Emotionele Onana maakt mooi gebaar naar gevangene

BartVeenstra, 27-02-2020 om 14:40, 7518 views, Twitter |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

André Onana heeft een mooi gebaar gemaakt naar Arhin Abogye. Laatstgenoemde zit op dit moment vast in een gevangenis in Nsawan, een stad in Ghana. In de documentaire Football Behind Bars geeft Aboagye aan een groot fan te zijn van de doelman van Ajax.

Onana was zichtbaar onder de indruk van het verhaal van Aboagye en stuurde een paar gesigneerde handschoenen en een gesigneerd shirt op naar de gevangene. In de documentaire, gemaakt door journaliste Juliet Bawueh, is te zien hoe gevangenen door onder meer voetbal hun leven weer op de rit proberen te krijgen. Aboagye geeft aan: 'Deze plek heeft mij beter gemaakt. Bij trainingen ga ik geen gekke dingen doen, want ik weet dat voetbal mij een goede toekomst kan bieden. Ik ben nog jong en voetbal kan me verder helpen. Mijn idool is Onana, de doelman van Kameroen. Ik leer continu van hem', zegt Aboagye in de documentaire.

Onana zag de beelden en raakte er emotioneel van. Op Twitter reageerde hij onlangs: 'Het leven is voor de meeste mensen niet makkelijk. Soms kun je de snelle routes nemen, maar alleen inzet en nederigheid zullen je op het juiste pad brengen. Iedereen kan fouten maken, maar het allerbelangrijkste is om te veranderen en een tweede kans te pakken. Om te laten zien dat we allemaal betere mensen kunnen zijn.'

De keeper van Ajax richt zich daarna persoonlijk tot Aboagye. 'Arhin, blijf zo doorgaan. Ik zal je gesigneerde handschoenen en een gesigneerd shirt opsturen. Ik kijk ernaar uit om te zien dat jij penalty's stopt met mijn handschoenen!'. Het pakketje is inmiddels aangekomen, zo laat journaliste Bawueh weten op Twitter.

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Onana doet me soms denken aan een Afrikaanse prediker.
0 0
behangdelul
En binnenkort op de Ghanese marktplaats te vinden.

Nee ff serieus, supermooi gebaar van deze topper.Hopen dat ie nog lekker een jaartje of meer blijft.
3 0
Danishdynamite
Normaal kom je niet naar het stadion voor een keeper, maar Onana is wel een keeper en persoonlijkheid waarvoor je naar het stadion zou komen. Als je dan het juichen van hem ziet na een doelpunt of een goede actie van hemzelf. Daar wordt toch iedereen gelukkig van.
2 0
MichelBoerebach
Helaas zijn laatste seizoen bij Ajax.
0 -1
Stuyvesant
Is hij al verkocht dan?
2 0
Dolberg25
Onana is echt een held, en heeft een hart van goud. Hopelijk blijft hij nog een jaar in Amsterdam. Naar mijn mening de best mogelijke keeper voor Ajax.
4 0
ajaxdordtt
Een van de beste 5 keepers van de wereld wat mij betreft.
2 0
Dolberg25
Helemaal mee eens. Ik hoop daarom ook niet dat hij naar Chelsea gaat. Een top 5 keeper hoort ook bij een top 10 team minimaal.
3 -1