AS Voorspelt: 'Ajax gaat door na verlenging'

NielsOpdam, 26-02-2020 om 21:50, 9114 views, ad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Aankomende donderdag is het tijd voor de return tussen Ajax en Getafe. De Amsterdammers gingen tijdens de heenwedstrijd met 2-0 onderuit in Spanje. Nu moet de ploeg van Erik ten Hag die achterstand goedmaken tegen de huidige nummer vijf van Spanje. Volgens TOTO wint Ajax in de Johan Cruijff ArenA, maar gaan ze niet door in de Europa League. Samen met drie redacteuren van Ajax Showtime blikken we vooruit op het cruciale duel. Deze keer doen Gino Haverkamp, Jesse ter Haar en Thijs Zwagerman een voorspelling!

Wat wordt de uitslag van Ajax – Getafe? En waarom?

Gino: ‘Er is niet echt meer een peil te trekken op dit Ajax. Ze moeten erop klappen als ze nog verder willen in Europa. Ik verwacht wel een heel gretig Ajax dat vanaf de eerste minuut gaat aanvallen. Maar ik ben bang dat Ajax het – ondanks de goede bedoelingen - niet gaat redden… Je komt niet zomaar door de verdediging van Getafe. Stel dat je wel drie goals weet te maken, zorg er dan maar eens voor om de nul te houden. Een uitslag? Ik denk 2-1 voor Ajax.’

Jesse: ‘Slechter dan vorige week gaat het niet meer worden. Toen lukte echt helemaal niks en was het gewoon negentig minuten lang ergernis. Op het laatste deel na dan, want toen werd er nog wel een beetje gevoetbald. Als ik kijk naar aankomende donderdag heb ik weinig hoop. Maar: er is een betere keeper met Onana. Als het goed is – daar hebben we Ten Hag voor – is er ook een beter tactisch plan. Ik denk dus dat Ajax gaat winnen, maar ik ben bang dat Getafe ook gaat scoren. Ik denk dat Ajax met 2-1 gaat winnen.’

Thijs: ‘Ik verwacht sowieso dat het weer een hele lastige wedstrijd gaat worden. Daarbij moet je hopen – en dat verwacht ik ook wel - dat Ajax toch weer uit het dal zal kruipen. Ik denk dat Ajax zichzelf wel weer een beetje opricht. Dat ze aan de bal een veel hoger niveau gaan halen. Uiteindelijk moet je dan geluk hebben dat je snel op 1-0 komt en daarmee de ban breekt. Ik denk dat het 2-0 wordt, dus over twee wedstrijden 2-2, en dan gaan ze verlengen. Ajax gaat dan in de verlenging nog 3-0 maken, denk ik.’

Jullie voorspellen allemaal de winst. Wat kan er toch voor zorgen dat Ajax uiteindelijk ook doorgaat ten koste van Getafe?

Gino: ‘Je moet er gewoon voor zorgen dat je heel snel scoort. Dat klinkt cliché, dat is het eigenlijk ook, maar het is wel de enige manier om het te redden. Als je na een kwartier die 1-0 binnen hebt liggen, kan ik me voorstellen dat het veel makkelijker speelt. Het moet gewoon goed op z’n plek vallen. Het publiek moet er negentig minuten lang achter staan. Alsof het de wedstrijd is voor de derde ster tegen FC Twente. Gewoon vol aanvallen en dan kijk je wel waar het schip strandt. Ook al red je het niet, dan ga je strijdend ten onder.’

Jesse: ‘Ik denk dat het er onderuit voetballen de sleutel is. Ze moeten stoppen met de lange bal. Ajax staat voor voetbal en als je staat voor voetbal, dan moet je ook voetballen. Als je geforceerd iets anders gaat doen, zie je gewoon heel snel dat het niet jouw ding is. Als je echt tegen een topteam moet, moet je je soms aanpassen. Ik vind dat Getafe zich aan Ajax moet aanpassen en Ajax niet aan Getafe.’

