Schuurs beseft: 'Zo krijg ik nooit een basisplaats'

BartVeenstra, 21-02-2020 om 08:10, 7506 views, 1Limburg |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Perr Schuurs baalt enorm van zijn fout die de 2-0 van Getafe CF inleidde. Een mislukte pass van de Limburger zorgde ervoor dat de Spanjaarden in de blessuretijd van het duel konden counteren en scoren.

'Zo krijg ik nooit een basisplaats', beseft Schuurs in gesprek met 1Limburg. 'Ik kan veel goede dingen doen. Maar die foutjes in mijn spel moeten er echt uit. Natuurlijk baal ik hier enorm van. Hier word ik op afgerekend en dat is ook helemaal terecht', baalt Schuurs, die uitlegt wat er gebeurde. 'Ik kreeg de bal van Tagliafico en voelde een duwtje. Vervolgens lever ik die bal zo maar in, ligt het veld open en wordt het 2-0. Dan kan je wel door de grond zakken.'

Voor Schuurs is het niet de eerste keer dat hij aan de basis staat van een fatale tegentreffer. Op bezoek bij AZ liet hij Myron Boadu scoren in de slotminuut. 'En nu dit weer. We hebben natuurlijk niet alleen door mij verloren, maar ik heb mijn ploeg benadeeld.'

Ajax verloor in Spanje van een tegenstander die er goed is in om de opponent te provoceren. De Amsterdammers waren van tevoren meer dan gewaarschuwd. 'En toch trappen we in hun val. We laten ons provoceren en komen niet in ons spel. Het was een heel lastige avond voor ons. We moeten er zondag tegen Heracles weer staan. Maar daarvoor zal ik nog wel even denken aan de manier waarop het 2-0 werd. Dat was mijn fout.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Ja, hij maakte een fout, maar de grootste fouten werden gemaakt door allemaal. Ajax moet weer als team gaan denken. Het positiespel was gewoon ruk! Niemand liep zonder bal of maakte zich aanspeelbaar en zag je overal. Het was gewoon weer wachten tot het fout ging en dat ging het.

