Van de Beek hekelt arbitrage: 'Heeft allemaal geen zin'

GinoHaverkamp, 27-02-2020 om 23:55, 6968 views, RTL 7 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor Donny van de Beek was het Europa League-duel met Getafe CF een zeer vervelende. De middenvelder ergerde zich rot aan de spelers van de Spaanse club en aan de, volgens hem niet consequent ingrijpende, scheidsrechter.

Op de vraag of de Ajacied zich ergerde aan Getafe, antwoordt hij bevestigend. 'Ik denk dat jullie dat als kijkers ook hadden, laat staan als je zelf op het veld staat', zegt hij tegenover de camera's van RTL 7. Hij wijst daarbij ook naar scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos en zijn assistenten. In zijn ogen strafte de arbitrage het gedrag van de Getafe-spelers niet voldoende af. 'Ze laten ze hun gang gaan. Het heeft allemaal geen zin. Ze volgen de regels. Ik vind dat ze wat meer mogen optreden. Constant op de grond liggen....dat moeten ze gewoon een keer door laten gaan.'

Dat Ajax uiteindelijk uitgeschakeld is in het tweede Europese bekertoernooi, heeft de ploeg ook aan haar zelf te danken. Het grootste kwaad werd al in Madrid, waar de heenwedstrijd gespeeld werd, geschied. 'We speelden daar een hele matige pot en dan maak je het jezelf lastig. Je moet niet 2-0 verliezen. Daar begint het al.'

Ook donderdagavond in de eigen Johan Cruijff ArenA begonnen de Amsterdammers matig. 'Als je ziet hoe we de 1-0 weggeven, uit een ingooi. Dat mag niet. Je kan niet zeggen dat dit Getafe terecht door is, maar dat hebben we ook aan onszelf te danken.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
En dat er een Ajaxspeler bewust op zijn voet wordt getrapt, gaf een rode kaartest bij de VAR. Hij vond een rode kaart niet nodig en dan mag ik concluderen dat ook de VAR werd beïnvloed. Dit was minimaal geel, maar de schijt-rechter vond het een vrije trap voor Kutaffe waard. Hoezo objectief fluiten......niet dus. En waarvoor is een VAR? Voor bevrediging van de schijt-rechter?
0 0
Ginoajax1
Ik begrijp Donny wel. Iedereen heeft makkelijk lullen. Je zal maar op het veld staan en constant geconfronteerd worden met dat stelletje komedianten. Daar wordt je schijtziek van. En die arbitrage laat het gewoon gebeuren. Ze moeten verder gaan dan alleen geel trekken. Maar dat doen de slapjanussen niet.
0 0
Cor020
Donny v.d. Beek wat ben jij irritant, stiekem, achterbaks...........schelden, theater-maken. Je ging tekeer als een dwaas.
0 -3
niquedegraaff
En terecht.
1 0
Radie125
Als elke ploeg het voetbal van Getafe zou spelen dan zou ik nooit meer naar voetbal kijken. Zij jagen de liefhebbers weg.
1 0
Truth
Als Donny zich er zo aan ergert, moet hij volgend jaar vooral naar real madrid gaan. Zal die lekker op z'n plek zitten, maar niet heus.... Maar als hij daar inderdaad heen gaat, hoop ik van harte dat ze dat geile getafe er keihard vanaf spelen en dat Donny er zijn eerste hattrick in het shirt van real maakt
1 0
ajaxxcied4life
Veltman is best een nuttige verdediger gebleken die ik te onderkennen met de kennis van nu.
1 -3
ajaxinho
Extra tijd van 2 minuten...
Voetbalarbitrage is zo narrow-minded of zo duidelijk corrupt.

