Vijftal op scherp bij Ajax in return tegen Getafe

BartVeenstra, 27-02-2020 om 20:00, 9533 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij Ajax staan er richting het duel met Getafe CF in de zestiende finales van de Champions League meerdere spelers op scherp. De Amsterdammers moeten het tegen de Spaanse opponent sowieso doen zonder Nicolás Tagliafico.

Op dit moment staan Lisandro Martínez, Dusan Tadić, Edson Álvarez, Ryan Babel en Quincy Promes op scherp. Álvarez pakte vorige week zijn tweede gele kaart van deze Europese campagne. De Mexicaan kreeg eerder tegen Valencia in de Champions League ook al een gele kaart. Promes is er mogelijk bij en staat op twee gele kaarten dit Europese seizoen.

Bij drie gele kaarten is een speler geschorst. André Onana keert terug van een schorsing. De goalie pakte in de groepsfase van de Champions League liefst drie keer een gele kaart. Zodoende miste hij de heenwedstrijd van Ajax op bezoek bij Getafe CF. Ná de kwartfinales worden alle gele kaarten kwijtgescholden.

Voor het duel tussen Ajax en Getafe heeft de UEFA Anastasios Sidiropoulos aangesteld als scheidsrechter. De arbiter staat erom bekend te wapperen met zijn gele kaarten, waardoor de spelers van Ajax extra opgepast moeten zijn.

Aantal gele kaarten Ajax dit seizoen:

André Onana: 3
Nicolás Tagliafico: 3
Lisandro Martínez: 2
Dusan Tadić: 2
Quincy Promes: 2
Edson Álvarez: 2
Ryan Babel: 2
Joël Veltman: 1
Daley Blind: 1
Noussair Mazraoui: 1
Donny van de Beek: 1

NB: Veltman en Blind pakten in totaal drie gele kaarten, maar twee daarvan waren in dezelfde wedstrijd, waardoor die gele kaarten niet meegenomen zijn in bovenstaand overzicht. Het duo is al geschorst geweest voor die twee gele kaarten opgelopen in het duel met Chelsea. Babel pakte ook bij Galatasaray al een gele kaart.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4perez
Tsjah en toch denk ik dat alleen Promes als “erg” beschouwd kan worden als hij er niet bij is de volgende wedstrijd(en).
De andere 3 prima vervanger voor.
0 0
dimitri1903
Voor lisandro niet hoor, Weet geen vervanger daar voor
0 0
Redrum
Minstens de helft van deze kaarten sloegen helemaal nergens op. Maar ja, de hele arbitrage sloeg tot nu toe nergens op. Ik hoop uiteraard dat Ajax die vieze dramaqueens er nog uit knikkert morgen, maar als het niet zo is zal ik daar niet heel lang wakker van liggen. Kunnen we ons rustig op de titel focussen, want dat is opeens niet meer zo'n zekerheidje met al dat gestuntel en al die blessures.
4 0
LS16
Eigenlijk echt heel bizar dat je keeper al 3 gele kaarten heeft gekregen in 6 Europese wedstrijden..
5 0
ajax4perez
Alle 3 onnodig. Tijdrekken of grote mond tegen arbitrage
1 0
Ajaxxxisdebeste
Ja daar moet hij echt iets aan doen
1 0
Wheelie
Hij had nooit vorig jaar moeten zeggen dat hij expres tijd rekte. Sindsdien let elke scheids op elke scheet die hij laat
0 -1