Ja, Schuurs maakte een fout, maar het hele team zat fout.
0 0
waayop
Die foute pass was niet heel slim maar had op die plek zeker niet moeten proberen de bal weer te veroveren. Daarmee gooide hij het helemaal open en dat in de laatse minuut.
0 0
jaripettersson
Iemand nog wat trappen nageven die zich zelfbewust en kwetsbaar uit in een interview. Een hoop valse honden op dit forum. En daarnaast dom en kortzichtig.
1 0
Cruijffthebest
Voor mij is Schuurs einde verhaal bij Ajax, snel op zoek gaan ergens in de wereld zal toch een hele goede CV te vinden zijn die betaalbaar is en kwaliteit heeft die Ajax nodig heeft.
0 -2
RAL3028
Die jongen mist vertrouwen en ervaring. Dat hangt natuurlijk met elkaar samen. Hij heeft een trainer nodig die in spelers investeert en ze beter maakt.
1 0
PetrusKeizer
kan me nog herinneren hoe Frank Verlaat ineens basis stond in de UEFAcup finale tegen Lokomotiv Leipzig. Vlak na zn debuut in de eredivisie was t. Misschien moet Schuurs daar ns n voorbeeld aan nemen. Frank werd gewoon in t diepe gegooid, maar Cruijff heeft m denk ik toen veel vertrouwen gegeven. En Frank had lef.
0 0
RAL3028
Van Gaal deed ook dat soort dingen. Kiki Musampa voor het eerst in de basis in Bernabeu. Dat is Ajax, mooie tijden.
0 0
Inhartennieren
En waarom is er niemand op het veld die hem waarschuwt dat hij een man in zijn rug heeft.
Ik vind het nog al gemakkelijk om deze jongen zo aan te pakken, terwijl koning Ziyech veruit de slechtste van het veld was, en totaal zijn verantwoordelijkheid niet heeft genomen.
2 -7
Ajax4proud
Ik vind niet dat je Schuurs hiervoor mag gaan afbranden, het was fout en dat geeft hij zelf ook toe, klaar. Hoeveel basisplaatsen heeft hij gehad vergeleken met Veltman die ontzettend veel dezelfde fouten gemaakt heeft en ze nog steeds maakt. Schuurs moet gewoon een paar wedstrijden achter elkaar de kans krijgen.
1 -3
Lazell
Veltman heeft net zo veel fouten gemaakt als Schuurs ongeveer, alleen heeft hij veel wedstrijden meer gespeeld. Dat geforceerd op de man spelen bij Veltman moet echt eens afgelopen zijn. Nepsupporters.
3 0
RAL3028
Op de man spelen? Veel mensen zijn gewoon teleurgesteld dat Veltman de vervanger van De Ligt blijkt te zijn. En dat is volkomen terecht.
1 0
Pheadrus
Het doet er niet toe dat hij zijn fout toe geeft. Daar heb je niets aan omdat hij zijn spel niet kan verbeteren. Hij weet niet hoe hij met lichaamscontact een tegenstander uit het spel kan houden. Hij heeft daar totaal geen gevoel voor. Het is echt bizar dat hij zo ver is gekomen. Europees niveau haalt hij nooit. Hij is niet geschikt voor zogenaamde contact sporten. Hij moet gaan volleyballen of tennissen. Als hij eens een judo lesje neemt kun je lachen. Je legt hem zo op de mat. Nogmaals; neem Sanchez in gedachte. Als je eerlijk bent weet je dat Schuurs het niet is.
3 -3
PetrusKeizer
hahaha, ja je hebt ergens wel n punt. alleen met dat 'judolesje' ben ik t niet eens (heb zelf vrij hoog nivo gejudo'ed). Hij zou JUIST judolessen moeten nemen, vind je niet? Daar kan hij alleen maar beter van worden :)
0 0
Cupmetgroteoren
Schuurs kan niet verdedigen en dekt op meters afstand, dat is nogal een probleem als je verdediger bent, denk je niet?
2 -2
cantharel
aer is toch een trainer die hem dat moet verbeteren of zie ik dat verkeerd ?
0 0
BRAMHOUTEN
Laat schuurs gvd eens 5 wedstrijden achter elkaar staan. Die jongen komt er echt wel. Die gozer speelt een verkeerde bal en hij is de zondebok. Ziyech tadic babel vd beek en dest speelde de hele wedstrijd ruk
4 0
PetrusKeizer
nou Bram, ik zou ook denken dat hij er wel komt. Maar het zijn wel steeds redelijk fatale fouten die hij maakt, vind je ook niet? Als je er n wedstrijd van n concurrent in t kampioenschap door verliest ... of (grote kans) uitschakeling europees op je conto mag schrijven.... bij 1-0 is er nog iets van n kans, bij 2-0 tegen deze houthakkers nagenoeg niet.
0 0
GeleenAjax
Goh, Schuurs wordt hier weer geweldig afgebrand zeg. Echt top support! Schuurs speelt foutloos. Eén bal speelt hij verkeerd in en omdat die van richting veranderd wordt door Dest, valt hier een goal uit. En dus wordt hij tot de grond toe afgebrand.
Ziyech raakte gisteren ook geen knikker, gaf een breedtepassje, maar werd gered door Varela. Dáár hoor je niemand over en dat terwijl je Ziyech qua ervaring en kwaliteiten vele malen hoger aan mag slaan dan Schuurs.
1 0
PetrusKeizer
dus niet foutloos.
0 0
Lazell
Die Dest verdient ook een schop onder zijn reet bij die tegengoal. Bij zo'n schot moet je naar de bal blijven kijken, nooit met de rug er naartoe draaien.