Geen enkele maatregelen tegen spelbederf:
tijdrekken, schwalbes, acteren, etc.
1 0
Cello
Achteraf gezien heeft de late tweede goal in Madrid niet heel veel uitgemaakt kwa einduitslag over twee duels.
Immers.... met de 1-0 in Madrid en vandaag de 2-1 in Amsterdam was Getafe ook door geweest door de uit-goal.
Had ik nu ergens gelezen dat men in de toekomst af wil van 'de uitgoal-regel'?.
0 -3
ETM
Zo kan ik er niet naar kijken. Niets staat los van elkaar. We kijken naar het enige scenario dat we kunnen zien. Was het daar 0-1 geworden dan was de wedstrijd gisteren anders verlopen.
2 0
Juichtoon
Tuurlijk want dan heb je nog 25 minuten voor 1 goal.
0 0
Cello
Klopt ook....dat dan het waarschijnlijk anders zou zijn gelopen (al weet je dat ook nooit zeker natuurlijk). Maar ik zeg ook achteraf hè....
0 0
Ruudje74
Getafe is inderdaad een erg irritant team, de scheidsrechters zijn zo corrupt als wat, maar dat is het probleem niet alleen.
We kunnen ons niet meten met de Europese top wanneer 4 basisspelers er niet bij zijn, Ziyech, Neres, Tagliafico en Promes en Veltman mis je ook nog eens. Dan heb je Onana uit nog mogen missen, het is gewoon te veel voor een club als Ajax. Daarom presteerde Ajax vorig seizoen zo goed, iets bredere selectie met toen nog Frenkie, Mathijs en Lasse en niemand geblesseerd. Maar goed, het was een lang seizoen voor de selectie en veel spelers hadden daarna nog stevige interlandverplichtingen. Daarvoor betaal je nu de tol. Je ziet het aan ten Hag, hij weet niet hoe hij het moet managen, continu schuiven.
7 0
Cello
Heb je gelijk in. Neem Ziyech...die heeft al sinds het WK 2018 nauwelijks fatsoenlijk vakantie (lees rust periode) gehad. Kon na dat WK gelijk aan de bak in de vCL....een heel CL seizoen, aansluitend een Afrika-cup in de zomer 2019, weinig vakantie wederom en vCL en de rest tot nu toe.
Tagliafico had dan geen Afrika-cup maar het Zuid-Amerikaans voetbalkampioenschap en dus ook maar weinig rust daarna. Neres was met Brazilie op datzelfde kampioenschap. Oranje had de Nationsleague-finales, waardoor internationals ook niet veel rust hadden....
Alles gaat op een gegeven moment net even teveel van het goede worden en de vermoeidheid speelt dan ook nog eens een extra rol niet alleen bij een uitgebluste indruk die spelers maken, maar ook bij hogere kans op blessures...
Zoals je al zei.... je betaalt er op een gegeven moment de tol voor.
En een trainer, in dit geval Ten Hag, ontkomt dan bij uitval van te veel spelers (blessures/schorsing) niet meer aan het moeten schuiven van spelers en een beroep doen op meer onervaren gasten, waarvan de meesten er eigenlijk nog helemaal niet aan toe zijn.
4 0
ajaxxcied4life
Je hebt absoluut een punt Cello maar als ik naar de Europese topclubs kijk, neem bijvoorbeeld Liverpool. Daar spelen Mané en Salah in de aanval en die hebben beiden ook de Africa Cup gespeeld en zover ik weet hebben zij geen wedstrijd dit seizoen gemist door een blessure. Firmino speelde dacht ik met Brazilië de Copa en hij staat ook nog fier overeind. Dus er schort denk ik echt wel iets aan de trainingsintensiteit/trainingsmethode van Erik Ten Hag en de rest van zijn technische staf. Daar moeten we gewoon heel eerlijk in zijn en ik hoop dat zij daar eens goed naar gaan kijken, want dat Neres, Ziyech bijna het halve seizoen geblesseerd zijn dat kan een nog grotere nekslag gaan worden.
0 0
Van Reenen
En voor zover ik mij kan herinneren, maar corrigeer mij als ik ongelijk heb, hebben Mane en Shala geen enkele wedstrijd op nylonkousengras gespeeld.
0 0
Juichtoon
Nogmaals voor de honderdste keer. MAAR DE COMPETITIE BEGON DAAR LATER EN ZE SPEELDEN GEEN VCL.
0 0
T.reckveugel
De afspraak was dat de keeper vroeg geel zou krijgen, zodat hij de rest van de wedstrijd uitgebreid de tijd kon nemen bij uittrappen, de bal ophalen, aan de ander kant leggen, maar zonder risico op rood.
Bij een vrije trap zou het slachtoffer eerst 3 minuten blijven liggen, verzorging krijgen, er niet af hoeven, de hele achterhoede de bal steeds eerst iets verder weg leggen, waarna de keeper hem zou nemen. Bij ingooien er eerst niet heen gaan, dan aan een andere geven. Als Ajax niet best speelt, dan mag de scheids dus toestaan dat je in 2 wedstrijden de 90 minuten speeltijd niet eens 1 keer volmaakt. Wie met deze kennis volhoudt dat de arbiter top was, heeft een andere perceptie dan normale Ajax fans
2 0
JariJari
Helemaal mee eens. Compleet belachelijk.

