Kranten: 'De jacht op Ajax is geopend'

FinnDekker, 24-02-2020 om 08:15, 5777 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Na de nederlaag in Almelo tegen Heracles zijn de kranten onverbiddelijk. Het is crisis bij Ajax volgens de verslaggevers, die de Amsterdammers zien ploeteren. Wijzen naar de vele blessures is geen optie meer. Erik ten Hag moet een oplossing zien te vinden, anders is Ajax mogelijk snel de koppositie kwijt en wordt het uitgeschakeld in de KNVB Beker en de Europa League.

Volgens De Telegraaf is Ten Hag de enige verantwoordelijke voor de slechte resultaten. 'Ten Hag gaf meerdere keren de propvolle speelkalender de schuld van de fysieke ongemakken bij zijn spelers, maar voerde dat na de derde nederlaag op rij bij Heracles Almelo niet opnieuw aan als excuus. En terecht, want hij en niemand anders is eindverantwoordelijk voor de fitheid van zijn selectie.'

Het Parool is van mening dat de afwezigheid van Hakim Ziyech niet dé reden is voor de afgang in Almelo. 'Ook David Neres en Quincy Promes worden al een tijdje node gemist. Vleugelaanvaller Ryan Babel heeft dat duo nog niet kunnen doen vergeten. Tel daarbij op dat Tadić en Van de Beek ook niet de scherpte hebben van vóór de winterstop en het is duidelijk dat Ajax offensief een flinke jas heeft uitgedaan.'

De titelstrijd ligt volgens de Volkskrant weer helemaal open. 'De jacht op kampioen Ajax is in volle hevigheid geopend. De rivalen voelen en ruiken de kwetsbaarheid. De Amsterdamse ongenaakbaarheid is volledig verdwenen. Sterker: de kampioen wankelt en waggelt. AZ, zelf nogal wisselvallig, is weer tot op drie punten genaderd.'