Schuurs maakte 2 fouten. Stom de bal verspelen en dan als een kip zonder kop doorjagen terwijl er nog maar 1 man achterin staat. Blijf dan in positie. Echt een pupillenfout.
2 -2
Pheadrus
Je maakt een spelfout; JE bedoelt zeker "Schuurs speelt futloos". Alvarez kan niet voetballen maar hij staat er als een vent en hij kan knokken. Schuurs is de ideale schoonzoon die totaal geen agressie in zijn spel kan leggen.
0 -1
GeleenAjax
Goh, wat een hoop onzin in een paar zinnen...
1 0
PJSM
Schuurs zal altijd matig blijven. Niet goed genoeg voor Ajax en zal dat.ook nooit worden, next.
3 -2
Steeph
Het grootste probleem was niet eens zijn fout, maar hoe hij daarna instapte om het op compleet kansloze wijze probeerde recht te zetten, dat was de grootste fout. Daardoor miste je meteen iemand achterin. Gewoon niet meer opstellen en verkopen. Net als Veltman en Pierie. Overmars heeft het gewoon bijzonder slecht gedaan als je de vervanging van de Ligt en Frenkie ziet. Ajax had DE kans om na vorig jaar door te pakken. Is niet gebeurd. Maar, wel 250 miljoen in kas. Dat wel.
1 -2
Lazell
Verkopen nooit. Centrale verdediger met de meeste potentie van NL die nog niet bij een topclub zit (De Vrij, De Ligt, Van Dijk).
0 0
Pheadrus
De fouten die schuur blijft maken komen voort uit zijn beperkte atletisch vermogen en agressie. Dat verbeter je niet zomaar. Al vanaf het moment het moment dat hij bij Ajax aansloot roep ik al dat hij het niet heeft en ter verduidelijking vergelijk ik hem met Sanchez. Aan de bal met veel ruimte om hem heen en als Ajax de bovenliggende partij is doet hij aardige dingen (cross pass). Maar als Ajax tegen een goede tegenstander speelt gaat hij onderuit. Het erge is dat je ziet aankomen dat hij een fout gaat maken. Het zegt genoeg dat Veltman nog steeds duidelijk beter is dan hij.

