'Antony is nu verder dan Neres in 2017 was'

ThijsZwagerman, 23-02-2020 om 11:25, 13045 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Paulo Freitas, Braziliaans sportjournalist, is ervan overtuigd dat Ajax met het aantrekken van Antony een grote slag heeft geslagen. Zaterdag werd bekend dat de negentienjarige Antony komende zomer voor maximaal 21,75 miljoen euro overkomt van São Paulo.

Freitas sprak zich in een eerder stadium al zeer positief uit over Antony. ‘Hij is een geweldige aanwinst voor Ajax. Hij is nu al verder in zijn ontwikkeling dan David Neres toen die in 2017 naar Ajax kwam. Antony is écht een goede speler’, is de Braziliaanse journalist lovend over de technicus.

Freitas heeft zijn landgenoot veel zien spelen bij São Paulo en in de nationale jeugdteams, waardoor hij een goed beeld van Antony heeft. ‘Hij speelt voornamelijk als rechtsbuiten, is snel en technisch zeer begaafd. Daarnaast geeft hij veel assists en kan hij ook zelf doelpunten maken. Fysiek moet hij nog wel iets sterker worden’, stipt de journalist tot slot ook een verbeterpunt aan.

Antony kwam in het eerste elftal van São Paulo tot dusver tot 49 wedstrijden, verdeeld over de Braziliaanse Série A (competitie), Copa do Brasil (beker), Copa Libertadores (Zuid-Amerikaanse Champions League) en Campeonato Paulista (staatskampioenschap van São Paulo). In deze 49 wedstrijden maakte Antony zes doelpunten en gaf de linkspoot ook zes assists. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Dit interview is van vorige maand.. Pfff
0 0
FreddyAX
We zullen het gaan zien als hij meedoet bij ons, deze uitspraken zeggen niet zoveel.
Ook het transferbedrag vind ik weinigzeggend; in de huidige spelers markt lopen de prijzen snel op dus een vergelijking met vorige jaren zegt niets.
In dat perspectief vind ik eigenlijk Sulejmani eruit springen ; een speler die erg duur was en volgens alle kenners een absolute topper.
Het bleek anders, zo zijn er ook een aantal voorbeelden van minder dure spelers die het wel lieten zien.

Ik hoop er het beste van.
0 0
Joseph
Ben benieuwd of Ajax hem naar de Spelen laat gaan. Als je deze jongen echt als basisspeler hebt aangetrokken is het natuurlijk waardeloos als je hem pas eind augustus krijgt.

Vraag me ook af wat Neres gaat doen, die mist toch de belangrijkste fase van het seizoen door zijn blessure. Lijkt me wel een mooi vooruitzicht, Neres op links en Anthony op rechts.. Heb je Promes nog achter de hand en natuurlijk de talenten.
1 0
WZAWZDB14
Waar blijft neres???
1 0
Ajax114
Laten we hopen dat deze speler niet zo blessuregevoelig is als Neres en Promes. Dat zou al heel wat zijn want hoeveel wedstrijden heeft Neres gespeeld de laatste twee jaar ?
0 0
De_Realist
Dit seizoen 20 wedstrijden in alle competities. Vorig seizoen 50.
0 0
mgtow
Hopelijk is het een mannetje met lekker veel diepgang. Dat missen we danig.
1 0
Gecko
6 om 6 niet geweldig
0 0
Sterretje73
Totdat je hey “houthak” gedeelte van de Braziliaanse verdedigers erbij optelt...
0 0
Jornnn
Laten we het maar even afwachten.
0 0
gebruikersnaam
om de 4 wedstrijden een goal óf een assist. Laten we hopen dat statistieken niet alles zeggen
0 0
wieweet
Kijk voor de gein eens naar de statistieken van Cristiano Ronaldo in zijn eerste 50 wedstrijden.. niet om ze te vergelijken hoor, maar jonge spelers zijn niet altijd meteen doelpuntenmachines.
1 0
Ar
Yep, de statistieken van Kluivertje in zijn eerste seizoen basisspeler van Ajax waren beter dan die van Ronaldo in zijn eerste seizoen als basisspeler van Manchester. Die van Neres waren nog beter. 14 goals en 11 assists, tegen Kluivert 10 goals, 5 assists. Ronaldo scoorde er in zijn eerste seizoen 6, in zijn tweede 9, en in zijn derde 12. Pas in zijn vierde seizoen ging het echt een beetje lopen, en pas in zijn 5de seizoen werd hij die volprezen topscorer.
0 0
Ajaxtrouw
Wat een ronkende teksten weer om ons dom volk maar vooral rustig te houden
0 0
Web
Neres heeft het in Europa bij Ajax laten zien
Antony moet dit nog doen, de voortekenen zijn in ieder geval goed
Zekerheid heb je niet
0 0
vdhaas
De verwachtingen zijn weer ouderwets hooggespannen. Als hij in de buurt komt van Neres dan zou het fantastisch zijn.
1 0
Web
Zo gaat het altijd, eerst maar eens afwachten
0 0