Blind geeft aan: 'Je moet ook wel mee'

BartVeenstra, 21-02-2020 om 13:00, 3185 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind ziet nog voldoende perspectief voor Ajax om alsnog door te stoten naar de volgende ronde in de Europa League. Donderdagavond gingen de Amsterdammers met 2-0 onderuit tegen Getafe CF.

De spelers van Getafe CF haalden het bloed onder de nagels vandaan bij de spelers van Ajax. Er wordt nu gezegd dat Ajax te veel meeging in het spel van de Spanjaarden, maar Blind heeft daar zo zijn mening over. 'Je moet ook wel mee. Je moet strijd leveren, de duels pakken en af en toe naar de grond gaan. De scheids had het totaal niet onder controle. Je kunt dan wel zeggen "ga er niet in mee", maar het is zo frustrerend als je niets doet en de scheidsrechter trapt overal in', spreekt hij tegenover Ajax TV.

Volgens Blind moet Ajax zich focussen op de momenten waar het wel aan voetballen toe kan komen. 'We kunnen onszelf verwijten dat we de bal niet lang genoeg in de ploeg hebben gehouden', aldus de verdediger, die niet echt vrees had voor Getafe. 'Je bereidt je goed voor. We wisten hun krachten, dat kwam ook uit. Tot de goal was er niets aan de hand. We hadden de controle en we wisten dat zij de lange bal zouden spelen. We creëren zelf ook niet veel. En ja...die tweede goal....ja sorry, dat mag niet gebeuren.'

Toch wil Blind de strijd allerminst opgeven, zo geeft hij tot slot aan. 'Thuis zijn we sterk. Het is zeker nog niet gespeeld. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Wij hebben voetballend een veel betere ploeg, maar dit is wel een heel vervelend team om tegen te spelen.'

Ben je bang dat Ajax bij rust achterstaat tegen Heracles? Zet in en krijg 5,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
godofajax1900
Eigenlijk zou je een reserve scheids moeten hebben waneer de ene fout op fout maakt dat er dan een ander in komt
0 0
Ajax34
Hier valt op te trainen en Bobby Haarms was daar een meester in. Dat kun zelf op trainingen toch ook doen.
0 0
Superman
Waarom moet Ajax altijd zo aanvallen, Ten Hag wil niet anders Bosz zelfs in de Europa L finale aanvallen aanvallen. Onzin toch in de Europese uitwedstrijden kun je toch ook met een verzwaard middenveld en 1 of 2 aanvallers controle over de wedstrijd houden. Een doelpuntje maakt Ajax dan
altijd wel. Beter dan dat achtellijke aanvallen, zo gemakkelijk voor de tegenstanders!
0 -1
RAL3028
Blind kreeg op een gegeven moment gewoon een bitch slap van een van die gasten. Diep triest, dat Getafe.
0 0
markk
Je moet er gewoon niet in mee gaan want dan verlies je. Je kan alleen hopen dat de scheidsrechter de volgende keer extra attent is op de schwalbes en dan moet Ajax proberen haar eigen spel te spelen. Zodra Ajax ook schwalbes gaat maken en de tegenstander een oor aan probeert te naaien dan gaat het tempo uit de wedstrijd en zo kan Getafe het makkelijk bijhouden maar als Ajax de hele wedstrijd het tempo hoog houdt en niet gefrustreerd raakt dan maak je zeker een kans.
0 0
Vlieske
Ik mag hopen dat ze wel zo geïrriteerd zijn na gisteren en dat ze er wel niet zo gigantisch hard opklappen volg week. God wat mag ik hopen dat ze het nog flikken. Meer dan ooit. Als het lukt zoek ik persoonlijk elke speler en trainer thuis op en ga ik naakt voor ze staan dansen met een getatoeëerde aansteker op men dijbeen.
2 0
Truth
Hmmz... Ik ben bang dat je ze nu juist een reden hebt gegeven om het níet te willen halen, hahaha
0 0
ajaxdordtt
Thuis lekker die tactische foefjes van ons genie achterwege laten. Gewoon normaal opstellen bij achterballen en vrije trappen. Je eigen spel spelen. Niet dat ik ons nog enige kans geef, maar goed.
0 -2
Redrum
Ik zeg eerlijk: als elke tegenstander van Ajax dit nu gaat doen stop ik met voetbal kijken. Zo is voor mij echt alle lol er vanaf. Scheidsrechters horen dit gigantisch laffe spelbederf direct de kop in te drukken, maar ze laten het gewoon toe. De sport wordt compleet verziekt door de incapabele idioten die werkzaam zijn bij de Uefa of voor de Uefa.
1 0
RuffRhythim
Volgens mij staat "Spelbederf" ook klaar en helder in het spelreglement van het voetbal, maar die regel word allang niet meer gehanteerd en zelfs toegejuicht getuige wat we gisteren gezien hebben.
0 0
Redrum
Ik dacht ook dat spelbederf bestraft moest worden. Maar blijkbaar mag het tegenwoordig van de Uefa. Je kan er een keertje intrappen als scheids, maar het lag er gisteren zo dik bovenop dat je mij niet wijs kan maken dat hij het elke keer verkeerd zag. De manier waarop ze naar de grond gingen was met zoveel drama dat je meteen wist dat het toneelspel was. Zelfs als wij in de aanval waren gingen die misselijkmakende gasten nog liggen terwijl er geen bal in de buurt was. Elke keer floot die viespeuk nog af ook.
1 -1
trodat4030
Haha, jij kijkt echt heel selectief. Jij hebt niet gezien dat er genoeg spelers aan het tuimelen waren, waar de scheids gewoon liet doorspelen? Daar had hij eigenlijk wel kaarten voor moeten geven, maar hij had het met regelmaat gewoon in de smiezen hoor.
0 0
RuffRhythim
Maar niet vaak genoeg duidelijk
0 0
ajaxdordtt
Tja, ala Nijhuis fluit loopt ook iedereen te janken hier. Het is het een of het ander.
0 -1
Redrum
Nijhuis is het andere uiterste, maar een scheidsrechter als Nijhuis is precies wat je wel nodig hebt tegen dit soort tegenstanders.
0 0
ajaxdordtt
Ik snap dat we het liefst een scheidsrechter hebben die ons mannelijk laat spelen maar wel streng optreed bij overtredingen op ons. Dan moeten we Sjaak een fluit geven, enige optie.
0 0
Redrum
Mannelijk voetbal toelaten is prima, zolang het ook bij beide ploegen wordt toegestaan. Het enige dat Ajax had kunnen doen gisteren was zelf ook toneel gaan spelen, maar dat is niet waar Ajax voor staat. Donny deed het ook één keer en dat leverde direct geel op voor Getafe. Maar dan nog schiet je er niet heel veel mee op, want dan hadden we 30 minuten zuivere speeltijd gehad in plaats van 42.
0 0
ajaxdordtt
Ja ben het met je eens dat hij er geen klote van kon hoor.
0 0
MichelBoerebach
Zei hij nou 'thuis zijn we sterk'? Tegen wie? Valencia? Chelsea? Thuis is Ajax juist helemaal niet sterk gebleken. Uit daarentegen wel. Kromme stelling, Daley.
0 -1
JariJari
Met een goede scheids heb je kans. Maar daar zijn er niet veel van ...
0 0