Niet meer in investeren, verhuren/verkopen en een opvolger zoeken.
1 -2
Lazell
De fout tegen Getafe was eerder te veel agressie dan te weinig, met dat maffe doorjagen. Over welke fout van Schuurs heb je het precies?
1 -2
GeleenAjax
De Ligt had in het begin ook niet de agressie die hij nu heeft, dat heeft ook hij moeten leren.
1 0
Ar
Ik hoop dat TH ergens de durf en het lef heeft om naar 3-4-3 te gaan. En zich dan vervolgens niets aantrekt van allen die er vervolgens roepen dat het een soort van 5-2-3 is.
Dat klopt. Dat is het ook. Dat speelde Ajax gisteren bij vlagen ook.
Alvarez (Veltman), Schuurs, Blind;
Dest, Van de Beek, Martinez, Tagliafico;
Ziyech, Huntelaar, Tadic
0 -1
NR9
Klopt u bent de zwakste schakel. Exit Ajax graag.al te veel kansen gekregen
1 0
Bazenvan95
Deze gast komt te kort voor Ajax, hoe graag mensen hem met wishful thinking zien als mogelijke opvolger van de Ligt, blijkt Veltman naast blind, de meest stabiele optie. De rechtercentrale verdediger positie is gewoon een probleem. Zet bovendien Zyech gewoon op rechts en Donny op 10, dan zijn ze beiden in hun kracht en voeren ze de rol uit die ze vorig jaar uitvoerden
4 -2
Pheadrus
"Wishful thinking" - de spijker op zijn kop. Heel veel mensen hier willen zo graag dat Schuurs de nieuwe de Ligt is dat ze niet meer kritisch kunnen zijn. Hij is het niet. Danilo Doekie is zelfs beter dan Schuurs en die hebben we aan Vitesse verkocht.
0 0
Ar
Dat Veltman de meest stabiele factor naast Blind is ben ik volledig met je eens. Je gaat niet snel een betere dan Veltman vinden. Net als Blind zijn het niet zijn fysieke kwaliteiten, z’n snelheid, z’n duelkracht, z’n 1vs1 achterin, wat hem kwalificeert. Het is geen mandekker pur sang. Ik kan wel tien mandekkers bedenken die beter zijn, maar toch geen betere centrale verdediger zijn. Veltman is een echte Ajax verdediger, net als Blind. En Schuurs is denk ik ook een echte Ajax verdediger. Geen mandekker, geen pure laatste man, niet vergelijkbaar met Sanchez of De Ligt, maar in de combi met Veltman en Blind heb je in Schuurs denk ik de missende schakel.
0 0
Cupmetgroteoren
Hahaha. Grapjas. Veltman moet zo gauw mogelijk vertrekken. Non-voetballer. Is wel de beste verdediger naast Blind op dit moment, kaar wel omdat de rest er gewoon niks van bakt.
0 -1
Gonzalez75
Schuurs komt niet te kort. Die dient minuten te maken dan komen die foutjes niet meer voor. En als we het toch over de zgn. vergelijking hebben met de Ligt. In zijn laatste seizoen had Mathijs ook nog zijn slippertjes. Trouwens, Dest was gisteren geweldig ja, liep z'n eigen benen voorbij. Voorzet waar 1-0 uit voortkwam kwam van rechts. Waar stond hij te verdedigen? Zo verkopen aan Bayern voor 26 miljoen. En Blind, waar liep die toen die tweederangs acteur uit Brazilië de bal erin schoot. Juist, Blind liet hem lopen. Ook wedstrijdritme? Daley is over het algemeen het meest stabiele maar heeft ook zijn beperkingen (snelheid, alleen linkervoet) en foutjes. Hakim heb ik niet gezien, Dusan ook niet, Babel rolde over het veld. Perr komt er wel, heeft voetballend meer te bieden dan die Alvarez. En wat Veltman betreft, daar zwijg ik maar over.
2 -4
Ajax95Duivendrecht
Eerlijk is eerlijk, de foutjes die Schuurs iedere wedstrijd wel één keer maakt, heb ik Alvarez nog niet zien maken. Ik vond Alvarez gisteren gewoon een hele degelijke wedstrijd spelen. Hield de spitsen van Getafe aardig in tang en maakte geen fouten.
5 -1
Ar
Maakte geen fouten? Hoeveel ballen van zijn voet kwamen bij een medespeler?! Zelfs op twee, drie meter ging het nog mis. Ajax ging zo veel beter spelen nadat Schuurs kwam. En dat foutje? Dit was er eentje die ook had te maken met hoe de rest verdediging stond.
4 -4
Bazenvan95
Dit is duidelijk een gekleurde mening. Schuurs maakte echt een grote fout (niet een foutje) en risicovolle inschatting als centrale verdediger die je absoluut niet kan maken op dit niveau, je enige taak is gewoon de stand verdedigen zodat je een goede uitgangspositie hebt voor de return. Dat is nu heel ver weg. Dat ze wat beter gingen spelen kwam bovendien omdat Ziyech meer in zijn spel kwam en er ruimtes ontstonden door de tegenstander
2 -1
Ar
Okee, hij nam wel heel veel risico. Ik dacht ook van: “wat doe je nu?”.
Maar dat dacht ik ook toen Onana tijd rekte tegen de Spurs. Of toen Riedewald druk gebarende een ingooi deed tegen MU. Of toen De Ligt en Blind beiden bij een hoekschop mee voorin gingen lopen en we achterin de neus op de deksel kregen. Of die keer dat Sanchez bij een risicovolle stand in de laatste minuut een vergelijkbare actie maakte.
1 -2
Joseph
Je zag meteen dat hij beter aan de bal is dan Alvarez, die ook vaak genoeg de bal verloren is. Hij kwam op met de bal en probeerde daarmee nog iets te forceren. Daar heb ik begrip voor en dan mag je een foutje maken, waar ik meer moeite mee had, was dat hij daarna naar voren reden vanuit een hopeloze positie om druk te zetten. Daardoor kon hij ook niet meer verdedigen. Maar dat is ook wedstrijdritme..

Schuurs moet zondag weer in de basis en in de return tegen Getafe zou ik hem zeker opstellen. Alvarez zou ik als RB laten rennen over de lijn, Dest op LB.
4 -1
milanoajaxpiet
gewoon tijdje laten staan ,ik zie nog voor me dat f de boer ook zo stond te schutteren in het begin ,en over van de sar maar helemaal niet te spreken .krijg nog hartkloppingen maar het is toch goedgekomen .komop schuurs
3 0
3sterren
Gebrek aan wedstrijdritme kun je hem niet kwalijk nemen, maar dat is wel de oorzaak van deze fouten. Laat hem gewoon eens een tiental wedstrijden achter elkaar starten en spelen en kijk dan hoe hij zich staande houdt.

