Ten Hag: 'Dat mag trainer van de tegenpartij nooit doen'

GinoHaverkamp, 27-02-2020 om 23:30, 19419 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag heeft zich geërgerd aan de spelers én trainer van Getafe CF. Tegenover de camera's van FOX Sports doet hij zijn beklag over de tegenstander, al is hij ook niet tevreden over hoe Ajax heeft gespeeld.

De coach vond het gedrag van de spelers van Getafe 'erg vervelend'. 'Vanaf de eerste seconde ligt het spel stil en dan komt er nooit tempo. Ze doen alles om het voetbal onmogelijk te maken. Dan wordt het ook heel moeilijk voetballen.' Ten Hag ergerde zich niet alleen aan de spelers op het veld, maar ook aan Getafe-trainer José Bordalás. In de openingsfase van het duel had de Spanjaard het aan de stok met Daley Blind. Ten Hag bemoeide zich ermee en kreeg geel. 'Dat was bewust', zegt hij over zijn beslissing om zich met de discussie te mengen. 'Ik sta voor mijn speler. Dat mag een trainer van de tegenpartij nooit doen.'

'We hadden te weinig rust in de opbouw'

Het spel van Ajax kon Ten Hag ook niet bekoren. 'Uiteindelijk was er te weinig overleg van achteruit. Er was te weinig structuur, waardoor je niet in het positiespel komt waar we goed in zijn. Dan creëer je niet de kansen.'

Het Europese seizoen van Ajax zit er in februari alweer op, eerder dan men bij Ajax had gewild. 'We hadden andere verwachtingen', erkent Ten Hag. 'We moeten ons richten op de competitie. We hebben genoeg om voor te spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Wij hebben Carel, Babel, Gravenberch en de onervaren Danillo.
2 TOPaankopen van afgelopen zomer: Marin en Alvarez op de bank, goed voor € 25.000.000.
Neres, Ziyech en Promes geblesseerd en Nicoooh geschorst.
Tja dan blijkt Getaffe een maatje te groot en kom je na 5 minuten al met 0-1 achter en overleef je 2x een bal binnen kant paal er uit. Verder raakt Tadic geen knikker en creëert Ajax zelf nauwelijk iets in de 16 van Getaffe, dit bij gebrek aan kwaliteit.
Arbitrage gaat mee in het toneelspel van Getaffe. Scheids had in mijn ogen al die spelers die aan de vallende ziekte bleken te lijden gewoon moeten negeren. Echter4 voor de 2e maal ging de arbitrage er in mee, met zo hier en daar een gele kaart voor dit gedrag.
Conclusie: Ajax heeft de deksel in de neus gekregen voor o.a. de 2 miskopen Marin en Alvarez en ontbeert zelf aan de nodige kwaliteit. Heel, heel veel werk aan de winkel voor Marc en zijn companen.
Zondag staat de volgende zware klus te wachten.
2 0
MichelAngelo66
Dan had je Blind misschien centraal moeten zetten. Volgens mij ben je daar zelf debet aan Erik.
4 0
Vlieske
Moet je met een 6 gaan spelen ten hag.dan wordt de opbouw veel beter.
7 -1
Knalpot
Yep want dan hoeven ze nog maar 1 speler op te jagen, als je daar geen speler hebt staan die het spel snel en goed kan verplaatsen dan heeft dat ook geen zin.
1 0
trooop
Wees nou maar blij dat het tempo niet hoger lag. Dan hadden we alleen maar nog meer fouten gemaakt. Dit team kan er geen reet van.
1 -5
Ajacied33
Je nick zegt genoeg over jou, troep....
0 -1
Dastaan
Het spel kon hem niet bekoren hoe er gespeeld werd. Volgens mij is hij de trainer die ze zo laat spelen. Er werden in iedergeval kansen gecreëerd wat toch een beetje hoop geeft. Neemt nog niet weg dat je Europees zo vroeg bent uitgeschakeld dat het wel heel sneu is. Maar dit kun je de leiding van Ajax wel aanrekenen. Aankopen die niet brengen wat ze moeten brengen. Dat er zoveel spelers geblesseerd zijn of geblesseerd zijn geraakt heb ik ook m’n vraagtekens bij. Nee nu dan maar spelen voor de kampioenschap en beker. En dan einde van het seizoen afscheid nemen van ten Hag. Het spel zal niet verbeteren onder hem.
2 -3
waayop
Welke kansen dan? De grote kansen waren voor Getafe, die werden gelukkig niet benut. Wat het armzalige niveau van Getafe aangeeft. In goede doen veegt Ajax zo'n team van de mat.
1 0
Mbaku
Er was geen rust in de opbouw omdat je een wildebras op laat bouwen beste Erik. Martinez is een kuitenbijtertje maar jij blijft hem maar bombarderen tot spelverdeler.
6 -2
SundayOliseh
Bij de 0-1 had ie wel iets meer kuiten mogen bijten dan
2 0
SundayOliseh
Ik vond het prima dat hij tegen die trainer in ging. Je hoeft je niet alles aan te laten smeren toch.
3 0