Het Algemeen Dagblad schrijft tot slot dat Ajax ook buiten de Eredivisie moet vrezen voor slechte sportieve prestaties. 'Feit is evenzeer dat een vervolg in de Europa League aan een zijden draadje hangt. En feit is ook dat, los van Getafe en AZ, óók bekeropponent FC Utrecht als een hongerige leeuw op Ajax wacht.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Steeph
80% kans: op enig moment 0-1 en daarna nog meer frustratie en ellende
10% kans: 2-1 of 3-1, uitgeschakeld.
1% kans: Ajax herpakt zich volledig en wint ruim
0 0
FreddyAX
Stonden we vorig jaar niet op 8 punten van de koploper of waren het er maar vijf?
0 0
Henkjanklaas
Het lijkt er erg op dat de media met driessen van de Telegraaf voorop er genoegen in scheppen onze club nog even verder de grond in te trappen. Ajax zit in zwaar weer ja maar om dan massaal de club te bashen dient geen enkel doel.
0 0
PierreHeno
Had ook maar iemand verwacht dat Vissers van de Volkskrant ook maar iets anders zou 'koppen'? Tuurlijk niet: die ziet zelfs een nieuwe titel voor PSV aan de horizon...en wanneer hij daar ook maar iets aan denkt te kunnen bijdragen dan zal hij dat beslist niet laten. En inderdaad...ook scheidsrechters zullen het vanaf nu wel uit hun hoofd laten Ajax ook nog maar één dubieus voordeeltje te gunnen op straffe van een publieke oorwassing door het sportjournaille. Het voordeel dat Ajax vorig jaar kreeg m.b.t. hun CL KO deelname zit heel veel clubs en sportjournalisten nog steeds behoorlijk dwars. En wij moeten al die komende wedstrijden in met een coach die vooral bang is om te verliezen...en dan wordt het heel lastig om te 'winnen'.
1 0
Cupmetgroteoren
Volslagen krankjorum. Het enige wat journalisten willen zijn klicks en aandacht. De ene keer liften ze daarvoor mee met het succes van Ajax, de andere keer loont het om extreem kritisch te zijn en aan stoelpoten te zagen. Ajax zelf zal ze verder een zorg zijn.
0 0
MPAjax
ben benieuwd hoeveel de scheidsrechters gaan flikken om de afstand tussen de top 4 nog kleiner te maken
1 -3
Boer Gijs
Waardereloos seizoen. Waar is het plezier? Waar het aantrekkelijke spel? Waar de instelling? Je had dit seizoen wat kunnen neer zetten, maar je zet Ajax te kijk.
3 -1
Duif63
We hadden iedere club in Nederland op lichtjaren afstand kunnen zetten, maar Overmars en Ten Hag verkloten het gewoon. We gaan van de zomer gewoon weer voorronden spelen. EL geen CL.
0 -3
Ansjo
Het begint allemaal met de onkunde van ten Hag. Die vent is een ramp. " maar we hebben vorig jaar de halve finale gehaald". Ja desondanks de aanwezigheid van ten Hag, niet dankzij. Die vent hoort niet bij Ajax. Hij heeft geen gezag. Kan geen doodnormale logische beslissingen nemen qua opstellingen en wissels. Staat vanaf dag 1 te raaskallen voor de camera als een dorpsidioot. Maakt blunder op blunder. Hij moet zo snel mogelijk weg.
1 -3
Leviathan
Je mist cruciale spelers en daardoor staat het niet telkens dan is de flow ook gewoon weg en doordat bepaalde aankopen toch tegenvallen heb je ook op de bank niet iets goeds zitten... En een trainer kan ook eens een verkeerde keuze maken, maar als je selectie al niet in orde is en dan verkeerde keuzes kan het misgaan zeker nu de druk er toch wel op komt. Het kan ook zo weer omdraaien als je weer een fitte selectie hebt en weer paar goede potten speelt.
1 -2
Vierendertigste
Komende zondag: Ajax op 6 ptn van AZ
PSV 3e
Wat schrijven de kranten????
Waar is nu de crisis??
2 0
Benleiden
Alle zeilen moeten we bijzetten. De jacht is geopend. Het is vijf voor twaalf. Heerlijk allemaal, voer de druk maar op. Misschien dat de ploeg eindelijk wakker schrikt badend in het zweet. Ajax onwaardig wat we nu krijgen te zien.
4 0
SamW
Ik ben nog niet in paniek hoor. Vorige seizoen was het niet anders, hè? Toen hingen we tegen PSV thuis (op 31 maart) ook nog aan een zijden draadje, na PEC thuis (13 maart en hakken over de sloot) en AZ uit (17 maart en 1-0 nederlaag). Real uit (5 maart) leek eigenlijk nog een uitzondering in die periode. Pas na Ajax-PSV ging het echt draaien en speelden we iedereen tuureluurs, met op 20 april nog die niet overtuigende 0-1 bij Groningen als enig smetje. (Tottenham thuis laat ik hier buiten beschouwing om dat die tweede helft op zich stond)
2 -1
Spectre
Nee ik ook niet maar vorig seizoen hadden we wel wat meer opties qua spelers dus dat scheeld wel iets natuurlijk maar het is goed dat alle geledingen binnen Ajax op scherp gezet worde, dat er vanalles te verliezen is. We zullen donderdag zien wat dat met de spelers gedaan heeft.
0 0
Inhartennieren
De knop moet om.
Alle eventuele transfers moeten uit de hoofden van de spelers.
Keihard werken, en met z’n alle de neus de zelfde kant op.
3 0
Duif63
Je bedoelt te zeggen dat we vanaf nu alles op alles moeten zetten om iedere wedstrijd te winnen.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Met het vermogen dat Ajax nu heeft afgezet tegen het vermogen van AZ en Feyenoord, vind ik het lachwekkend dat we maar respectievelijk 3 en 7 punten voorsprong op ze hebben. Echt om je kapot te schamen.