Om positief af te sluiten: wij stonden tegen Chelsea 4-1 voor. Als die Engelsen terug kunnen komen en drie goals kunnen maken, waarom zouden wij dat niet kunnen?
Drie lange ballen van Schuurs op Traoré en wij zijn door naar de volgende ronde. Moeten we dan wel vanaf het begin voetballen en op de been blijven ...
6 -1
Ajaxxxisdebeste
De Ligt mocht ook fouten maken, hij heeft echt wel potentie 10x meer dan Alvarez die kan er niet veel van daar ben ik nu wel over uit.
4 -5
Gonzalez75
Ben ik helemaal mee eens.
1 -3
RuffRhythim
Ik wou dat er bij wat meer Ajacieden een dergelijke zelfreflectie heerste.
Neemt niet weg dat dit wel een fatale miskleun was.
3 0
Dastaan
Stukje vertrouwen te maken wat ten Hag niet geeft. Als je constant als een hark wisselt dan krijg je dat. Spelers die nooit minuten mogen maken alleen bij blessures of een gele kaart zegt al genoeg. Maak me ook zorgen voor aanstaande zondag tegen Heracles. Dit gaat de spelers enorm aangrijpen. Als ze zondag geen goede resultaat behalen dan gaat het nog een moeilijk verhaal worden. Volgende week zie ik een plaatsing naar de volgende ronde niet gebeuren.
1 0
RememberLitmanen
Jongen speelt bijna nooit, had hem dit soort fouten laten maken tegen kleinere ploegen dan was dit misschien niet gebeurd. Gun die jongen gewoon meer speelminuten in de eredivisie zodat hij kan groeien.
3 -1
Ar
Schuurs was nog altijd tien keer beter dan Alvarez. Die is echt afgetest.
Die bal was een risicovolle bal, en toch was dat niet het enige probleem waardoor de tweede goal kwam. De Ligt deed dit vorig seizoen ook regelmatig en verloor dan ook af en toe een pass onderweg, maar de rest verdediging stond beter. Blind, Martinez e.a. zakten onvoldoende in, waardoor het plots vier tegen drie werd.
5 -4
talent020
Is hét vloeken in de kerk als ik zeg dat ik gisteren Veltman miste? Dit was echt zo,n wedstrijd voor hem geweest.
2 -3
niquedegraaff
Die had 100% rood gepakt en voor een strafschop gezorgd. 10 man en 3-0.. Nee, doe dan maar zo
3 -3
fanforeffer
De eerste goal komt door bal verlies van Zyech ,daar hoor je niemand over.
7 0
Bky
Ik vind zo'n fout midden in de wedstrijd een stuk minder erg dan die fout maken in de 93ste minuut bij een 1-0 achterstand. Dat is gewoon dodelijk.
3 0
OdjePils
Kijk ff hoe Dest er in gaat....wat een drol!
1 0
Joseph
Je kan die jongen niet kwalijk nemen dat hij ook probeert er nog een resultaat uit te halen met iets meer risico. Heb ik Alvarez niet 1 keer zien doen..

Schuurs is niet ideaal, maar het afstand de beste optie naast Blind.
0 -2
Intec
Speelde bedroevend net als alle topverdieners. De spelers die de kar moeten trekken deden het niet op Blind na. Schandalige prestatie tegen een schandalige tegenstander.
1 0
Gerard36
De ligt maakte in het begin ook veel fouten, dus hij komt er heus wel, overigens heb ik tadic en ziyech helemaal niks goed zien doen ondanks hun routine
3 -3
PetrosQ
Mijn vrienden en ik beaamden net dat Schuurs goed vonden invallen en toen verloor hij de bal heel knullig. Maar wat daarna niet had moeten doen, is instappen. Als hij terug was gelopen toen hij de bal verloor, had hij nog achter de bal kunnen blijven.

Enfin. Ik denk dat hij er klaar voor is. Vond hem zekerder dan Alvarez, aan de bal sterker en verdedigend verder geen fout laten zien. Alleen dat ene momentje wat dan het beeld bepaald. Dat is balen.
4 -4
Ajax95Duivendrecht
Het is bij Schuurs net iets te vaak "dat ene momentje".

Tegen AZ ging hij ook in de fout, tegen Heerenveen begin dit seizoen liet hij zich door Odgaard wegzetten als een F-pupil en in de winterstop maakte hij tegen Brugge ook een dikke fout. Zolang dat soort momentjes erin blijven, snap ik heel goed dat Ten Hag andere mensen de kans geeft als RCV.
1 -1
Intec
Dat ene momentje zorgt ervoor dat je zo goed als uitgeschakeld bent.