Thijs: ‘Zoals ik in mijn analyse zeg, moet Ajax veel slimmer omgaan met de ruimtes die tussen de linies liggen. Er wordt nu heel vaak gezegd dat Getafe hoog druk zet en dat je daar niet tegen op kan bouwen, maar als je het analyseert, dan blijkt dat er eigenlijk best wel veel ruimte ligt om op te bouwen. Zodoende kun je als Ajax gewoon voetballend wel tot kansen gaan komen. Iets wat in de uitwedstrijd natuurlijk niet is gelukt. Als dat beter gaat, dan zit Ajax gelijk veel beter in de wedstrijd.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeLeermeester
Ajax114, al twee jaar loop je hier te janken. Alleen maar kritiek en gejank en gepiep. Waarom sodemieter jij jezelf niet gewoon in het kanaal en ga je lekker een andere club supporten? Ontiegelijke nep-Ajacied en huilbaby. Optieven.
0 0
Joodhannus73
Doe jij lekker je roze bril eens af wijf. Kan je niet tegen een beetje kritiek? Jij bent toch degene die dan gelijk begint te janken? Uit onmacht dan maar roepen nepper etc. Hij heeft gewoon gelijk en jij wil dat niet zien. Kom eens met argumenten dan. Hij wil dat Ajax beter wordt en wijst het probleem aan. Jij steekt je kop in het zand en probeert nog hip Ajax hup te roepen. Dat is het verschil.
0 0
Ajaxtrouw
Snap echt niet waar dit optimisme op gebaseerd is
0 0
Ajax114
Ik ook niet. het is wishful thinking . Je mag blij zijn als je nog een punt pakt voor de coefficentenlijst.
0 -1
louis60
Hij bedoelt de bekerwedstrijd tegen Utrecht...
0 0
AjaxDordt
Hahahahahahahahahaha! De kans is nog groter dat ik de Staatsloterij win!
3 -2
7172AFCA7395
Ik sluit zeker niet uit dat het morgen gaat spoken in de JCA.
1 0
Babangida83
Denk alleen zelf dat t moeilijk is om snel te scoren tegen zo'n ploeg omdat je vrij moeilijk er doorheen voetbalt en dus voorzichtig moet zijn. Denk eerder dat je de eerste helft gewoon een grote rondo moet creëren, zodat ze de tweede helft ook niet meer weten waar ze die bal nu moeten zoeken. En dan 2x toeslaan. Vind t een beetje te Nederlands gedacht, dat je tegen zo'n ploeg wel ff snel scoort. Dan ga je alleen maar tegen jezelf voetballen en speel je Getafe in de kaart...
1 0
Cello
Het moet ook gewoon ff meezitten. Een rood kaartje voor Getafe èn/of een penal mee helpt echt wel mee. Al was het maar dat dan volledig het geloof weer binnen het team kan terugkeren (als het er nu nog niet helemaal is ten minste).
1 0
Labrador
90% van de reacties op AS: Het einde der tijde is nabij. Ten Hag verantwoordelijk voor het Coronavirus
5 -3
Ajax114
Onzin, maar Overmars is wel verantwoordelijk voor de crisis bij Ajax. En door zijn flutbeleid lopen we zelfs CL mis volgend jaar waardoor de crisis niet is te overzien.
0 -1
036AFCA97
De spelers komen onder luid gejuich binnen. Ajax klapt erop. De wedstrijd lijkt meteen al in geen enkel opzicht op de uitwedstrijd. Promes vertrekt in de 13e minuut uit de rug van zijn verdediger en knalt hem na een perfecte voorzet van Ziyech in de korte hoek.

Iedereen krijgt vertrouwen en het stadion gaat los. In de laatste 44ste minuut knalt Traore de 2-0 binnen en we staan weer gelijk.

In de tweede helft tikt Ajax de Spaanse schopploeg helemaal scheel door Ten Hag zijn meesterplan. Danilo valt in in de 60e minuut en schiet de 3-0 binnen na 5 minuten en Huntelaar maakt in de blessuretijd de 4-0.

Mag een man dromen?
6 -2
Cruijffthebest
Ziyech doet niet mee!
0 0
RusselWestbrook
Tijdens het juichen voor de 4-0 trapt Huntelaar die blonde van Getaffe doormidden en accepteert zijn rode kaart met een grijns op zijn gezicht. Onder luid applaus van het Ajax publiek doet ie er vervolgens 10 minuten om van het veld te gaan, ondertussen vormen de staf van Ajax en de wisselspelers een erehaag voor KJH.

Babel faket tijdens dit hele gebeuren verscheidene blessures, krijgt hiervoor 3 gele kaarten omdat de scheidsrechter het allemaal ook niet meer weet. Vergeet rood te geven.
16 -2
AFCAsphere
Ik zit hier midden in de nacht hardop om te lachen.
1 0
Mung
Snel op voorsprong komen en 90 min lang gekkenhuis. Er liggen nog teveel mooie wedstrijd in het verschiet om de EL nu te laten lopen. Come on Ajax!
6 0
Cupmetgroteoren
Allemaal wishfull thinking. Getafe is extreem georganiseerd en daar kom je niet zomaar doorheen.
4 -9
Cello
Getafe is goed georganiseerd. Best!. Maar ook een organisatie kan uit elkaar vallen. En opgeven is niet iets dat je doet met nog 90 min te gaan. Iets wat jij en anderen al schijnbaar gedaan hebben.
Hopelijk is de mindset van de spelers anders dan die van jou en anderen, want als zij er net zo over denken kan je de wedstrijd wel op papier afdoen.
Met een doemscenario op je netvlies zal je uiteindelijk ook nooit winnen. Geloof in eigen kunnen daarentegen......biedt kansen.
0 0
ST
WZAWZDB!
3 0
Superjodeuh
Sevilla disapproves
6 0
ghouleseddik
Alsjeblieft geen verlenging zeg, krijgen we weer zo'n Schalke-uit/Psv-uit scenario :S
1 0
Soccerskins
Als we met 1-0 de rust ingaan dan gaan we door.
2 0
ajaxdordtt
Denk dat we idd snel moeten scoren, anders zakt de moed in de schoenen.
1 0
Spectre
Ja hoe langer het 0-0 hoe meer geirriteerd spelers en supporters raken, bij een snelle 1-0 gaan de supporters er massaal achter staan
0 0
ajaxdordtt
Inderdaad. En misschien wel het belangrijkste: Getafe gaat dan twijfelen. Denk echt dat je binnen 20 minuten moet scoren om kans te hebben.
1 0
Cello
Het gebeurt bijna nooit, maar we zijn het eens!. Ik hoop ook op een snelle goal. Liefst in de eerste helft al (misschien dan vlak voor rust, voor het goede gevoel). En zo niet....dan maar gelijk meteen na rust.....en doe er dan maar gelijk een penal achteraan met een rode kaart voor Getafe.....en vanuit de 2-0 voorsprong Getafe helemaal wegtikken tot uiteindelijk de verlossende derde valt. Ach ja.....wioe weet?. Zijn wel gekkere dingen gebeurd in het verleden.
0 0
MPAjax
inmiddels moet je het de scheids vragen, wat het plan is want ze kunnen niet een wedstrijd leiden zonder gemanipuleerd te hebben
1 0