Het probleem is zeer zeker niet de basiself. Ik weet zeker dat we met een fitte Ziyech, Promes en Neres weer iedereen in de Eredivisie op een hoopje spelen. Maar dat is nu juist wat er op dit moment misgaat: valt er een van de sterkhouders (Onana, Blind, Ziyech, Promes) weg, dan zit er niets achter wat enigszins van een vergelijkbaar niveau is. En dat mag je Overmars best kwalijk nemen. Er moeten daar gewoon vervangers staan die toch wel in de buurt komen van het niveau van de sterkhouders. En anders pas je maar jeugd in. Net als het feit dat Frenkie en Lasse totaal niet adequaat zijn vervangen met gelijkwaardige types, ook dat is enorm knullig.

Ook Ten Hag is zeker niet zonder schuld aan de huidige malaise. Waarom blijft hij maar met dat verrotte 4-2-3-1 systeem doorgaan? Die formatie kon alleen maar renderen met een allrounder op het middenveld à la Frenkie. Hij heeft Frenkie nu niet meer en er is geen andere allrounder op dit moment. Dus zou ik teruggaan naar de klassieke 4-3-3 met de punt naar achteren. Dat is niet alleen voetbaltechnisch een veel beter systeem, maar ook een systeem waar veel van onze selectiespelers (Blind, Eiting, Gravenberch, Marin, Donny, Martinez) veel beter in gedijen dan in een 4-2-3-1. En wat me nog het meest stoort: Waarom blijft Ten Hag zulke onbegrijpelijke keuzes maken? Iedereen weet onderhand wel dat Tadic op rechts niet rendeert, maar hij stelt hem er verdomme iedere keer weer op. Iedereen weet ook dat Huntelaar een prima pinchhitter voor de 2e helft maar absoluut geen basismateriaal meer is, hij zet hem weer in de basiself. En dan Babel, hoe vaak mag die nog lopen prutsen van Ten Hag. Onbegrijpelijk... Hij is gehaald om er meteen te staan en om het niveau omhoog te brengen ten opzichte van Lang, maar de realiteit is dat hij het ontiegelijk veel slechter doet dan Lang. Hij staat er ook niet vanaf dag 1, want hij past niet in het snelle spel dat Ajax nu speelt. Dan mag Ten Hag toch ook wel een keer tot de conclusie komen dat Babel een plekje op de bank verdient. Geef dan maar de jeugd de kans, dus gun Danilo, Traoré, Unuvar en Hansen. Dat is Ajax, we zijn beroemd geworden door jeugd snel de kans te geven. Ze zullen het onmogelijk slechter doen dan Babel, dat is een ding wat zeker is. Die voorhoede van gisteren, man man man wat deed dat pijn aan de ogen. Drie dertigers zonder diepgang, zonder een individuele actie en op Tadic na geen enkele creativiteit/voetballend vermogen. Ik schaamde me diep.

Maar vertel vooral mooie verhalen dat het eigen vermogen van Ajax wéér gegroeid is. Op het veld en op de transfermarkt is daar op dit moment weinig van te merken.
5 -1
3sterren
Aan het begin van de competitie was Feijenoord een zogenaamde club in crisis, maar zij reageerden adequaat en haalden een ervaren trainer met Europese ervaring: Advocaat.
En nu valt er hier en daar al te lezen: Feijenoord titelkandidaat.
Wij hebben al een trainer met Europese ervaring. Het wordt tijd dat hij weer de standvastige trainer wordt van vorig jaar ...
1 -1
Spectre
Ze hebben vorig jaar met zn allen een gesprek gehad ten tijde van die "crisis" enndat zouden ze nu weer is moeten doen
0 0
Van Reenen
Wie gaat donderdagavond de doelpunten maken voor Ajax? Getafe komt niet om te voetballen naar Amsterdam, dus 3 doelpunten maken zal nog een hele klus worden.
Maar misschien kan de nachtrust van dat geteisum verstoord worden door onze supporters.
4 0
behangdelul
Kan iemand mij vertellen wie van de top 5 op dit moment wel stabiel speelt en makkelijk zijn wedstrijden wint? PSV is zo labiel als wat, Feyenoord zwijnt iedere pot weer zo erg dat blijft ook niet goed gaan en AZ is ook zwalkend....Ajax wordt kampioen met 7 punten voorsprong. Schrijf hem alvast maar op. Vorig jaar rond deze tijd klaagde ook iedereen steen en been en was het ook niks, maar kwam het ook goed.
3 -2
Libero
Ik wilde gisteren nog schrijven dat de hele top 7 kut speelt, maar toen keek ik eens verder naar beneden en in feite is er niet een Eredivisieploeg waarvan je kan zeggen dat ze in een flow zitten.
1 -1
EersteAanname
Helemaal mee eens, ik denk zelfs een punt of 10 verschil. Maargoed, dat is het opportunisme van de voetbalwereld. En smaakmakende koppen leveren meer clicks op...
1 -2
Inhartennieren
Dat zijn nog eens woorden.
2 0
behangdelul
Ik zei het vorig jaar ook na Feyenoord uit een 6-2 was dat...toen werd ik nog net niet digitaal gelynched...
0 -2
3*stars*3
Las net dat Ajax de slechtste uittreeks in 15 jaar heeft, 15 jaar!
Tuurlijk hebben we blessures maar kom op, van Heracles (zat ook in een slechte fase met 2 overwinningen in 10 duels), Groningen en Willem II moet je gewoon winnen, punt.

