coëfficiëntenlijst

BartVeenstra, 28-02-2020 om 08:55, 7129 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De uitschakeling van Ajax en AZ betekent voor Nederland slecht nieuws op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Dat Istanbul Basaksehir (Turkije) en Shakhtar Donetsk (Oekraïne) zich alsnog plaatsten voor de volgende ronde zorgde voor een extra domper, zo schrijft Voetbal International.

Ajax won donderdagavond nog wel en daarvoor krijgt het nog 0,4 punt op de coëfficiëntenlijst. Nederland eindigt daarmee op 9.400 punten, het hoogste aantal punten sinds het seizoen 2011/2012. Nederland klom naar de negende plek, maar die plek komt nu mogelijk in gevaar. Nederland kan immers geen punten meer pakken, terwijl concurrenten Oekraïne en Turkije dit met respectievelijk Shakhtar Donetsk en Istanbul Basaksehir nog wel kunnen doen.

Nederland heeft nog een redelijke voorsprong op Oekraïne en Turkije, maar het moet wel hopen dat bovengenoemde ploegen niet ver komen in de Europa League. Vanaf de kwartfinale krijgen landen bovendien een bonus. Nummer twaalf Oostenrijk heeft met LASK Linz en Red Bull Salzburg nog twee deelnemers actief in de Europa League. LASK Linz plaatste zich voor de achtste finales door AZ uit te schakelen, terwijl Red Bull Salzburg vrijdag nog in actie komt. Zij moeten een 4-1 achterstand tegen Eintracht Frankfurt zien goed te maken.

Voor Nederland is het belangrijk dat het in ieder geval in de top elf blijft. Die plek geeft immers recht op een rechtstreeks ticket voor de Champions League voor de landskampioen, mits de winnaar van de Champions League zich ook via de eigen competitie plaatst voor het miljardenbal.

Tussenstand UEFA-coëfficiëntenlijst:

9. Nederland: 9.400 - 35.750 - 0/5
10. Oekraïne: 5.200 - 34.100 - 1/5
11. Turkije: 4.600 - 33.200 - 1/5
12. Oostenrijk: 5.600 - 32.725 - 2/5

NB: De cijfers geven als volgt aan: punten dit seizoen, punten totaal en aantal ploegen nog actief.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxWatergraafsmeer
Om 18.00 uur begint Salzburg-Frankfurt, ik zie Salzburg niet met 3-0 winnen. LASK vliegt er normaal gesproken in de volgende ronde uit tegen Man United. Zijn we van Oostenrijk alvast af. Basaksehir-Kopenhagen is best nog te doen voor Basaksehir. Wolfsburg-Donetsk lastig te voorspellen.
0 0
Babayaka
Who cares.
1 -1
DeHardeWaarheid
Zwaar overtrokken. Deze drie landen kunnen NL alleen nog voorbij dit seizoen als Basaksehir en LASK de EL finale halen, Shakhtar sneuvelt in de halve finale en deze 3 clubs onderweg bijna al hun wedstrijden winnen.
1 0
MPAjax
dat de uefa met zn scheidsrechters zo zwaar nadelig is geweest in zn foute beslissingen tijdens de wedstrijd heeft niet alleen financieel consequenties
1 0
MarLuuk76
Beetje klaar met die kut ranking, laat PSV en Feyenoord eens gaan zorgen voor punten. Kut ploegen geven nooit thuis in Europa.
2 -1
7172AFCA7395
Go Ahead Eagles, Heracles en vooral FC Utrecht.
Blok aan het been.
0 0
DeHardeWaarheid
PSV 10.500 en Feyenoord 7.500 voor dit seizoen. Als zij dit elk seizoen dan staat NL met gemak 7e.
3 0
MarLuuk76
Ik heb het niet over 1 seizoen.
0 0
DeHardeWaarheid
Ze moeten ergens beginnen toch? Die 10.500 en 7.500 liggen boven het gemiddelde van NL per seizoen en wat een land normaal gesproken nodig heeft om in top 10 te staan.
0 0
Bjorn
Turkije vliegt er komende ronde wel uit, dan ben je al gered.
0 0
AjaxWatergraafsmeer
Basaksehir won gisteren met 4-1 van Sporting Lissabon, ik acht ze niet kansloos tegen Kopenhagen.
0 0
Bky
Na dit seizoen vervalt toch het matige puntenaantal van 15/16? Waar maken we ons dan druk om?
1 0
pizzapunt
De kar is dit seizoen getrokken door meerdere paarden. Sommige weliswaar kreupel, maar meters zijn meters. De nasmaak van met name de uitschakelingen van Ajax is vies; er zat meer in het vat. Dat de kampioen direct in de CL mee mag doen, en er direct 1-2 clubs in de Europa League mogen instromen, maakt het behoud van de plaats ook een stuk makkelijker.
1 0
Babangida83
Beste coefficientenseizoen sinds mensheugenis. We hebben het dit jaar van de breedte moeten hebben, niet van enkele topclubs. Ook wel eens fijn.

En dan kan het voor mijn gevoel nog veel beter. En hadden Ajax en AZ ook gewoon door gekund. Was allebei onnodig. Te jeugdig nog. En dat is niet raar.

Het moet bovendien gek lopen als we die 10de plek uit handen geven. Dan moet Shaktar zon beetje die EL winnen. Die kans is er, maar gelukkig niet heel groot.
0 0