AD: Álvarez en Traoré wederom in basis van Ajax

BartVeenstra, 22-02-2020 om 08:30, 16117 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Ajax zondagmiddag tegen Heracles Almelo met dezelfde veldspelers aantreedt als tegen Getafe CF in de Europa League. Dat betekent dat alleen Bruno Varela zijn plekje weer moet afstaan aan vaste doelman André Onana.

Verder behouden Edson Álvarez en Lassina Traoré hun basisplaats. Zij werden tijdens de wedstrijd tegen Getafe CF nog vervangen door respectievelijk Perr Schuurs en Klaas-Jan Huntelaar. Door de basisplaats van Traoré speelt Dusan Tadić wederom vanaf rechts en staat Hakim Ziyech als nummer 'tien' opgesteld.

Het duel tussen Heracles Almelo en Ajax begint zondagmiddag om 16.45 uur. De club uit Overijssel presteert dit seizoen wisselvallig en staat op dit moment op een tiende plek. Ajax staat bovenaan en heeft een voorsprong van zes punten op nummer twee AZ. De Amsterdammers moeten het in Almelo nog altijd doen zonder Joël Veltman, Quincy Promes, David Neres, Zakaria Labyad en Noussair Mazraoui.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Dest, Álvarez, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Martínez; Tadić, Ziyech, Babel; Traoré.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Tadic staat er alleen nog in om een strafschop te nemen. Zijn 1e bal contact was naar een Heraclesspeler. Tja, het valt ook niet mee als je kleurenblind bent,
0 0
Ajax567
Ik zou doen

Traore
Tadic donny ziyech
Martinez gravenberch/eiting
Nico blind alvarez dest
Onana
0 -1
3sterren
Misschien een concept dat zal worden omarmd door Ten Hag: Tadic op zes, Ziyech als linksachter, Traoré linksbuiten en Onana in de spits.
Schuurs verhuren aan Getaffe, zodat hij ook vechtvoetbal onder de knie kan krijgen.
De rest van het team laten bepalen door de kantinejuf, want stel je eens voor dat de spelers op elkaar ingespeeld zouden kunnen raken, dat moet je echt niet willen als trainer/coach van Ajax 1.
En dan na de wedstrijd in één of andere microfoon lallen dat Ajax echt beter kan en beter moet. Maar dat hij desondanks mooie dingen heeft gezien in de laatste twee minuten van de extra tijd ...
2 -1
Adam24
Tadic kan niet op rechts. Waarom niet ruilen met
Ziyech? Tadic heeft alles wat een 10 nodig heeft en mist ongeveer alles wat een rechtsbuiten zou moeten hebben.
5 0
3sterren
Dat zal iedere Ajacied met je eens zijn en daarom zal dat juist niet gebeuren ...
4 0
MPAjax
Blijft een probleem dat ze in jong niet ook echte vleugelaanvallers opleiden
2 0
de-Ajacied
Deze opstelling, of met Alvarez of met Schuurs, zorgt in elk geval weer voor een sterk middenveld. Zoals tegen Chelsea uit. Maar Tadic moet echt in de spits. Hij kan als enige een aanspeelpunt zijn waardoor Ziyech en Donny kansen creëren. Zet Traore dan maar rechtsvoor
4 -2
afcas
Serieus? Traore rechtsvoor? Wtf heb jij gebruikt?
2 -1
Woodenshoe1
Aan Traore in de spits heb je al weinig, op de flank al helemaal niet. Zet dan Dest maar rechtsbuiten.
1 0
GerardAjax26
Wil wil je dan rechtsback zetten?
0 0
Woodenshoe1
Timber misschien?
1 0
Joseph
Die Alvarez gaat het nooit halen bij Ajax, veel te onrustig aan de bal, geen overzicht en geen handelingssnelheid.