Helpt ook niet mee dat Ten Hag telkens duo uit elkaar loopt te trekken, waardoor er geen vastigheid is.
Dan Eiting basis, dan eruit.
Dan Traoré basis en dan eruit.
Dan Alvarez erin en dan toch maar weer Schuurs.

Ten Hag gaat het nooit toegeven maar hij is ook in de war.
7 0
Ajax95Duivendrecht
Klopt helemaal. Dat hij in de war is, heeft Ten Hag echter ook vooral aan zichzelf te danken.

Die 'dubbele 6' werkt zonder Frenkie niet meer, dat had Ten Hag eigenlijk al aan het begin van het seizoen moeten inzien. We hebben nog steeds uitstekende middenvelders, maar geen allrounders en het zijn veelal spelers die renderen in een klassieke 4-3-3 met de punt naar achteren.

Marin speelde bij Luik als een box-to-box-rechtshalf met schuin achter hem een pure CVM. Niet echt verwonderlijk dus dat hij defensief zwak is, want verdedigen hoefde hij bij Luik nooit of amper te doen. Blind is een uitstekende CVM als hij tussen de CV's kan uitzakken, maar ongeschikt als linksmid in een 'dubbele 6'. Dan moet Blind veel te grote afstanden overbruggen en komt hij veel te veel in de kleine ruimtes met pressie van de tegenstander te voetballen. Hetzelfde geldt voor Eiting trouwens. Donny en Gravenberch: het zijn uitstekende halfspelers, maar in een 4-2-3-1 komen ze totaal niet in hun sterkte te spelen. En eigenlijk maakt het niet uit wie je op de 'dubbele 6' neerzet: iedereen verzuipt er momenteel vanwege de immense afstanden die overbrugd moeten worden. Frenkie was echt uniek in het vermogen om zowel aanvallend als verdedigend afstanden te overbruggen. Dat had Ten Hag begin dit seizoen ook moeten onderkennen en zijn formatie meteen moeten veranderen naar een klassieke 4-3-3.

Nu zitten we met de gebakken peren. Het 4-2-3-1-systeem werkt niet met de huidige spelers, maar Ten Hag is wellicht te bang om nu in deze seizoensfase zijn formatie te veranderen. Want een formatiewijziging betekent vrijwel altijd gewenning en in het begin puntverlies. Maar doorgaan is ook geen optie, want dan ga je 100% ook nog een paar keer onderuit.
0 0
PJK54
Er is totaal geen automatisme dat krijg je alleen als je wekelijks samen speelt maar dat is onder Ten Hag uitgesloten.
2 0
DeKes
Dat is hem ook duidelijk aan te zien. Zien de voetballers óók! Zien wij ook aan het spel!
Ajax moet een coach ,,met ballen” hebben! Een “Ajax-coach”!!
2 0
PJK54
Natuurlijk zit Ajax in de vrije val maar heeft dit compleet aan zichzelf te danken en vooral aan "coach Ten Hag" die wekelijks met een andere opstelling komt en denk het wiel weer uit te vinden, geen speler heeft er nog vertrouwen want één klein foutje en volgende week mag je weer banken. Zelfs gehaalde spelers, die bij hun oude club een voldoende scoorden, zijn compleet het vertrouwen kwijt door het "gerommel" van Ten Hag. De conclusie mag duidelijk zijn Ten Hag is totaal ongeschikt als coach van Ajax, ja vorig seizoen deed hij het goed maar toen zat Schreuder als rechterhand op de bank en kijk wie er nu zitten.

