'Huldiging op Museumplein bijna stilgelegd'

FinnDekker, 24-02-2020 om 07:55, 12244 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Vorig jaar was de huldiging van Ajax op het Museumplein bijna stilgelegd. De reden? 'Op twee momenten dreigde het trillingsprotocol voor het Museumplein te worden overschreden', schrijft Het Parool. De hoge waarden werden gemeten op het moment dat de vader van Abdelhak Nouri op het podium verscheen.

'Op twee momenten dreigde het trillingsprotocol voor het Museumplein te worden overschreden', aldus Thomas Kuilboer van de gemeente Amsterdam. 'Gelukkig bleef het daarbij. Bij een derde keer hadden we moeten ingrijpen. Drie gele kaarten is een rode voor de organisatie.' 

De reden voor de bezorgdheid heeft te maken met de musea rondom het Museumplein. 'De huiskamer van Amsterdam heeft een ondergrond die veel weg heeft van pudding en grenst ook nog eens aan belangrijke musea. Het protocol moet ervoor zorgen dat er geen schade wordt aangericht in de musea en woonhuizen in de omgeving.'

Uiteindelijk verliep alles net goed, waardoor het feest doorgang vond. 'We werken met een grenswaarde van 1,2 millimeter per seconde. Dan moet er op het podium onmiddellijk actie worden ondernomen. (...) Formeel hebben wij de bevoegdheid om het evenement stil te leggen, maar dat is natuurlijk het laatste dat we willen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxminimax
Zoiets hadden ze nooit gedurfd... Dit is echt grootspraak van de gemeente. Als ze dat deden was de pleuris 100% uitgebroken.
0 -2
AFCAMM
Ik weet het niet hoor... het is best een belangrijk stukje van de stad. Ik denk dat ze ver willen gaan om dat te beschermen. En terecht ook.
0 0
Ferd
Joh, dit is een vooropgezet spelletje. Ze brengen het nu in de media, een maand of 3 voor Ajax kampioen wordt zodat ze een huldiging op het museumplein kunnen weigeren.
0 0
Van Reenen
Waarvan akte...... Als,als, als.

Als de hemel naar beneden valt,lopen we allemaal met blauw haar.
1 -1
Babayaka
Nederland op zijn best, zwarte pieten, moorkoppen, stikstof en van het gas af en mensen in hoge kosten en lasten drukken om dit er door heen te stouwen, giga parkeerkosten,

en jawel een Trillingsprotocol...
2 -1
AlexIbarra
Beter dat de Nachtwacht beschadigd raakt doordat het bij de CL-huldiging 2021 van de muur af trilt, dan door een dwaas die er met een mes op insteekt..

Heb je tenminste een goed verhaal. ;)
3 -1
greinsje
Dus ik neem aan dat er bij een volgende huldiging van die mooie plaatten op de grond liggen ( die waar ze de mat in de arena mee verkrachten)zodat de trillingen gedempt worden.
1 -1
RayJordaan
Gemeente Amsterdam weer op z'n best..
4 -1
Raoul14
Dat waren nog eens tijden!
0 0
Jariiii
Wat ia dit nou weer voor onzin.
5 -2
mgtow
Stoerdoenerij van de gemeente.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Je haalt de woorden uit mijn mond... wat gelul weer
2 -1