Boeve geeft vijf Ajacieden een onvoldoende

FinnDekker, 24-02-2020 om 08:45, 4527 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vijf Ajacieden hebben op basis van hun spel tegen Heracles Almelo een onvoldoende gekregen van Peter Boeve. De oud-voetballer van Ajax vond Ryan Babel de slechtste speler aan Amsterdamse zijde. De routinier ontving een 4,5.

Verder kregen Sergiño Dest, Perr Schuurs, Ryan Gravenberch en Dusan Tadić in De Telegraaf nipte onvoldoendes. In het kader van de Voetballer van het Jaar-verkiezing hebben alle spelers van de tegenstander een (ruime) voldoende gekregen. Zo kreeg doelpuntenmaker Cyriel Dessers een zeven voor zijn optreden.

De beste man van het veld speelde echter in een Ajax-shirt, zo stelt Boeve. André Onana ontving namelijk een 7,5 voor zijn individuele wedstrijd, vanwege een aantal knappe reddingen. Met die score haalde Onana als enige Ajacied het Team van de Week. 

Alle cijfers op een rij

Onana (7,5), Dest (5), Schuurs (5), Blind (5,5), Tagliafico (6), Gravenberch (5), Martínez (5,5), Van de Beek (6,5), Tadić (5), Huntelaar (6), Babel (4,5).

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterrenAjax1
babel had echt een 1 mogen krijgen. heeft werkelijk alles fout gedaan. elke aanname van hem is een kaats op de tegenstander. heeft verder ook 0 snelheid of enige finesse. ik hoorde vandaag id wandelgangen dat promes donderdag op de bank zit. hopelijk is die fit voor tegen az zondag.
2 0
Ansjo
Babel was een 2 hoor. Deed bijna niets goeds.
2 0
Joseph
Ik vraag me dan wel af wat Babel goed gedaan heeft om een 4,5 te verdienen??
2 0
Truth
Is nog mild.... Een 6 voor Huntelaar? Op basis van werklust zeker dan?
0 0
Marcao
100% met Boeve eens. Dit was het slechtste Ajax onder Ten Hag. Die zelf een 3 verdient voor deze wanprestatie. Manmanman...
4 0
Duif63
5 onvoldoendes ? Bij Peter is het glas zeker altijd halfvol ?
1 0
Schip
Blind is er evenmin klaar voor, net als Ziyech. Er is zo slecht ingekocht. Aan babel heb je niets, maar had Lang en Kuhn dan gehouden. Die kunnen op eredivisie niveau makkelijk mee.

Voor Blind is Pierie gekomen. Die zou de opbouw moeten verzorgen. Er is zoveel kritiek op de gozer geweest. Kan niet verdedigen, maar is ook geen organisator of leider zoals zelfs Wielaert destijds nog was. Wat een sof. Doordat hij onvoldoende kwaliteit heeft en niet doorgeschoven kan worden, moet Blind nu al spelen, terwijl die veel rustiger gebracht moet worden. Zo pleeg je roofbouw op spelers. Na een revalidatie te veel druk is gewoon niet zoals het hoort.

Achterin onvoldoende kwaliteit, middenveld klopt niet zonder Ziyech. Want aan marin heb je helemaal niets. Nog zo'n totale flop dus die voorkomt dat je mee blijft doen op niveau bij een blessure van een belangrijke speler.

Voorin zijn er blessures, maar er is echt geen enkel excuus om Tadic zo te verkrachten. Die was al niet in vorm, maar zet hem dan op een plek waar het meer op routine kan. Op links dus, waar hij is begonnen. Hij kan daar prima ballen vasthouden, voorzetten, terugtrekken, spel verdelen.

Maar nee. Lekker op rechts weer. Babel? Als je je niet presteert, speel je niet. TH begrijpt die boodschap niet, omdat hij het gezag van langpootmug heeft. Zal wel in overleg zijn gehaald en dus speelt hij.

Natuurlijk kan het allemaal minder zijn, maar er gebeuren dingen dit seizoen die niet mogen gebeuren: het spel moet acceptabel blijven met automatismen, als je al twee jaar bij een club zit, er zat geld is voor aankopen en een goede doorstroom vanuit de jeugd is. Beter wordt het niet Erik. Het spel is al drie maanden lang stront.

Uitschakeling thuis tegen Valencia was in dezelfde lijn: ongeïnspireerd, tam, tempoloos, ideeëloos. Terwijl je thuis speelt! Voor de CL! Voor de financiële en sportieve toekomst, zeker met superliga plannen op termijn cruciaal. Ajax heeft zijn nek uitgestoken qua salarissen en dan krijg je die totale anticlimax. Niet alleen qua resultaat, maar qua beleving, qua spel.

Er is niets over van het avondje Europees. Het is laf gebrei wat TH op de mat legt, net als in zijn eerste jaar.
6 0
Duif63
Spijker op z'n kop.
2 0
Aspers73
Dessers een 7? Deed verder niks goed.
1 -1
Joseph
Misschien wel de mooiste goal die ik dit seizoen gezien heb in de eredivisie. Met afstand de beste verdediger van de eredivisie wegzetten en daarna 1 van de beste keepers ter wereld kansloos laten..

Dan verdien je die 7 als aanvaller.
1 0
Boer Gijs
Dat zijn al gauw 4 voldoendes te veel
1 0
Markopantelic007
Onana voortaan opstellen als vliegende keep. Hij moet ook maar voorin de kar gaan trekken!
0 0
JariHeijden
Eiting viel goed in. Samen met Onana het enige lichtpuntje...
2 -1