Alvarez mag een hele wedstrijd domme dingen doen en dat is geen probleem, Schuurs maakt een fout met gevolgen en die wordt opnieuw gestraft. Als je wilt dat die fouten er uit gaan, moet hij minuten maken! 1 ding is zeker, met Alvarez ga je niet winnen tegen Getafe, met hun hoge stuk is Alvarez hun ideale slachtoffer.
5 0
Ajax114
Maar schuurs haalt het ook niet. Net een wijf. Evenals Eiting, Gravenberch, Traore en Botman. Ajax zakt ver terug omdat gewoon kwaliteit ontbreekt en men de lat niet hoog genoeg legt .
1 0
Joseph
Volgend jaar staat Schuurs in de basis, een speler met heel veel potentie. Dat niveau is moeilijk te kopen voor Ajax.
0 -1
Ajax567
Klopt net zoals gravenberch en traore
0 -1
Gonzalez75
Ik ben het volledig met jou eens. Schuurs heeft meer kwaliteiten dan Alvarez. Schuurs wordt de 2-0 tegen Getafe aangerekend. Je hoort niemand iets zeggen over het amateurisme van Blind met name bij de 1-0. Laat die man lopen en doet nog voor de schijn zijn hand omhoog vanwege eventueel buitenspel. Ten Hag speelt op zeker terwijl hij het nu nog moeilijker maakt met Alvarez achterin.
2 -1
Ajax114
Wat dacht je van het verdedigen van Dest bij de 2-0 . Dat is nog erger dan de fout van Schuurs.
0 -1
AlexLitmanen10
We spelen niet tegen Getafe maar tegen Heracles.
Alvarez was zeker niet de slechtste
2 0
Joseph
Alvarez haalde zijn normale niveau, op Blind na haalde niemand dat.

Geloof niet dat Heracles ons een ronde verder kan brengen in de EL.
0 -1
Web
Schuurs moet spelen, die fouten gaan er wel uit.
Gewoon een goede voetballer, die vertrouwen moet krijgen
2 -2
Wereld
Zou dit idd ook wel eens willen zien (niet meteen tegen Getafe uiteraard), maar daarom moet je spelers ook minuten laten maken en niet alleen je eerste 11 of 12 zoals EtH het doet. Dan krijg je die gevallen waarbij Lang ineens 3x per week 90 min. speelt waarvan 1 tegen Valencia, of nu Varela zijn eerste minuten moest maken, Alvarez tegen Vitesse heel onzeker was en Marin ook geen kans krijgt.

Bij afwezigheid van Neres en Promes kan je dit tegen een Emmen thuis proberen (aangezien Gravenberch er nog niet klaar voor is en Eiting dan met rechts moet gaan passen):
Tadic - Traoré - Ziyech
Marin
Martinez - Donny
Nico - Blind - Alvarez - Dest
Onana
0 -1
afcas
Hoezo moet eiting dan met rechts passen?
0 0
Wereld
omdat hij anders vanaf RCM met zijn linker alleen Dest en misschien de rechtsvoor op een normale manier kan bereiken. of je moet de hele wedstrijd passen met buitenkantje voet, maar dat lijkt me een beetje lastig
0 0
Whatever
De opstelling tegen Getafe een generale repetitie geven:

