Blind erkent fout: 'Donderdag sta ik er weer'

JesseTH, 23-02-2020 om 19:25, 3581 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind loopt niet weg voor de fout die hij zondag tegen Heracles Almelo maakte. De verdediger schatte een duel met Cyriel Dessers verkeerd in, waardoor de spits af kon werken en de 1-0 scoorde. De Ajacied erkent de fout, maar voelt ook dat hij in een zware periode zit.

'Persoonlijk voel ik me goed, maar het is zwaar', aldus Blind in gesprek met FOX Sports. 'Mentaal is het een zware periode voor me geweest en dat vreet soms aan je. En lichamelijk doet het iets met je. Er komt ineens heel veel druk op je af. Je wilt er staan voor het team. Die druk leg ik mezelf ook op.' Blind speelde nu tweemaal negentig minuten achter elkaar, maar is dat nu al wel verantwoord? 'Als het niet prima was, zouden ze me het veld niet op laten.'

Desondanks weet Blind dat hij na zijn terugkeer nog niet terug is in zijn wedstrijdritme. 'Normaal speel je in de voorbereiding wedstrijden, waardoor je in het seizoen groeit. Nu moet je er gelijk staan na acht weken stilgestaan te hebben. Het is geen excuus, maar ik zit nog niet op honderd procent.'

Een Blind zonder honderd procent wedstrijdritme ging zondag in de fout tegen Dessers, zo weet hij zelf ook. Desondanks maakt hij zich geen zorgen. 'Daar loop ik niet voor weg. Vandaag was het onder de maat. Donderdag sta ik er weer. Maak je maar geen zorgen.'

Ajax - Getafe

Donderdag, wanneer Ajax thuis tegen Getafe speelt, mist Ajax de geschorste Nicolás Tagliafico. Blind weet dat hij een van de Ajacieden is die voor die vervanging in aanmerking kan komen. 'Als de trainer me daar nodig heeft, zeker. Het is een positie die ik bij het Nederlands elftal invul, dus voor mij is dat geen probleem. Ik denk alleen dat ik bij Ajax sterker ben in het centrum.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
sdjt01
Laat zich kinderlijk opzij zetten, toch neem ik het hem niet kwalijk. Is op dit moment meerdere taken aan het vullen. Zet de verdediging neer, geeft passes, zet aanvallen op, dribbelt in, ondersteund andere verdedigers en het middenveld. Doet bijna alles in zijn eentje!
0 0
036AFCA97
Als Donny, Blind, Nico en Onana ook vertrekken kunnen we onze borst natmaken voor volgend seizoen.
0 0
Sunny
Blijft wel heel kinderlijk hoe Blind de bal verliest maar hoe kan hij bij zo'n stand nou 1 op 1 staan tegen Dessers zonder enige hulp in de buurt voor als het mis mocht gaan. Waar was Schuurs?
0 0
JanBiesbos
Zijn terug bij af , middelmatig clubje , niks van vorig jaar over , th loopt te kutten met de jeugd oudjes , babel en tadic. Ga terug naar begin doe niet moeilijk. zyech , Promes , neres bebladerd:

Babel -——— traore
Tadic
Martinez—beek—alvarez
Taglifico - blind - schuurs - dest
Onana
1 0
Boer Gijs
Klasse reactie.
0 0
de-Ajacied
Blind, Donny, Onana speelde goed
Tagliofico en Tadic(2e helft) redelijk
De rest was slecht
0 -1
Johan1
Goede teksten weet. Straks ook weer een goede tekst als we het kampioenschap verspeeld hebben?
1 0
Patrick78
Donderdag wij zijn kansloos.
3 0
Dit is mijn club
Ik zou donderdag schriftelijk afdoen.
3 0
Labrador
Je naam doet je geen eer aan. Als jij zo begaan met met Ajax dan sta jij er Donderdag gewoon. Zonder gezeik. Kansloze reatie
0 0
Red Devil
Daar hebben we nu geen kloten aan.
Dit is de 3e wanprestatie op rij van Ajax in Almelo hoe stom kun je zijn.
2 0
Bjorn
Speelde gewoon een heel sterke wedstrijd. Hij stond aan de basis van alles wat maar een beetje op een aanval leek. Vervolgens werd helaas al snel weer balverlies geleden door de voorste drie of Gravenberch.
0 -1
Juichtoon
Doe niet zo naief Daley. Een maand terug wist je nog niet of je überhaupt nog kon voetballen. Dat gaat echt niet in je kouwe kleren zitten.
0 -1
Marcw1972
Tuurlijk. Na afloop weten ze het weer altijd beter. Het moet beter, ik weet dat ik fout zat, onacceptabel, Ajax-onwaardig en ga zo maar door. Elke keer hetzelfde riedeltje.
0 0
JordyAjacied
Wat moeten ze dan zeggen? Je valt je trainer / teamgenoten nooit voor de tv af en dat zou ook echt een schande zijn, die harde woorden moet morgen binnen de club vallen. Je moet dit soort dingen gewoon niet lezen.
0 0
Ajax-Amsterdam
Alsof Blind geen fout mag maken. Speelt het hele seizoen al best foutloos. Komt net terug van een gevaarlijke blessure. Zoals Blind het zegt: donderdag staat hij er weer en zal het zeker weer beter gaan.
0 0
talent020
Zo zonde Daley, op die fout na was het een prima wedstrijd, samen met Onana de enige die een redelijk niveau haalt de laatste wedstrijden.
1 0