Het foutje tegen Az had je 8 punten los gestaan. Fouten maken mag maar niet in dit soort wedstrijden het kost je teveel.
3 -2
Joseph
De instelling van bijna het hele team heeft er voor gezorgd dat je zo goed als uitgeschakeld bent. Ik heb 10x liever een CV die sterk aan de bal is en risico durft te nemen als we achter staan, dan dat gestuntel van Alvarez.

Schuurs was ook de enige die begreep dat je niet op dat gezeul van die Getafe spelers moet wachten en de vrije trap gewoon snel moet nemen.
1 -2
Bensco
Ja dat had ik dus ook maar laten we eerlijk zijn, echt veel zagen we niet van hem tot die tegengoal.
0 0
niquedegraaff
Ajax begon veel beter te spelen...
2 0
Bensco
Klopt, het spel lag meer op de andere helft op dat moment vandaar dat je hem ook nauwelijks zag. Vraag blijft dan alleen of dat aan hem lag of omdat Huntelaar erin werd gebracht. Ik vind dat lastig om te beoordelen op basis van een half uurtje spelen.
0 0
Joseph
Logisch, opeens een extra speler die kan opbouwen. Alvarez was een dode schakel in de opbouw..
1 0
DannTheDon020
Iedereen zit op hem te zeiken, maar hij verliest de bal omdat iemand tegen z’n hak aan schopt. Scheids had hier moeten affluiten. Net als hij niet voor het moment van Alvarez moest affluiten. Gewoon een schouderduw. Kut fransoos
3 -1
niquedegraaff
Gaat niet om die ongelukkige pass, het gaat om het instappen erna. Het is moeilijk en tegennatuurlijk, maar een verdediger moet z'n verlies pakken en zo snel mogelijk herpositioneren ipv met instappen revanche proberen te halen.
0 0
OviMivO
Dan had ie slim moeten zijn en zich theatraal laten vallen.. dat is bij deze scheids een vrije trap
0 0
Joseph
Elke speler die mee ging in het theater van Getafe heeft een dramatische wedstrijd gespeeld, met Babel voorop.
0 0
Aspers73
Oneens. Dit gebeurt iedere wedstrijd bij hem en dat kan en mag niet. Alvarez is ook geen geweldenaar maar maakt dit soort foutjes niet.
2 -2
3sterrenAjax1
schuurs geeft bijna elke wedstrijd een doelpunt weg. met 1-0 hadden we nog kans gemaakt. 2-0 is kansloos. toch zal t gros op as weer om schuurs schreeuwen. alleen omdat hij de gunfactor heeft. hij oogt namelijk zo sympathiek.
1 -3
Joseph
Niks gunfactor, dat gestuntel van Alvarez aan de bal maakt de keuze heel makkelijk.

En als je 1 ding niet wilt, is het een sympathieke verdediger. Liever de kop van Alvarez op Schuurs wat dat betreft..
1 0
AjaxBaggio
Het vervelende is dat deze jongen echt wel veel potentie heeft.
Maar als je zulke kut foutjes blijft maken. Tja, dan gaat die basisplek er idd nooit komen.

Dan nog 10x liever een Veltman uit vorm,
2 0
Jaridebeste
Het lullige is dat het echt beter ging lopen toen hij er in kwam. We gingen meer en wat beter voetballen en dat kwam echt niet alleen omdat zij wat vermoeider raakten. Maar ja, als je op dat soort momenten dat soort dingen gaat doen....waar hebben we het dan nog over. Zo zonde en zo dom.
1 -1
Intec
We hebben amper 10 min gevoetbald en dat komt meer door hun vermoeidheid dan onze voetbal vermogen wat was het triest gisteren.
0 -2
Benleiden
Is niks, wordt niks. Geen Ajax niveau...

Positionering kut. Oriëntatievermogen kut. Twee hele belangrijke aspecten.
4 -4
Joseph
Na gisteren dan gewoon het hele team er uit gooien op Blind na?
0 0
Remark
En jij durft na gisteren nog van 'Ajax niveau' te spreken?
0 -1