Onana: 'Zijn misschien wel sterker dan vorig jaar'

ThijsZwagerman, 26-02-2020 om 18:40, 6362 views, RTL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

André Onana denkt dat het Ajax van dit seizoen misschien nog wel sterker is dan het Ajax van afgelopen seizoen. Dat team bereikte de halve finale van de Champions League, maar desondanks ziet Onana weinig verschillen met het Ajax van dit seizoen.

‘Ik zie niet veel verschillen met vorig jaar, misschien zijn we dit jaar zelfs wel sterker. Dit jaar waren we een beetje ongelukkig in de Champions League, maar we trainen goed en zijn, nogmaals, misschien wel sterker dan vorig jaar’, zegt Onana in gesprek met RTL. Het is een opvallende uitspraak, omdat Ajax momenteel in een moeizame fase zit en in tegenstelling tot vorig seizoen niet de knock out-fase van de Champions League bereikte.

Sterker nog: na de 2-0 nederlaag tegen Getafe wordt het voor Ajax een hels karwei om überhaupt in de Europa League actief te blijven. Onana was in het heenduel geschorst en zag de verliespartij vanaf de tribune met lede ogen aan. ‘Het was niet onze beste wedstrijd en het was niet gemakkelijk voor ons. We zijn niet blij met het resultaat, maar dat is hoe voetbal soms is. Soms verlies je, maar ik ben relaxed en weet dat we morgen (donderdag, red.) een nieuwe kans hebben. Ik hoop natuurlijk dat we nog door gaan.’

Niet alleen baalde Onana van het spel dat Ajax vorige week tegen Getafe liet zien, ook ergerde de Ajax-doelman zich aan de manier van voetballen van Getafe. De Spanjaarden vielen op door de vele overtredingen en andere opvallende manieren om het spel te vertragen. ‘Het is niet fijn om dat te zien. Juist omdat wij wél mooi voetbal willen spelen en daarvan willen genieten. De manier waarop zij speelden gaf mij een beetje hoofdpijn. Maar goed, iedereen heeft zijn eigen manier van spelen en dat respecteer ik. Ze zijn professioneel.’

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Raoul14
Hoop dat dat vanaf vanavond ook zichtbaar wordt. We gaan ervoor!
0 0
JanBiesbos
Hij zegt geen rare dingen je mist nu ten opzichte van vorig jaar de ligt, frenkie en schone. Nu zijn zyech, promes, neres vaak gebleseerd, blind is er een tijd uitgeweest, Veltman gebleseerd, tadic hopeloos uit vorm, marin brengt het niet, jonkies moeten nu invallen en je bent nog steeds NU op 3 fronten aan het strijden en staat 3 punten voor op de concurent met een beter doelsaldo.
0 0
Jaridebeste
Als iedereen topfit was geweest dit seizoen, had je het erover kunnen hebben. Nu is dat natuurlijk absoluut niet het geval en dat weet Onana ook wel.
1 0
Robeerke
Doubt
0 0
zaalberg
Ajax nog altijd zoekende hoe je de open plekken door het vertrek van de Jong en de Ligt het beste kan opvullen. Al vanaf het begin van het seizoen geeft dit geschuif. Door de blessures nu geschuif maal 2.
0 0
3*stars*3
Juist.
0 0
Sluk
Met bankdrukken misschien?
0 0
Ajacied33
En toch ben ik het met Onana eens, met een kanttekening. Het Ajax van zeg maar tot november was absoluut verder dan het Ajax van het jaar ervoor. Na Chelsea uit lijkt er wat geknakt te zijn en natuurlijk door de vele blessures ook veroorzaakt. Het Ajax van vorig jaar ging pas in maart lopen, na Madrid thuis. Ik blijf hooo houden voor morgen
2 -1
3*stars*3
Niveau wat Ajax haalde in die duels tegen Utrecht, Fey en Chelsea 1e helft, haalde Ajax vorig jaar ronde zelfde tijd niet.
Behalve tegen Bayern maar des te knapper wat het huidige Ajax liet zien in die duels omdat er een nieuw team gebouwd werd en er ook hoge verwachtingen waren.

Blijft eeuwig zonde dat Er opeens zoveel blessures na elkaar vielen want middenveld en aanval stond als een geoliede machine.
Mensen vergeten snel maar zelfs de absolute top zal problemen hebben als 3 á 4 basiskrachten wegvallen.

Neemt niet weg, dt je wel punten moet pakken tegen Heracles en Groningen, blessures of niet...
4 0
Chesterson93
Euh .. nee.
1 0
Red Devil
Dat weten ze dan heel goed te verbergen de laatste weken.
3 0
Caparzo
Als hij bedoelt de opstelling van toen we op stoom kwamen, dus voor P-T-N en midden M-Z-vdB, dan kun je er nog over discussiëren. Maar dat is helaas al weer lang geleden, thans gaan die woorden iig niet op.
2 -1
AFCA1961
Wat zou Andre hebben gerookt voor dit interview?
2 -1
Cruijffthebest
Geweldige keeper, maar deze uitspraken zijn echt totale onzin.
Sterker dan vorig jaar, jaja...........nou echt niet. Paar klasse minder dat wel.
Tegen Getafe gaan we er gewoon uit, ik geloof niet in een voetbalwonder zonder Ziyech, Tagliafico, Promes en Neres. Tadic hopeloos uit vorm en Blind nog niet in topvorm, dus tel uit je winst.
5 -2
3*stars*3
Zal je net zien dat Tadic morgen op staat.
En Donny ook weer zijn EU doelpunten maakt.

Ach, dingen af en toe met een halfvolle glas bekijken kan geen kwaad. ;-)
2 0
AFCA1961
Niks aan toe te voegen......helemaal waar
2 0
Labrador
Op basis van de wedstrijden vòór alle blessures ja.
0 -3
Leviathan
Misschien wel ja ondanks je de ligt en frenkie de jong mist hadden ze wel weer een hoop ervaring meer en een aantal andere spelers er weer bij, maar hebben helaas al een groot deel van het seizoen blessures...
2 -1
Bonno1978
Ik zit een beetje alle interviews achter elkaar te lezen. Worden we hier met z’n allen in de maling genomen? Ik bedoel: de rust bewaren lijkt me prima, maar ik heb het gevoel dat iedereen een soort rookgordijn aan het ophangen is. Het komt allemaal goed hoor!
3 0
Gecko
Kan je niet serieus nemen.
Goede keeper. Slechte acteur
3 0