Ruime nederlaag Getafe zeldzaam, maar niet onmogelijk

BartVeenstra, 27-02-2020 om 10:30, 2441 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax wacht donderdagavond een lastige, maar geen onmogelijke opgave tegen Getafe CF. De Amsterdammers moeten in eigen huis een 2-0 achterstand zien weg te poetsen en zodoende moet het elftal van trainer Erik ten Hag een ruime zege zien te boeken op de Spaanse subtopper.

Getafe verloor dit seizoen in La Liga zeven van de 25 gespeelde wedstrijden. Vier keer daarvan verloor het met twee of meer doelpunten verschil. In eigen huis ging het al driemaal redelijk hard onderuit. FC Barcelona won aan het begin van het seizoen met 0-2 bij Getafe, terwijl Real Madrid en Sevilla onlangs met 0-3 wonnen bij het elftal van trainer José Bordalás.

Op vreemde bodem verloor Getafe op bezoek bij Sevilla met 2-0, de ruimste nederlaag dit seizoen betreffende uitwedstrijden. De andere verloren wedstrijden waren nipte nederlagen. Atlético Madrid (1-0), Villarreal (1-0) en FC Barcelona (2-1) wonnen zeer moeizaam van Getafe.

In het Spaanse bekertoernooi ging Getafe al in de tweede ronde onderuit. Op bezoek bij Badalona, uitkomend in de Segunda Division B, verloor Getafe met 2-0. In de Europa League verloor Getafe in de groepsfase tweemaal. Twee keer was FC Basel te sterk, al wonnen de Zwitsers niet enorm overtuigend: in Spanje werd het 0-1, terwijl het in Zwitserland 2-1 werd.

Vorig seizoen geen grotere nederlagen dan 2-0

In het vorige seizoen verloor Getafe in de nationale competitie negen keer in 38 wedstrijden. Vijf keer verloor Getafe met 2-0, vier keer verloor de ploeg met één doelpunt verschil. De 'ruime' nederlagen waren bovendien vaak tegen de topclubs. Atlético Madrid - een ploeg die overigens het harde spel ook niet schuwt - won vorig seizoen tweemaal met 2-0. Verder wonnen Real Madrid en FC Barcelona in eigen huis allebei met 2-0 van de Ajax-tegenstander. Meest opvallende nederlaag van Getafe was thuis tegen Leganés: 0-2.

De ploeg verloor verder van Levante (0-1), Valencia (0-1), FC Barcelona (1-2) en Real Sociedad (2-1). Opvallend genoeg waren verder vijf van de nederlagen in eigen huis, terwijl er buitenshuis 'slechts' vier keer werd verloren.

In het Spaanse bekertoernooi werd Getafe vorig seizoen uitgeschakeld nadat het in eigen huis met 1-0 had gewonnen van Valencia. Op bezoek in de sinaasappelstad verloor de ploeg van Bordalás met 3-1. Bij een treffer van Getafe donderdagavond moet Ajax er vier maken, maar wellicht biedt bovenstaande statistiek hoop voor de Amsterdammers. Het duel tussen Ajax en Getafe CF begint donderdagavond om 21.00 uur.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!