Tadic-Huntelaar-Ziyech
van de Beek
Eiting-Marin
Martinez-Blind-Alvarez-Dest
Onana
1 -1
Woodenshoe1
Niet met Marin natuurlijk he
0 0
Fredschuit1
Waar blijft Neres? Al een tijd geen update meer over gehad. Hoop dat ie er weer snel bij is..
5 0
Woodenshoe1
Die missen we het meest van allemaal!
5 0
NaarCLbeker5
Nou ja, hangt van zijn vorm af. Hij is erg wisselvallig.
0 -1
Fredschuit1
Absoluut. Eigenlijk sinds zijn blessure loopt het aanvallend totaal niet meer in de aanval. Neres op rechts, en Promes op links.. Dan komt Tadic ook weer beter uit de verf op 9.
5 0
Woodenshoe1
Traore is geen Ajax speler...
3 -2
Labrador
Beargumenteer.
0 -3
Woodenshoe1
Veel te lomp, zie em alleen maar mensen omver lopen en worstelen. Ik heb hem nog niets zien doen waarvan ik denk, ja! Al ligt dat niet helemaal alleen aan hem. Dolberg hebben we ook compleet laten verzuipen, maar die had iets. Dat heb ik bij Traore nog niet kunnen bespeuren.
5 0
Ajax114
klopt helemaal. Ajax wil maar laten zien dat er nieuwe jeugdspelers doorkomen maar Eiting, Traore en Gravenberch hebben het gewoon niet en gaan het ook niet krijgen. Vooral Gravenberch is enorm gehyped . Zie er niets bijzonders aan.
2 0
AjaxDaniel
Ahahahahaha
0 -4
Woodenshoe1
Heb je ook een tegenargument?
1 -1
MPAjax
Is pas 18 en weet nog niet goed zich te handhaven in een volwassen competitie of beker. Speelt pas een paar wedstrijden omdat Ten Hag te lang wilde vasthouden aan oudere spelers die geen rendement hadden. Heeft de potentie om topscorer te worden maar dan wel met echte vleugelaanvallers en niet spelmakers of aanvallende middenvelders aan de zijkanten. Daarom is Antony gehaald. Reken spelers niet meteen af als ze jong zijn of een paar wedstrijden hebben gespeeld. Meeste spelers hebben minstens een half jaar tot een jaar nodig om te wennen op een enkeling na. Een half jaar wennen betekent dat je alle tegenstanders een keer hebt meegemaakt en ken je hun speelstijl beter.
1 -1
Woodenshoe1
Ok, nou ik heb er nog niks speciaals in gezien. Behalve dat ie een Lukaku achtig postuur heeft, dat zijn doorgaans niet het type spitsen waar ik van hou. Maar deze jongen hoort in ieder geval nog niet in de basis thuis.
1 0
Dastaan
Ik zou gewoon Babel op de bank gooien.

Onana

Tagliafico Blind Alvarez Dest

Gravenberch Vd Beek Marin

Tadic Traore Ziyech

Je hebt op het middenveld iemand nodig die de bal bij zich kan houden, denk dat het toch tijd wordt om nu Marin een kans te geven. Maar onze koppige eigenwijze trainer zal dat wel weer niet doen. Zogenaamd zekerheidjes in bouwen.
0 -2
NaarCLbeker5
De hele achterhoede in omgekeerde volgorde opgesteld. Apart.
0 0
Libero
Het wordt steeds bizarder hier. Ten Hag koppig en eigenwijs omdat hij Marin wel weer niet wil opstellen?
Ik ben het met je eens dat Marin wel wat meer kansen mag krijgen, maar de meerderheid vindt het een miskoop. Is Ten Hag dan zo eigenwijs omdat hij niet naar jou luistert?
1 -1
GerardAjax26
Ik vind het wel een risico om in deze belangrijke fase een speler te gebruiken met weinig zelfvertrouwen en ritme. Ik ben het wel met je eens dat Marin best weer eens een kans verdient. Lang en Marin waren hun basisplaats na een paar slechte wedstrijden gelijk kwijt, terwijl andere spelers voor een langere tijd slecht spelen en telkens opgesteld worden op dezelfde positie waarin ze duidelijk niet functioneren.
0 0
Woodenshoe1
Marin is niks en wordt niks. Die had je gewoon moeten laten gaan in de winter.
2 0
Dastaan
Oh foutje in plaats van Gravenberch Martinez.
0 0
RS01
Tadić in de spits AUB!!
5 0
LS16
Volgens mij is het tegen Getafe wel duidelijk geworden dat de onderstaande opstelling op dit moment de beste is. Ik ben totaal geen Babel fan, maar een alternatief is er op dit moment gewoon niet.

