'Ajax wil aandelen Ajax Cape Town van de hand doen'

GinoHaverkamp, 27-02-2020 om 20:25, 4884 views, Financieel Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax wil een 'strategische heroriëntatie' doen met betrekking tot satellietclub Ajax Cape Town, zo meldt het Financieel Dagblad op basis van een persbericht van de Amsterdamse club over de meest recente halfjaarcijfers. Het medium hint er naar dat Ajax de aandelen in de Zuid-Afrikaanse club van de hand wil doen.

De matige financiële en sportieve resultaten, gecombineerd met een reeks conflicten binnen de club, zouden ten grondslag liggen aan de wil van Ajax om de 'strategische heroriëntatie' te doen. Ajax Cape Town is verliesgevend en speelt niet meer in de hoogste divisie in Zuid-Afrika. Daarnaast is Ajax ontevreden met de gang van zaken binnen de club. Technisch directeur Hans Vonk vertrok in januari bij de club na een conflict met eigenaar Ari Efstathiou en trainer Andries Ulderink toonde zich solidair met hem. 

Volgens het FD stelt Ajax dat Efstathiou op de hoogte is van de wens van de club om de aandelen van de hand te doen. Terry Andalis, financieel directeur van Ajax Cape Town, meldt aan diezelfde krant echter dat men bij de Afrikaanse club juist verrast is met de mededeling.

Jonathan Ursem, hoofdredacteur van de Nieuwe Revu en tevens schrijver van het nog uit te komen boek Ajax in Afrika, trekt eenzelfde soort conclusie als het Financieel Dagblad. 'Dat kan maar één ding betekenen: aandelen Ajax Cape Town verkopen', schrijft hij op Twitter.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxxxisdebeste
Naam en logo niet meer mogen gebruiken!
0 0
echteajacied
Vraag me af wat dit Ajax gekost heeft en net zozeer wat het heeft opgeleverd. De spelers die naar Ajaar zijn gekomen had men toch ook met scouting kunnen binnenhalen ipv dmv het financieel onderhouden van een club?! Van alle zuid-Afrikaanse spelers vond ik alleen McCarthy goed en Pienaar redelijk goed en al de rest heeft me nooit kunnen bekoren.
0 0
Ferd
Zonde. Het kost eigenlijk niets want de club schrijft normaal altijd zwarte cijfers (kijk alle jaarverslagen er maar op na) met uitzondering van het jaar dat ze flink investeerde in hun complex. En de route Traore, waarbij jonge spelers uit heel Afrika eerst naar ACT gaan is potentieel heel interessant.

Alleen valt er met een gestoorde, narcistische partner niet te werken. Dan zijn er twee opties, of alle aandelen verkopen, of om de rest van de aandelen te kopen. Ik zou zelf voor het laatste gaan, en dan de boel herinrichten waarbij het vizier veel meer op scouten voor Ajax gaat dan op ACT.
1 0
AlexIbarra
Ik dacht in eerste instantie hetzelfde, het is geen grote kostenpost en in principe zijn we juist bezig om overal ter wereld ons gezicht te laten zien.
Daarnaast moeten we qua belasting volgens mij nu zo veel mogelijk geld uitsmeren over investeringen die pas over een paar jaar winst (of spelers) opleveren.

Maar als je eerst een narcist moet uitkopen om een slecht geleide club volledig over te nemen, klinkt dat wel als een wat dure en ingewikkelde operatie.
In zo'n 20 jaar hebben we 3 aardige spelers binnengehaald met zo'n 7 ton per jaar gemiddeld. (dacht ik uit mn hoofd.) 7 ton die nu niet veel is maar in de tijd dat we begonnen best wel.

Stel dat je dit opkrikt naar eenmalig 5 miljoen uitkoop en dan 1,5 mln per jaar om een een volledige satellietclub van te maken. Dat is 20 mln in 10 jaar.
Dan moet je eigenlijk elke 2 jaar een selectiespeler kunnen overnemen voordat het een beetje rendabel is. Misschien is dat wat te hoog gegrepen.
0 0
WZAWZDB14
Mooi, opdoeken die handel
1 0
Van Reenen
Goede zaak. Kunnen ze meteen een goede rechtsbenige verdediger aantrekken en graag beter dan Schuurs.
1 -5
ST
Terecht. Zuid-Afrika is een land zonder toekomst en een groot zooitje. De laatste 25jaar heeft op Pienaar na ook geen reet opgeleverd.
0 -1
Dolberg25
Lassina Traoré?
1 0
Sammy Sosa
Mooi. Zal het nog wat opbrengen die aandelen?
0 0
Schwalbino
Kan ik me niet indenken. Deze onderneming is gestart om talent naar Amsterdam te krijgen en niet zo zeer omdat er veel geld te maken valt.
0 0
Libero
Net nu ze weer lijken te gaan promoveren naar het hoogste niveau. Maar als er van die vuile machtsspelletjes gespeeld worden én het levert eigenlijk zo goed als geen aanvoer van grote talenten op snap ik dat ze zichzelf de moeite, tijd en het drama willen besparen.
0 0
DarkDefender
Daar gaan we niks aan missen
2 0