Griekse kaartenstrooier al aangesteld vóór heenduel

BartVeenstra, 27-02-2020 om 12:00, 7747 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De aanstelling van de Griekse scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos, die erom bekendstaat geregeld gele kaarten uit te delen, voor de return tussen Ajax en Getafe is puur toeval. Dat vertelt Jaap Uilenberg, lid van de scheidsrechterscommissie bij de UEFA, tegenover het Algemeen Dagblad.

'Scheidsrechters van de returns worden al voor het eerste knock-outduel aangesteld', zegt Uilenberg tegen de krant. 'De scheidsrechters voor zowel de heenwedstrijd als de return staan dus al vast, maar worden pas twee dagen voor aanvang van het duel bekend gemaakt. De enige reden dat een scheidsrechter wordt vervangen, is als hij geblesseerd is.'

De UEFA heeft zodoende niet bewust een kaartenwapperaar aangesteld voor de wedstrijd van donderdagavond. Wel kan het voordelig zijn voor Ajax, zo schrijft het Algemeen Dagblad. 'Want Getafe haalde met overtredingen, schwalbes en tijdrekken het bloed onder de Amsterdamse nagels vandaan. Arbiter Ruddy Buquet trok vorige week donderdag slechts twee gele kaarten voor Getafe.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Getafe en dus wordt uitgeschakeld in de Europa League? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Hoop niet dat deze Griek van de zomer de wedstrijden tussen Ajax en PAOK heeft gezien. En wij voor het eerst sinds mensheugenis eens wat mee kregen van de scheids. Zo ja, dan zal hij nu wel tegen ons gaan fluiten vanavond uit een soort van Rancune. Daar verdenk ik die Italiaan bij Chelsea ook van (heeft vroeger Juve bevoordeeld, maar omkoping werd niet bewezen). We gaan het zien. Als die Spanjaarden weer voor elk wittewasje gaan liggen en hij trekt geel voor Ajax, dan gaan we niet met 11 eindigen. Als we een slim management hadden, dan was dit al lang en breed aangekaart en zou de scheids er van weten. Iets in de media daarover gelezen? Kijk hoe Italianen dat doen. Die beschuldigen al voordat er wat aan de hand is. Gedragsbeinvloeding heet dat. Kunnen wij nog wat van leren...
0 0
Meerkoet
Uilenberg !!
The plot thickens, de Twent die een bloedhekel heeft aan alles wat met de randstad heeft te maken.
De man die zich belachelijk maakte in het jaar dat Twente streed om het kampioenschap met merkwaardige beslissingen.
Hij is niet voor niets vertrokken met de stille trom.
Diezelfde man ................. je verwacht het niet !
1 0
Web
Als hij dan maar consequent is
Kan in het voordeel voor Ajax uitvallen.
0 0
voorkennis
Ik las griekse scheidsrechter en toen wist ik al genoeg, die gaat niet in ons voordeel fluiten, die trapt in het theater van die spanjaarden.
Dat zei ik vooraf ook al over die franse scheidsrechter, toen we naar Getave moesten.
Wij en een scheidsrechter zeker internationaal in ons voordeel, kan t me niet herinneren
0 0
roodwit007
die heeft wel zeker de wedstrijd gezien van zijn colega , en ik zeg nee ik durf te zweren dat er een paar spanjaren er afgaan
0 0
Murtagh
ligt nog steeds aan of die gozer erin trapt of niet. Als hij er in trapt zullen de kaarten voor ons zijn en niet voor hen
1 0
Redrum
Kaartenstrooiers pakken meestal niet in ons voordeel uit. Met al dat theater wat we vanavond weer gaan ervaren zal dat niet anders zijn. Laten we hopen dat deze kaartenpakker wel enig fatsoen in zijn donder heeft en niet van theater houdt.
0 0
MisterAFCA
Als er vorige volgens de regels gefloten zou zijn had de wedstrijd gestaakt moeten worden ivm teveel rode kaarten wegens spelbederf. Dus als dit zo’n strooier is zullen er wel een paar afgaan van die grasvreetspanjolen.
2 -1
Simon1
Per ongeluk een min, maar stel dat hetgeen gaat gebeuren dat Getafe teveel rode kaarten heeft vanwege spelbederf. Met hoeveel wordt er dan gewonnen door Ajax en wie gaat er dan door?
0 0
ZeeuwsAjax34
Als een wedstrijd niet uitgespeeld wordt is dat altijd 3-0 voor de tegenstander. Precies genoeg om door te gaan dus (alhoewel ik niet zou weten wat de regels zouden zijn als we de heenwedstrijd ook 3-0 hadden gespeeld).
0 0
jewie3
hoe kom je hier aan? er staat geen vaste straf voor. het ligt aan waarom er te weinig spelers op het veld staan
0 0
Dennisjez
De regels bij teveel rode kaarten zijn ook uitsluiting vóór de volgende ronde.
0 0
Simon1
Dus als een scheidsrechter eerder wordt aangesteld is het niet bewust...

Dus per ongeluk kreeg die scheidsrechter het duel aangewezen?
0 0
MisterAFCA
Best een leuk grapje maar het gaat bij het woordje bewust om het stukje kaartenstrooier.
0 0
PJK54
Het mag niet uitmaken welke fluitist we hebben Ajax moet er keihard tegenaan laat die fluitist zich maar bezig houden met dat theatergezelschap uit Spanje.
0 0
Jariiii
Ik zeg het hier nog maar een keer: afgaand op wat ik van hem heb gezien bij Antwerp-AZ lijkt dit me niet ongunstig. Antwerp vervulde in die wedstrijd in meerdere opzichten de Getafe-rol en daar moeste hij niets van hebben en maakte hij korte metten mee.
Dat we zelf ook de nodige kaarten zullen oplopen, dat zij dan maar zo.
1 0