Babel Tadic Ziyech
Van de Beek
Martinez Eiting
Nico Blind Schuurs Dest
Onana

6 -2
Middenweg401
Komt aardig in de buurt (Tadic in spits bijvoorbeeld), maar Babel voegt echt niks toe en ik snapte dan ook nooit het enthousiasme toen bleek dat hij terug zou komen.
En Schuurs heeft nog bijna elke belangrijke wedstrijd punten gekost door een inschattingsfout, verkeerde timing, verkeerde positionering, verkeerd moment kiezen of verkeerde pass. Hij kan voetballen en heeft de sympathie, maar hij blinkt uit in fouten als het er op aan komt. Het is hopen op beterschap, maar een grote gok.
0 0
Gonzalez75
Schuurs is eigenlijk de Frank de Boer van het huidige Ajax. Die had ook zulke momenten, alleen Frank had dan nog het gedrag anderen verrot te schelden omdat het aan anderen lag die niet vrijliepen of niet aanspeelbaar waren.
0 0
AlexLitmanen10
Helemaal eens. Ben benieuwd tegen getafe wie tagliafico op gaat vangen. Ik denk Martniez en dan een gravenberch of alvarez in de plaats
0 -1
GerardAjax26
Ik zou wel eens Ziyech op rechtsbuiten en Tadic op 10 willen zien. Tadic en Babel voegen beide niet veel toe op de vleugels en Ziyech vind ik op 10 vooral goed met buitenspelers met diepte in hun spel. Vorig jaar hadden Donny en Tadic, weliswaar op een andere positie, ook een goede connectie met elkaar. Liefst zou ik Babel op de bank zien, maar ik weet geen alternatief voor hem. Hopen dat het niet lang meer duurt tot Promes/Neres weer terug zijn, dan kunnen we eindelijk weer eens genieten van een goede wedstrijd.
3 0
PetervanAmsterdam
Met zijn gebrek aan snelheid en duelkracht lijkt Tadić vanaf de rechtsbuitenpositie zelfs niet meer mee te kunnen komen tegen tegenstanders van, zeg maar, niveau-linkerrijtje Eredivisie.

Het grootste probleem is dat je door de blessures van Neres en Promes geen geschikte plaatsvervangers aan de buitenkant van de aanval hebt. Dat is zorgwekkend tegen sterkere tegenstanders en wellicht ook een verklaring voor de beschamende afgang van donderdagavond (het gebrek aan snelheid en diepgang was schrijnend) en de moeizame laatste maanden. Babel functioneert tot nu toe uitermate teleurstellend en valt vooral te vaak op met een slechte eerste balaanname, waardoor mogelijkheden en kansen verloren gaan. Een goede Ziyech lijkt de enige die de positie rechts voorin kan invullen, op zijn eigen manier - maar dan mis je hem weer op het middenveld.

Als je Tadić dan toch opstelt (hij lijkt een absolute zekerheid voor de trainer), dan heeft mijn voorkeur Ziyech vanaf de rechterkant, Van de Beek op '10' en Tadić in het centrum zolang Neres niet inzetbaar is.

Maar goed, wie ben ik...? De enige die daarover beslist is Ten Hag.
4 0
Daneman
Denk ik ook. Dat afgelopen week zo slecht ging kwam onder andere omdat we vleugellam waren
0 0
Labrador
Dat geloof ik niet. Ik zou met schuurs en Eiting starten. Hakim rechtsbuiten, Tadic spirs en babel links.
5 -2
preme
Ik zie veel liever Tadic in de spits met Ziyech op de flank en nog een echte voetballer op het middenveld. Vrees dat dit wederom een stroperige pot gaat worden.
0 0
Duif63
Dus ook weer Babel. Dat wordt weer genieten dan. En Tadic rechtsbuiten. Geweldige opstelling.
1 0
ghouleseddik
Even de koppies erbij en drie punten ophalen, dan het vizier op volgende week donderdag: REMONTADAMSTERDAM.
3 -1