UEFA veel plezier met kutvoetbal in je je kuttoernooi. Gelukkig hoef ik de rest van het seizoen niet meer naar die zooi te kijken.
0 0
Cupmetgroteoren
Scheidsrechter was top.
5 -3
JariJari
Jij bent gek in je hoofd
1 -3
ARUCAMBA
Hij moet eerst bij zichzelf beginnen, totaal geen controle over zijn emoties, indien hij dit niet onder knie krijgt, ongeschikt voor de absolute top, beter nog een jaartje bij ajax
2 -1
dianaajax
niet zo zeiken beekie / scheidrechter was wel ok
4 -2
JariJari
Scheids was ruk Donny zegt het ten minste. Ik zei het eerder: Ajax had een erehaag voor Getafe en scheids moeten maken. Bedankt voor de kutwedstrijd lijers.
0 -3
Sonofafca
Die gasten van Getafe kunnen nooit blij zijn joh.ik zou het verschrikkelijk vinden om zo door te gaan.
0 -2
JariJari
Ze kunnen niet voetballen en zo hebben ze succes.

Het is de UEFA die schuldig is. Die nichten van Getafe kun je niks kwalijk nemen als de scheids dit toestaat.
0 -3
insectenverdelg
T ergste moment was dat die speler 2 minuten blessure behandeling nodig had, de scheids zei je moet naar de kant, hij t veld inliep en hij de scheids m niet de 2e gele kaart gaf, maar t gewoon liet gaan.....
2 -2
JariJari
Sorry moest plusje zijn. Hij was zeer zeker niet de enige die eraf had gemoeten. De scheids wilde gewoon van de wedstrijd af zijn en boeit het verder geen ruk.
0 0
Markopantelic007
Niet zeggen dat Getafe terecht door is? Pff heb zelden zo goed kunnen leven met een uitschakeling. Meer dan terecht! De manier waarop is natuurlijk klote maar Ajax heeft in 180 minuten 3 kansen gecreëerd?
10 -2
T.reckveugel
De eerste wedstrijd is afgeklokt op 42 minuten.
Met de 90 van gisteren zou je op 132 kunnen komen. Ook daar is echter bij lange na geen 90 gehaald, alleen al die 2 extra in de rust was belachelijk. Dus waar haal jij 180 vandaan?
0 0
JariJari
Ik kon met Tottenham leven vorig jaar. Dit jaar Chelsea en Getafe niet omdat het niet eerlijk is gegaan.
0 -1
Superjodeuh
Denk dat het het uit emotie zegt, door hun antivoetbal. Qua wedstrijdbeeld mogen we niet klagen idd
1 0
altijdwelwat
Ajax speelde net zo goed antivoetbal, Babel heeft welgeteld 8 passes gegeven in 96 minuten voetbal . Dan heb je gewoon geen enkel recht van spreken.
1 -3
JariJari
Hoe kun je anders voetballen als de scheids DIT toestaat? Comedy capers UEFA.
0 -1
altijdwelwat
Jaa Donny het is toch allemaal wat he , vervelende tegenstander die er alles voor over hebben om te winnen , scheidsrechters die niet alles in je voordeel fluiten. Man man man altijd dat zoeken naar excuses, je gaat er ook vandaag gewoon dik af , en je mag in handen knijpen dat je met 2-1 wint want 2-4 was ook prima mogelijk.
2 -5
Hans Kraay Jr.
Word je toch lekker supporter van Getafe als je het allemaal zo mooi vindt.
2 -1
altijdwelwat
Dat is het andere uiterste ! Maar dat gejank over een tegenstander en scheidsrechter , terwijl je zelf als ploeg ook geen bal raakt trek ik altijd slecht.
2 -2
afcas
Dus omdat jij slecht speelt geeft dat de scheids een vrijbrief om slecht te fluiten?
0 0
AlexIbarra
Je hebt helemaal gelijk dat wij niet goed genoeg waren.

Maar consequent 10-15 minuten per wedstrijd met 'kramp' of blessures op de grond liggen, moeten we met z'n allen niet willen.
Zelfs als je regels over zuivere speeltijd etc. invoert (waar ik trouwens tegen ben) is het nog steeds waardeloos om naar te kijken en onsportief gedrag dat het ritme totaal uit de wedstrijd haalt.
0 0
Joker
Je jankt zelf nu ook, he
2 0
Leviathan
Heeft gewoon gelijk het is verschrikkelijk ongeacht het resultaat.
0 0