010 krijgt een pingel, AZ krijgt 3 pingels!!! om te winnen, P=V krijgt een gratis pingel om ze over het dode punt te helpen en Ajax eh ja die moeten het maar uitzoeken vond van Boekel oké we moeten niet naar die scheidsrechters blijven wijzen maar dit weekend was weer heel opvallend.
4 -3
Inhartennieren
Lachwekkend !!
0 -1
Ajaxtrouw
Feyenoord pakt de titel...ze winnen van ons in de Kuip en van PSV en wij verliezen van alledrie. Onvoorstelbaar hoe dit heeft kunnen gebeuren
1 -10
Labrador
Opperkneus
3 0
Boer Gijs
We hoeven niet meer tegen psv kletskop
4 0
Wesl
Onana; Dest, Schuurs, Blind, Mazraoui; Martinez, Eiting, vdBeek (10); Babel, Tadic (9), Ziyech.

VdBeek op 10 en Tadic op 9, zoals we vorig jaar ook Europees speelde.
Hopelijk is Mazraoui fit, anders heb je een probleem op de LB.
Promes kan in de tweede helft mits fit invallen voor Babel
0 0
Ajaxtrouw
Wat een armoe....
0 -3
Boer Gijs
Dit heeft niks met een jacht te maken maar met een vrije val van Ajax. Met dank aan Erik ten Hag. Zelfs met de huidige selectie moet je nog altijd winnen Heracles en zelfs Groningen. Wat een zwaktebod dit seizoen. Hag heeft gefaald. Wat verder de uitkomst is van dit seizoen, nu is al duidelijk dat hij er bij lange na niet het maximale heeft uit gehaald. Nu vervangen heeft geen zin. Maar na dit seizoen exit wat mij betreft.
3 -1
Cupmetgroteoren
Schei nou toch uit man. Ten hag is gewoon afhankelijk van het materiaal en blessures.
4 -4
PetervanAmsterdam
In Almelo stond er een kwaliteitsarm elftal op het kunstgrasveld. Vooral in aanvallend opzicht, hoewel het er verdedigend ook te vaak knullig uitzag. Daar is iedereen het wel over eens. Het was erbarmelijk, en dat - erg pijnlijk - ook nog eens tegen een zeer middelmatige tegenstander.

Vleugellam, een zorgwekkend gebrek aan creativiteit en geen koele afmaker. Waarschijnlijk heeft elke gemiddelde amateurtweedeklasser twee betere buitenaanvallers dan waar Ajax op dit moment mee speelt (en dan overdrijf ik niet eens schromelijk). Babel lijkt nog niet eens fatsoenlijk een simpele bal meer te kunnen aannemen en Tadić heeft werkelijk helemaal niets meer van wat ook maar een heel klein beetje op iets van een rechtsbuiten lijkt.

Laten we als fans er op hopen dat er in de zomer ontzettend goed ingekocht gaat worden.

Wat betreft donderdag tegen Getafe hoop ik persoonlijk bij gebrek aan beter maar op Tadić centraal voorin en, indien inzetbaar, Ziyech vanaf de rechtsbuitenpositie. Dat lijkt mij de minst slechte optie om die wedstrijd te beginnen.
2 0
Spectre
De jacht op Ajax is altijd geopend
3 0
Redrum
AZ ruikt bloed en pakt als een hongerige leeuw 3 penalties.
3 0